PMFactory to też chińczyki tylko odpowiednio zmodowane pod dane auto (albo i nie, jak pisał kolega wyżej). O działającym i pewnym interfejsie pisałem wyżej. Chińczyki to strata czasu i pieniędzy.
PMFactory to też chińczyki tylko odpowiednio zmodowane pod dane auto (albo i nie, jak pisał kolega wyżej). O działającym i pewnym interfejsie pisałem wyżej. Chińczyki to strata czasu i pieniędzy.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Cześć,
Czy to http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-e...tyku-obd2.html
będzie normalnie współpracować z kompem i FESem? Z opisu wynika, że tak, ale już kupiłem jeden taki kabel na allegro w podobnej cenie i dupa. Pytam bo w wątku piszecie o kablach dwukrotnie droższych.
Dzięki,
Maciek
Tym wszystkiego nie obsłużysz. Chodzi o elm 327, tez od viakena polecam.
Czyli żeby w pełni wykorzystać FESa muszę mieć to http://viaken.pl/pl/nowy-polski-elm3...scan-2013.html ?
Czego nie obsłużę tym tańszym?
Tak, a jeśli masz xenony to dodatkowo przejściówka typ 1. Niebieskim z przełącznikiem obsłużysz silnik, abs i chyba poduszki o ile pamiętam dobrze, nie jestem pewny( i jeśli Ci to wystarczy to sprzedam Ci po lepszej cenie bo nie używam ). Tutaj dokładnie jest opisane co czym można obsłużyć: http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx .
A kto mi powie gdzie znaleźć szablon do danych zapisanych w *.csv z AlfaOBD?
Manciek, Luck - przejściówka typ 1 potrzebna jest zarówno do ABS jak i xenonów, z ABS na pewno działa bo sprawdzałem, xenonów nie mam. Jasne, że możesz kupić tańszego ELMa, ale traf takiego co działa. Kiedyś miałem takiego za 20zł w czarnej obudowie z pomarańczowo-niebieską kartą co działał, ale wziął i przestał. Potem kupowałem różne wynalazki w cenach od 5 do 80zł i nic nie działało jak pełnoprawny interfejs (nie obchodzi mnie byle jakie odczytanie paru parametrów na modłę Torque), dopiero ten za 99zł od Viaken (+ adapter za 17).
Niebieski kabel to jest KKL, tym obsłużysz tylko ECU i skrzynię biegów automatyczną, adaptera wymaga ABS i xenony, reszty nie ruszysz wcale - czyli np. body, nie zrobisz PROXI.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Dzięki chłopaki za pomoc. Zamówiłem od Viaken opcję premium, czyli ten za 99 + adapter nr 1.
Manciek
KKl z przełącznikiem na którym wybiera się silnik, lub abs lub poduszki. Tym abs obsłuży się, wiem bo sprawdzałem, poduszek nie pamiętam ale mogę jutro to sprawdzić. Natomiast faktycznie jeśli się ma elm327 to przejściówka typ 1 do abs konieczna(uleciało z pamięci z racji rzadkiej potrzeby podłączania) natomiast do xenonów także potrzebna na bank, musiałem robić po dołożeniu xenonów kalibrację z czujnikami poziomowania. Jeśli ktoś ma czujniki ciśnienia w oponach to dodatkowa przejściówka typ 3.
Ostatnio edytowane przez Luck ; 16-08-2016 o 19:32
Kasował ktoś inspekcję olejową programem AlfaOBD na Androida? Z dziale silnik jest zakładka "aktywna diagnostyka" i opcja wymiana oleju. Interesuje mnie w sumie czy opcja ta kasuje tylko poziom degradacji oleju czy może od razu kasuje licznik do następnego przeglądu.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.