Panowie podepne sie pod temat. U mnie przestaly chodzisz szybki z dnia na dzien tzn najpierw skokowo pozniej kaput. Kupilem sprawny panel zaczely dzialac lusterka, termometr, i tylna klapa. Licznik mrugal a szyby nie chodza.Podjechalem do serwisu fiata podlaczyli mnie pod kompa zgrali modol sterowania szybami z autem , licznik przestal migac.Szyby dalej nie chodza. Tylko jak nacisne naprzyciski tonormalne pikniecie. KOmp pokazuje blad na kablu sieci CAN. Nie ma przejscia z kostki wychodzacej ze slupka a computerem wlasnie na tym kabelku CAN. Czy to mozliwe ze gdizes sie przetarl? Auto zostalo w servisie do jutra mam nadizeje ze to zrobia.
A jescze jedno pytanie czy sa jakies bezpieczniki F64 f65 od centralki sterowania szybami .Bo w instrukcji wystepuja ale nie wiem gdzie to fizycznie lezy?
witam! wymieniłem ostatnio ten mechanim do otwierania/zamykania szyby w drzwiach i sterowania lusterkiem, w lewych drzwiach
tu widać wierzchołek tego mechanizmu z przyciskami
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...dj_cie0023.jpg
zrobiłem to przy podpiętym akumulatorze, od tego momentu na zapalonym silniku, miga mi licznik kilometrów !
odpięcie na minute klemy akumulatora nic nie dało, jakiś błąd jest zapisywany przez to, podpięcie FESa coś da?
Musisz zrobić osiowanie bo będzie Ci tak migał aż do końca
Twój komp widzi że dodałeś coś nowego ale tego nie rozpoznaje i dlatego informuje Cię migającym licznikiem
Ostatnio edytowane przez Sebek2442 ; 29-09-2013 o 20:28
Dolacze sie do tematu zakupilem Alfinke 147 i mrugaja mi km okresowe wlasciciel cos mowil ze kiedys zgubil kluczyk i kupil nowy komputer z kluczykiem czy to moze byc powod tego mrugania - nie dziala rowniez tempomat z nieznanych mi jeszcze przyczynCzy to wszystko moze sie wiazac ze soba
Pozdrawiam
U mnie w Alfie GT też mrugał licznik kilometrów wizyta w ASO i po problemie ,był błąd jakieś kostki w drzwiach sterowanie szyby.