Lusterko jakoś jednak łatwiej... Zebym pamiętał jak to było zamontowane w drzwiach to bym może poznał...
Lusterko jakoś jednak łatwiej... Zebym pamiętał jak to było zamontowane w drzwiach to bym może poznał...
Mocowanie mechanizmów jest odwrotne
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Koledzy, Koledzy! Ile oleju (i jakiego!) zużywają Wasze TSy? Mowa naturalnie o 8v...
Moja od wymiany (ok. 3,5tyś. km temu) zużyła ponad 2,5 litra. Jeżdżę na Motulu 6100 15W50.
Pozdrawiam!
No to szukaj gdzie leży problem, moja na 10kkm przy pałowaniu łykała 0,7-0,8L.
A możesz podpowiedzieć gdzie szukać tego problemu?
pomiar ciśnienia sprężania da Ci odp w jakiej mniej więcej kondycji jest silnik ale nie ma co się oszukiwać uszczelniacze i upg to na pewno po takim okresie czasu nalezy wymienić + docieranie zaworów.
Ostatnio edytowane przez rafal_155 ; 29-12-2015 o 23:49
Właśnie planuje to zrobić przy okazji wymiany świec, tj. zmierzyć ciśnienie na garach.
Niby poprzedni właściciel mówił, że silnik ma jakieś 200kkm... no ale. W każdym bądź razie moc ma.
po 18 latach to nie ma opcji żeby uszczelniacze miały jakiekolwiek właściwości oprócz twardości jak kamień a uszczelki pod głowicą rozpadają się na dwie części![]()
Dokładnie, a zapewne nikt tam wcześniej nie grzebał... Poza tym, nie wiem jak nią poprzedni właściciel jeździł, że zatarł 1.7 8v... Ale być może po swapie na 1.8 jeździł podobnie - wszakże jak ją kupiłem wskaźnik oleju praktycznie suchy. No nic, narazie będę jakoś tak śmigał, a jak zmierze ciśnienie dam znać!
Swoją drogą, chyba zużycie oleju do 1litra na 1000 km jest normalne, więc nie ma jeszcze tragedii![]()
Jeszcze takie pytanie mam - zapala mi się marchewa. Z tym, że nie pali się ciągle tylko jak jade ze stałą prędkością, i tak jak wspomniałem, zapala się tylko czasami. Jak puszcze gaz albo dodam go więcej to przestaje świecić. Wie ktoś może czemu tak się dzieje, da się to wyjaśnić?
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Jachu ; 30-12-2015 o 00:24
przekręcasz kluczyk nie dopalając auta naciskasz 5 razy pedał gazu i sczytujesz co wybłyska kontrolka wtrysku. Błyska do 4 cyfr w 4 sekwencjach. brak błędów to 4 błyśnięcia po 4 razy czyli 0000.