Pawel a masz moze zdjecie otworu od dolotu w zderzaku? Jade w srode montowac... ale jeden z Irlandczykow mi odradza...mowi ze to nie jest dobry pomysl przy warunkach pogodowych jakie panuja w irlandii
Pawel a masz moze zdjecie otworu od dolotu w zderzaku? Jade w srode montowac... ale jeden z Irlandczykow mi odradza...mowi ze to nie jest dobry pomysl przy warunkach pogodowych jakie panuja w irlandii
Nie mam niestety ale i tak nie ma szansy zeby woda sie dostala do filtra poniewaz dolot jest umieszczony za lampa a nie w zderzaku takze ciagnie sobie powietrze ze szczelin pomiedzy lampa a pozostalymi elementami.
A tak poza tematem to zakupilem pelna wersje FES`a i powiem wam ze robi naprawde duzo wiecej (zlikwidowalem migajacy przebieg w mojwj Belli)
Jakby ktos chcial to za przyslowiowe piwko moge podlaczyc i podzialac![]()
witam panowie mam fabrycznie nowe lozysko przednie do alfy 156 jakby ktos potrzebowal oraz komplet siedzen welurowych do 147 jakby ktos potrzebowal oddam w dobrej cenie pozdrawiam
http://www.adverts.ie/car-parts-acce...ys-x-4/1453572 myslicie ze rozmiar bedzie ok?![]()
Dzieki za infonie moge nigdzie znalezc pasujacych multispoke...z subaru tez nie podejda... 5x100 :/
5x100 założysz, ale będziesz musiał zastosować śruby pływające.
dzieki
wczoraj ja zalozylem dolot zimnego powietrzanie tak skomplikowany jak Pawel bo silnik mam tylko 1.6 ale zawsze cos
Facet serio to profesjonalista
bardzo mily no i widac ze sie zna na tuningu - nie tylko na dolotach. Jakby ktos chcial do Niego jechac to w 100% polecam
U mnie mocno to nie przyspieszylo to auta ze wzgledu na silnik ale i tak widze ze spalanie mocno poszlo w dol
Dzieki Pawel za cynk!
Panowie do sprzedania moja 156
Ogłoszenia nie mam bo na razie jeszcze nigdzie nie wystawiłem.
Na chwilę obecną do wymiany w najbliższym czasie akumulator, z rana zapala się ABS przy pierwszym odpalaniu. Czyli powoli umiera i wypadało by wymienic olej. Gdzieś się poci olejem, to już mi toważyszy z prawie rok, cuj kładłem na to.
NCT 01.2013 na zegarach prawie 119tyś m (ale na pewno ma więcej). Od razu po zakupie wymieniony termostat (88tyś). Przy 95 tyś wymieniony kompletny rozrząd, pompa, wariat, pasek klinowy, uszczelka zaworów. 14 miesięcy temu zrobione całe zawieszenie z przodu (Fast, ale do tej pory cisza, sam jestem w szoku). Z 8 miesięcy temu wymienione tuleje wahaczy wzdłużnych, tuleje zwrotnic i łączniki tył. Jakieś pół roku temu wymienione świeczki. Opony nalatane mają jakieś 25tyś km, stan dobry, wszystkie takie same. Niedawno, nie pamiętam dokładnie kiedy (kilka tygodni), nowa przepływka Bosch. Nalatane na niej jakieś 3500km. Klocki wymienione z 20tyś km temu, przy następnej wymianie trzeba będzie wymienic tarcze.
Olej pali i to dośc. W zależności od stylu jazdy na 1000km od 0.7 do 1L. Tak miałem odkąd ją kupiłem i się tym nie przejmuję. Po prostu od wymiany do wymiany dolewam z 15L
Na miejscu u siebie mam podnośnik i kompa.
Na prawdę nic w niej nie ma poważnego do robienia. Sama kosmetyka, tylko kupic fele, skóry i latac. Zdjęcia w profilu. Kilka wgniecen: przednie prawe drzwi ( to po małej kolizji która tu opisywałem, kilkadziesiąt stron wstecz są zdjęcia, tylne były wymienione). Tylny zderzak na czernym plastiku, na samym środku, ale prawie nie widoczne( jast na zdjęciach w profilu), jakieś rysy gdzieniegdzie, auto ma 10lat.
Sprzedaję bo zmieniam auto, chociaż przyznam szczerze że szkoda mi się z nią rozstawac. Niestety, albo stety na chwile obecna nie będzie to Alfa, ale na forum zostaje!!! Na pewno nie jest to ostatnia Alfa w moim życiu!
Cena 800€ bez negocjacji. Do oddania od środy, czwartku. Muszę poczekac na nowe auto, aż będzie do odbioru.
Ewentualnie możliwa zamiana na motor z małą pojemnością 250cc. Cos w stylu: Honda CBR 250
Jak ktoś chce więcej info pisac PW
Była:
159 SW 1.9 JTDm 120KM 2008r.
156 1.6 16V TS 2001