Strona 113 z 145 PierwszyPierwszy ... 1363103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,121 do 1,130 z 1441

Temat: Android Auto

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 TBi 280KM Q4 Imola Titanium

Domyślnie

Miałem okazję przejechać się Fordem Focusem i Skodą Karoq. W tych samochodach Android Auto działa bez zarzutu z moim telefonem, nie ucina w połowie komunikatów/wskazówek głosowych, dotyczących manewrów z nawigacji. Skoro działa to bez zarzutu w innych samochodach, to wina leży po stronie Giulii, a nie w telefonie/ustawieniach, jak początkowo myślałem. Muszę jeszcze przeprowadzić eksperyment z innym telefonem z AA podłączonym do Alfy, bo być może Giulia jest wybredna i nie ze wszystkim chce się prawidłowo komunikować.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Doszliśmy chyba już dawno do tego, że jeśli nie puścisz mediów przez AA w czasie nawigacji, to ucina w każdej Giulii. Ja tego często nie zauważam bo leci coś ze spotify czy replayo, ale jak słucham FM no to ucina. Jakiś drobiazg w firmwarze radia, pytanie co z tym robimy - jakaś petycja o poprawkę? Ciężko będzie bo to kosmetyka a większość aut których to dotyczy chyba po gwarancji (nie wiem czy ucina w poliftach).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 TBi 280KM Q4 Imola Titanium

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Doszliśmy chyba już dawno do tego, że jeśli nie puścisz mediów przez AA w czasie nawigacji, to ucina w każdej Giulii. Ja tego często nie zauważam bo leci coś ze spotify czy replayo, ale jak słucham FM no to ucina. Jakiś drobiazg w firmwarze radia, pytanie co z tym robimy - jakaś petycja o poprawkę? Ciężko będzie bo to kosmetyka a większość aut których to dotyczy chyba po gwarancji (nie wiem czy ucina w poliftach).
    Ucina w każdej? -Tego akurat nie wiedziałem.
    Dla mnie to dość upierdliwa usterka, samochód wykorzystuję również służbowo i połowiczne komunikaty zmuszają co rusz do odrywania wzroku od drogi. O sposobie z puszczaniem mediów przez AA słyszałem, ale o ile może być to akceptowalne dla osób, które używają Spotify, czy tam analogicznych aplikacji, to dla osób, które słuchają radia albo muzyki przez jack/USB już niekoniecznie. Ja puszczam muzykę z USB, muzyka przesyłana przez BT jest w moim odczuciu gorszej jakości. Czyli wychodziłoby na to, że zmiana telefonu też nic nie wniesie. Lipa, ale przynajmniej mam już jasność, że ten typ tak ma.

Auto

Domyślnie

NIe testowałem ale na pewno ucina w Google Maps. Ciekawe czy inne też. Waze jest ogólnie do bani (parę dni temu wyprowadził mi klienta na drugi koniec ulicy - do centrum jakieś 7km ode mnie - numery niskie zamiast 350 dla ulicy - mamy przyrostowo więc powinien jednak poprowadzić w miarę do celu, nawet jak budynku nie ma w swojej mapie, choć budynek 350 stoi od 50 lat i w każdej nawigacji jakiej używałem był).
    Za niedługo chyba pod AA mają działać inne nawigacje, bo chyba były jakieś konflikty pomiedzy UE a Google o to, może problem rozwiąże Ci się dzięki innemu lepszemu programowi do navi.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Zaporożec 968, Giulia

Domyślnie

Przerzuć muzykę na telefon i odtwarzaj przez np. VLC

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

w identyczny sposób (czyli słuchając coś z usb lub radia FM) ucina głos janosika, a właściwie wcale go nie słychać tylko na chwilę przycicha dźwięk w głośnikach i trzeba spojrzeć na telefon co tam się pojawiło.

Użytkownik Znawca Avatar dziadzia82
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Julka 2018 150Mair Veloce . Stelvio Sprint 2020

Domyślnie

w Yanosiku ustaw opóźnienie blue i po problemie. ja mam na 2400ms i jest okey.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] dziwna sprawa bo na waze do Ciebie w ogóle nie widzi nr domu ale na gm już nie ma problemu (w sumie jesteś pierwszym przypadkiem na jaki trafiłem). Waze ma nad gm przynajmniej jedną zaletę, że tak jak w nawigacji fabrycznej można wykluczyć drogi gruntowe.
    [MENTION=86465]wip[/MENTION] w yanosiku ustawienia->dźwięki->kanały audio zmień na systemowe. U mnie bez problemu słychać cały dźwięk z tej apki.

Auto

Domyślnie

ale to nie jest dziwna sprawa, przecież korzystają chyba z innego źródła map i pewnie innego enginu do wyszukiwania? Waze pisałem już kiedyś, tego się nie dało używać, bo np jak próbowałem głosowo wybrać np Sobieskiego u siebie, to nie kumał, trzeba było Jana III Sobieskiego a do tego 95% numerów nie znał, ręcznie zaś lista numerów była ograniczona i nie dało się wybrać tego co chcę, nawet ciężko cokolwiek bliskiego było znaleźć. Gorzej było jak ulica to był jakiś zasłużony generał z pseudonimem (już nie pamietam gdzie to próbowałem), trzeba było podać stopień, imię, pseudonim i nazwisko(a) - masakra. odinstalowałem po 2 dniach prób - to było ze 2 lata temu, nie próbowałem więcej dać temu szansy, zraziłem się a GM mi pasuje na tyle że nie szukam alternatywy

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Z Waze na AA zacząłem korzystać od kilku miesięcy i na razie byłem zadowolony. Jak dotąd nie miałem problemów z wyszukiwaniem po nr domów jak i nie trzeba podawać całej nazwy ulicy. Zresztą teraz Waze i GM to jeden właściciel więc na pewno optymalizowali koszty poprzez korzystanie z tych samych map. W praktyce zauważyłem, że to co jest albo pojawia się na Waze to później przenoszone jest na GM. Niestety dalej na GM nie można odznaczyć dróg gruntowych i często prowadzi po lokalnych lub osiedlowych drogach. Dla przykładu trasa Rzeszów-Rudawka Rymanowska. Waze (odznaczone drogi gruntowe) - 0 km po drogach lokalnych, GM - ok 30 km a Yanosik - ok 20 km. Jadąc trasą Waze w porównaniu do trasy GM wychodzi ok 7 km więcej i teoretycznie ok 7 min dłużej. Na dodatek teraz GM planuje zmiany żeby domyślna trasa przejazdu była "zielona" a nie najszybsza lub najkrótsza. Próbowałem także TomTom AmiGo i to dopiero jest niedopracowana nawigacja na AA. Wyleciała po jednym dniu. Czekam jeszcze na zakończenie testów AutoMapy na AA (chyba najlepsza nawigacja pod względem wyszukiwania konkretnego miejsca) bo jak na razie zaczyna wyglądać bardzo obiecująco ale ma jeszcze problemy i nie ma jeszcze zaimplementowanych wszystkich opcji.