Mam ladne opony zimowki z poprzedniega samochodu tylko ze to 15 cali. Orientuje sie ktoś czy felga 15stka wejdzie do 159?
Mam ladne opony zimowki z poprzedniega samochodu tylko ze to 15 cali. Orientuje sie ktoś czy felga 15stka wejdzie do 159?
i całe szczęście bo jak by to wyglądało? osłona tarczy nie puści nawet w wersjach z mniejszymi tarczami i jednotłoczkowymi zaciskami (wiem bo jtdm przygięła mi sie ta osłona przy zakładaniu zimówek i darła od razu o wewnętrzną stronę "rafki" (czy jak to nazwać) felgi).15 to najmniejszy rozmiar do bida wersji Fiata Tipo z mniejszymi stalówkami i już tam wygląda okropnie.
Mam komplet kół 17 tek na zimę, opony jak nowe, zostały mi po sprzedaży auta, mam jeszcze 3 nowe wtryski do 2.0 oraz komplet sprężyn do sw 159 z 2011r.
pilnie poszukuje felgi jak ze zdjecia.prosze o pomoc gdyz rozwalilem. felga 17 .5x110 .prosze o kontak 513787732
Witam, zamierzam zmienić swoje standardowe felgi 16 cali na większe. Teraz mam do Was pytanie 17 czy 18 ? Jaki jest komfort jazdy na wiekszych felgach oraz jak jest z podjazdem pod krawężniki, bo już teraz czasami zahaczam .
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
ja polecam 18. Komfort spoko, choc tez zalezy od opony - np na Kumho bylo bardziej twardo, na Good Year Eagle F1 Assymetric 3 komfortowo.
co do zahaczania - to chyba zahaczasz oslona, elementami zawieszenia czy podloga? w 159 jest tak glupia rozmiarowka ze nie trzymaja sie srednicy kola - jest tak ze 16 sa znacznie mniejsze (szczegolnie jak ktos ma 205/55R16 to masakra) od 17, a te mniejsze od 18. 19 sa podobnej srednicy jak 18.
Podsumowujac, dopiero od 18 (pisze o ori rozmiarach opon), auto jest najwyzej podniesione i wtedy nie ma o co zahaczyc.
oczywiscie mozna tez kombinowac, np 17 a brac opony 215/55R17 (zamiast ori 225/50R17) i robi sie kolo wielkosci podobnej do ori 18/19.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.