A u mnie ON po 5,07
I to Shell
![]()
A u mnie ON po 5,07
I to Shell
![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
U mnie 1.9 16V 225/50/17 srenio 6,2 najmniej mi sie udało 5.8 przy normalnej jezdzie 100-120 oczywiście trasa.
Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
A moja alfa pali mniej jak smigam na 5 biegu z predkosciami do powiedzmy 140. 6bieg tylko zwiększa spalanie
Nic nikomu nie muszę udowadniać, podaję jak było. Niby po co miałbym bajki jakieś tworzyć![]()
100% trasy tempomat 6 bieg, ustawione równo 100km/h
Za 100zł (~5.20l) jeżdżąc po mieście robię 280-320km bez problemu więc uważam że da się 1.9 16v jeździć ekonomicznie, choć na pewno nie dynamicznie.
Litosci. 320 km na circa 19.5 l po miescie? 6 l/100 w mieście pali? Chyba masz autostradę w swoim mieście.
Wysłane z S3
Zauważyłem, że te silniki najwięcej łykają jak się robi częste postoje. jak silnik często jest gaszony. Natomiast jak się jedzie nawet wolno po mieście to spalanie przy rozsądnej jeździe, nie jest jakieś tragiczne. Ale wystarczy parę razy zgasić silnik i już nam rośnie dosyć znacznie.
Ja mam przejechane od zatankowania 300km jeżdżąc trochę po Cieszynie, reszta pomiędzy Wisłą, Ustroniem i Cieszynem 80-100km/h i mam na kompie 6.0.
Na dystrybutorze będzie tak samo, albo o 0.1 więcej.
Miasto miastu nie równe jak ktoś już napisał. Przez całe Jaworzno biegnie dwupasmowa DK79, do pracy jadę DTŚ lub A4 (Chorzów) więc stała prędkość, silnik nagrzany i naprawdę da się taki wynik osiągnąć na odcinkach jakie pokonuję.
Ale oczywiście nie mogę mieć spalania w granicach 6-6,5l bo się nie daehh forumowowa demagogia
![]()
No świetnie, jazda A4 to wg Ciebie jazda w warunkach "miejskich"? Nie mam pytań.
tychy - warszasza / warszawa - tychy w sumie 755km. Z czego 405 w tamtą str bo się majtnąłem 2 razy :d Prędkośxci spore. W szczegóły wchodzić nie będę + jakieś 2,5 godziny w korkach częstochowskich ( myślałem że mnie poje**e ) Komp pokazuje 8 L. Dystrybutor po przejechaniu 787 km wlałem 65 L więc wychodzi jakieś 8,25 przy mocnym gnaniu.
2.4 210 koni 225/50/17.
Naprawa skrzyń M20, M32 ---> http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...ml#post2004527
https://www.youtube.com/watch?v=WztjfgsSgJU - polskie złomowisko.