Ja generalnie S&S nie używam, a i tak mam problemy a akumulatorem. Kto powiedział, że wyższe napięcie to coś dobrego? Akumulatora nie ładuje się tylko napięciem.
Ja generalnie S&S nie używam, a i tak mam problemy a akumulatorem. Kto powiedział, że wyższe napięcie to coś dobrego? Akumulatora nie ładuje się tylko napięciem.
A ja z kolei uzywam S&S od samego poczatku i dziala zupelnie bezproblemowo, wiec z tym bledem konstrukcyjnym to chyba zbyt dalekie uogolnienie. Bardziej stawiam na nieznajomosc logiki jego dzialania przez serwisy i bzdury jakie na poczet tego opowiadaja. Jak S&S zaczal grymasic po 3 latach nie szukalem dziury w calym tylko wymienilem accu i wszystkie problemy minely.
Przy wymianie akuu było pewne że jest permanentnie niedoładowany i odjechał. S&S jest super pomysłem, używam aut z tym od 8 lat. Wiecie co mnie denerwuje? Korek dosuwa do świateł, czerwone stajemy, a potem dociągamy ok 1m, ja staram się nie dociągać bo po co. Ruszysz 10cm i S&S włączy silnik - bez sensu. Bez sensu dla mnie ale jest napisane w instrukcji w korku nie działa.
U mnie ta opcja jest wyłączona od samego początku. Dla testów czasami włączam S&S i nie mam z nim żadnego problemu.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Pewnie masz przedliftówkę. Po lifcie jest blisko skrzyni biegów, więc nieco wygodniej niż "podkówka" pod radiem.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Mam koło skrzyni biegów, ale i tak jest to niewygodne, bo bez patrzenia trudno zawsze trafić. Powinno być np. w dźwigni kierunkowskazów.
Nieco ponad 5 tys. km - w samochodzie zimno, silnik się grzeje... Wymiana pompy wody. Chyba nieco za wcześnie na takie przygody?
Tak, za wcześnie. Ale silnik się grzeje w sensie woda > 90C? Bo jeśli tylko nie działało ogrzewanie, to ten typ tak ma. Mnie się to po jednym razie zdarzyło w 2 egzemplarzach.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Tak, temperatura wody max...