A ja dzisiaj przeczyscilem przepustnice i obroty nie skacza sa troche wyzsze niz powinny ale jest ok !![]()
A ja dzisiaj przeczyscilem przepustnice i obroty nie skacza sa troche wyzsze niz powinny ale jest ok !![]()
Pamiętaj o resecie po czysczeniu przepustnicy.
pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Pytalem sie kolegi na innym forum o alfie i powiedzial mi ze nie trzeba robic zadncyh resetow . Mowil ze on nie robil i jest ok .
Wszystko zależy od daty produkcji auta i tym samym elektroniki zamontowanej i oprogramowania ECU
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Wolnoć Tomku w swoim domku... Kazda ingerencja w krokowca czy w przepustnice powinna sie wg mnie kończyc resetem parametrów, moze u Ciebie jest inaczej
Ja po przeczyszczeniu u siebie przepustnicy (ECU M1.5.5) nie czułem róznicy...poczułem dopiero jak zresetowałem parametry i komp sie nauczył nowych ustawień...
Ja u Ciebie jest ok bez tego to...ok
Pozdrawiam
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Dokładnie tak jak napisał Alfamaniak156 zresztą dzięki niemu poczułem różnicę po czyszczeniu przepustnicy bez resetu a po resecie, nowy duch w Bellę wstąpił i musiałem ją ,,hamować"a wydawało się, że jest ok.
![]()
a jak sie robi reset tych parametrow ? juz nie mam sily , podmienialem przeplywke , czyscilem przepustnice i zawsze tak samo , oborty faluja tylko jak sie dojezdza do skrzyzowania jak stanie w miejscu jest juz spokoj
jedziesz do kogos kto ma komputer z programem do twojej alfy i mowisz zeby ci zrobil reset i ci robi i tyle.
jakbyś miał odpowiedni kabelektu masz ładnie co i jak napisane
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...zo_proste.html
p.s. uzupełnij profil swój co byśmy wiedzieli jakie masz autko
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
Chciałbym tu zauważyć jedną rzecz - osoby które uważają, że po przeczyszczeniu 'problem zniknął, a tylko obroty są trochę wyższe' - że przy uszkodzonej np sondzie (i wielu innych rzeczach...) na niskich obrotach też może falować - ale przy dodaniu gazu (po prostu przy wyższych obrotach) parametry są już nieco bardziej odpowiednie dla silnika i falowanie zazwyczaj znika. Więc w takim przypadku będzie to tylko półśrodek, taki sam jak by bez czyszczenia sobie obroty biegu jałowego przeprogramować na wyższe - falować nie będzie, ale źródło problemu nadal jest.