No właśnie podejrzewam jakaś usterkę mechaniczną lub w serwisie źle ustawili interwał wymiany.
No właśnie podejrzewam jakaś usterkę mechaniczną lub w serwisie źle ustawili interwał wymiany.
Olej wymienili inspekcje w InfoCenter ustawili, ale w sterowniku silnika procedury wymiany oleju nie zrobili. Panie to nie dizel z DPF
Nie nie. Nie denerwuj się. Nie irytuj. To normalne, że we współczesnych autach, a w alfach w szczególności akumulator to eksploatacja. Wynika to z niewłaściwej eksploatacji właśnie. To wina uzytkownika, bo jeździ na dystansach zbyt krotkich, do kt te pojazdy nie sa przeznaczone. Albo używasz za dużo fabrycznie montowanych odbiorników prądu np. w zimie podgrzewanych siedzeń albo ogrzewania szyby tylnej, wentylatora za dużo.
- - - Updated - - -
Olej.
Jestem daleki od nerwów i irytacji. Po prostu mam nadzieję, że po raz kolejny miałem dobrą rękę przy odbieraniu auta. Odpukać ale jak dotąd wszystkie moje auta jeździły bezawaryjnie. Te do sportu w zasadzie też. Chyba, że sam coś zepsułem. Moją statystykę psuje tylko naprawa kompleksowa skrzyni w 166. Bardzo bolesna sprawa.
Nie zgodzę się z Tobą. Jeśli w tygodniu nie mam dalekiego przejazdu jadę zawsze w niedziele obwodnica Warszawy przynajmniej 30-40 minut. W zeszłym tygodniu Poznan w obie strony. Temepratury na plusie, nie używam ogrzewania tylnej szyby. Fakt, używałem podgrzewania kierownicy, ale bardzo rzadko i krótko. Nie mam nawigacji zewnętrznej i żadnego źródła zewnetrznego. Jedynie mysle o światłach, mam ustawione 60 sekund od wyłączenia zapłonu. Zrozumiałbym gdyby samochód stał na mrozie, ale w garażu gdzie jest 15 stopni? To jednak wadliwy produkt bo przy identycznej eksploatacji nie miałem problemów w volvo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie nie. Olej w sensie zignoruj.
- - - Updated - - -
Mnie tego nie musisz tlumaczyc. Ale zara stawia się tu w zwartej grupie ci, którzy zaczną Cię przekonywac, że 50 lat po lądowaniu na Księżycu, nie jest możliwie skonfigurowanie układu elektrycznego w aucie, który by się nie zesrawal przy normalnej eksploatacji.
Dobre![]()
Ja kupiłem sobie rękawiczki żeby nie wyładowywać akumulatora grzaniem kierownicy. Do tylnej szyby mam odmrażacz w spayu aby nie używać elektrycznego ogrzewania. Staram się jeździć w dzień aby nie używać xenonów bo to spory pobór prądu. Dlatego u mnie akumulator jak nowy. Auto to trzeba używać z głową a nie na pałę wszystko włączać jak leci
#pdk
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Właśnie. Aż dziwię się dlaczego jeszcze rękawiczek, czapki uszanki futrzanej, kożucha z baranicą, zgrzewki odmrażacza do szyb i kalesonów nie dodają jako gratis do każdej Alfy, ewentualnie jako opcji za te marne 1000 zł, pod nazwą "Pakiet zimowy - kompleksowa ochrona akumulatora".