Dzięki
Dzięki
Witam, jestem świeżakiem tutaj na forum a belle 159 z 2,4 jtdm mam od roku. stoi na standardowych felach 17 i chciałbym założyć 18 Rial lugano 8j ET 35. ściągnięte były z alfy 159 z silnikiem 1,9 czyli ma małe brembo i tu zagatka czy u mnie z dużymi zaciskami będą pasować ?
marna szansa żeby ktoś akurat używał tych z dużymi brembo i Ci odpowie. możesz zrobić przymiarkę?
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Panowie mam pytanie odnośnie opon do felg 20 cali 9J aktualnie mam zalozone opony 245/35/20, opony mam do wymiany ponieważ są już mocno zużyte, byłem u wulkanizatora, który powiedział, że absolutnie nie zaloży mi takich opon bo są za wąskie do tej felgi i na zakręcie mogę zerwać z felgi oponę i potem będzie mnie miał na sumieniu (?) Trochę tego nie rozumiem bo przecież ludzie nie na takim naciągu jeżdżą a u mnie jest na prawdę delikatny.. Szczerze nie chcę zakładać opon 255/35/20 ponieważ wtedy obwód koła urośnie już dosyć mocno a opona 265/30 na felgę 9j jest za szeroka.. Także proszę o poradę czy mogę zostać na "swoim" rozmiarze opon i zmienić wulkanizatora czy faktycznie fachowiec ma racje..?![]()
Ja mam 225 40 19' felga 8.5 i zero problemów,tak że wydaje mi się że zmiana wulkanizatora jak najbardziej to dobry pomysł . BTW nie każdy wulkanizator ma sprzęt i umiejętności do zakładania takich opon
Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka
dla 245 akurat 8.5" to nominał, ale 9" to żaden problem, symboliczny naciąg - dla 245 można stosować felgi od 8 do 9.5" a nawet niektóre źródła podają 10"
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
No tak właśnie myślałem ze ten wulkanizator to coś w kulki leci.. Może miał gdzieś na magazynie jakieś oponki 255 i myślał, że mi je opchnieDzięki za pomoc panowie
Przewertuj dokładnie internety w poszukiwaniu informacji czy fabrycznie gdzieś szły takie felgi (w takim rozmiarze, wzorze i o takich ET) do któregoś mercedesa w AMG. Ja nie jestem pewien.
Bo na podstawie "szukaj grafiki w google" i ogłoszenia które znalazłem to 4tys zł to byłaby wygórowana cena jeżeli felgi miałyby się okazać podróbami.