Myślę że po aferze spalinowej im można teraz zaufać najbardziej,Jest wręcz przeciwnie ,VW udoskonalił tylko oprogramowanie oszukujące i kłamał nadal, to juz żenada :
http://www.leftlane.pl/lis16/ameryka...ikami-co2.html
Myślę że po aferze spalinowej im można teraz zaufać najbardziej,Jest wręcz przeciwnie ,VW udoskonalił tylko oprogramowanie oszukujące i kłamał nadal, to juz żenada :
http://www.leftlane.pl/lis16/ameryka...ikami-co2.html
Juz to widzę jak akurat ludzie zarejestrowani na Alfaholikach bedą obiektywniobiektywny to moze być ktoś zupełnie niezwiązany zarówno z Niemcami jak i konkretnymi markami samochodów, wiec ani forum Alfaholikow nie bedzie w stu procentach obiektywne, ani zapewne wielbiciele niemieckiej motoryzacji. Kto wie czy na forum Mercedesa lub BMW nie pieją z nerwów, ze porównują ich auta do "jakiejś Giulii". Wszystko jest kwestia perspektywy, ale obiektywizmu wśród wielbicieli danej marki nie bedzie nigdy, pomogą jedynie suche fakty jak kwestie typowo techniczne, a nie odczucia prywatne.
Suche fakty są takie, że Giulia jest lepsza, bo i jest lepsza, i do tego jest Alfą![]()
No to już pogrom szkopa całkowity - nie dość, że Alfa, to lepsza do tegoAha, i ładniejsza, ale o to przy nich nietrudno akurat
![]()
"Omniauto" podało zbliżone informacje, jak "Autocar". Dotyczy to tego samego wywiadu z Bigland'em.
W bardzo dużym skrócie:
- SW ma być rzekomo pokazane w Genewie ale jako prototyp/projekt. Jego wejście do produkcji zależeć ma od wyników
sprzedaży zwykłej Giulii i badań rynku.
- Drugi SUV może być gotowy do sprzedaży nawet w 2018
- Następca Giulietty nie koniecznie będzie RWD. Decyzja zależy głównie od kosztów ewentualnej adaptacji platformy Giorgio do
FWD. Jednak przed 2019 nie ma się co spodziewać nowego modelu.
- Mito ma być produkowana jeszcze dość długo na rynek EU
- Następcy Brery i Spidera też są w planie do 2021
Oczywiście nie są to cytaty a jedynie interpretacja dziennikarzy. Wywiadu nie słyszałem i nie widziałem kopii z autoryzacją.
- - - Updated - - -
Suchym i decydującym faktem są różne skrzynie w tych autach i np wersja Performance w BMW. Tak się nie robi...
To jak by dać do konkursu piękności dwie Niemki (oczywiście nie rodowite bo w Niemczech to myszy piszczą na widok kobiet) po liftingu i ze sztucznym biustem D90 oraz Włoszkę bez makijażu w rozmiarze A70 a jako jury siedzieli by niemieccy erotomani z piwem w dłoni... Marne szanse na obiektywizm
![]()
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-11-2016 o 18:33
Tu pełna zgoda, całkowicie pozbawione sensu porównanie zupełnie różnych samochodów...No i kto wie kogo o to winić? Bo coś czuję, że Alfa mogła nie mieć „na stanie” modelu z MT przeznaczonego do testów. Czy Niemcy mieli chęci by dostosować resztę gamy pod Alfę? Widocznie nieNo ale to gdybanie, istnieje też opcja, że koniec końców zrobili to specjalnie. Niemniej - trzeba pozostawać obiektywnym i nie doszukiwać się pewności w domysłach. Prawdę zna tylko redakcja.
W temacie Giulia testy wkleiłem link do testu z portugalskiej strony Autobilda: www.autohoje.com Niestety Giulia przegrywa ten test z Audi A4, Mercedesem C i Jaguarem XE. Ma najsłabsze hamulce i dynamikę. Praktycznie w każdej konkurencji przegrywa.
Giulia 2.2 180 km.
Praktycznie w kilku konkurencjach... Po drugie znów pismaki wzięli manuala i porównali z automatamilub dwusprzęgłową skrzynią 7... Więc niby jak próba elastyczności ma być obiektywna? Różnicy w cenie też nie zauważyłeś?
To klasyczny bubel dziennikarski. Zresztą nawet w ojczyźnie Auto Bild (którego przedłużeniem jest Auto Hoje) ma opinię brukowca motoryzacyjnego. Z Faktami i obiektywizmem nie mają te gazetki nic wspólnego. Wyrabiajmy sobie opinię na czymś trochę ambitniejszym.
Nie dziwi mnie ta nagła nagonka na Giulię w momencie gdy zaczyna prześcigać popularnością ustawione już w tym segmencie auta.
Tylko, jak widać robią to bardzo ułomnie i stronniczo.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-11-2016 o 23:30
Mnie natomiast bardzo ciekawi to ze najbardziej legendarny sportowy sedan jakim jest BMW M5 w najnowszej wersji G30 o mocy ponad 600KM bedzie mial naped na cztery kola.Marka ktora byla ikona tylnego napedu,powoli zaczyna tak jakby odwracac sie od tej tradycji-widocznie zalezy im na tym zeby byc szybszym do setki od RS6 i miec 3.0 sekundy do 100kmh.Alfa natomiast weszla w RWD-to duzy plus pomimo ze to auto o segment nizej.