no w barwach policji wygląda to groźnie
tylko po co im wypasy z Veloce?
no w barwach policji wygląda to groźnie
tylko po co im wypasy z Veloce?
Był już ktoś na jazdach testowych, podzieli sie wrażeniami? Ja mam ustaloną jazdę na piątek piąteczek piątunio...nie mogę sie doczekać![]()
AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!
powoli przeglądam poprzednie wpisy. Jak wrazenia, gdzie jeżdziłes i jakimi wersjami. Czy jezdził ktos u Sobczyka w czewie? Jeśli tak to jakie wersje mają na stanie, bo jazda już tuż tuż a ja dalej nie wiem czym będę miał przyjemność pojeżdzić. Z FCA dzwonią do mnie w zasadzie 2 razy dziennie od kąd zamówilem jazdę, ale rozmowy z nimi ograniczają sie do pytań typu ankieta. Gdy pytali o wersje jaką bym chciał jeżdzic oczywiście pytałem o QV ale facet stwierdził że nie wie czy w salonie który wybrałem bedzie w tym terminie taka mozliwośc. Czy wogule udostępiaja QV do jazdy?
do jazd nie ma QV z tego co wiem nigdzie. salon FCA w Bielsku ma QV od ok 2mcy, ale jest udostępniana tylko dziennikarzom - to ta biała SBxxxxx która przewija się praktycznie przez wszystkie testy w gazetach, blogach., youtube itp. benzyny 200KM dopiero co zjeżdżają do salonów, chyba na testówkach też jeszcze nie ma. Więc będzie to diesel 150 albo 180KM, raczej w manualu (skrzynia taka sobie), choć gdzieniegdzie automaty też mają ale nie wiem czy na testówkach dla mas (ponoć fajne)
Tu jest moja relacja z lipca z jazdy testowej Giulią 2.2d 180KM MT6: http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post1849857
Inni forumowicze też wrzucali w różnych wątkach swoje wrażenia z jazd testowych, tylko pewnie w tym tasiemcu tu ciężko cokolwiek znalezć
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 18-12-2016 o 01:05
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Są 2: biała manual, czerwona automat (czerwoną relacjonuje gazeta Motor)
Wysłane z mojego SM-A500FU
Czerwona Q z motoru to MT6 SB 8984S
Biała SB 6999S to ta z większości dotychczasowych relacji.
A co do benzyny 200 KM, to wczoraj w dziale Nasze Belle została taka zaprezentowana przez kolegę spod Częstochowy (SCZ XXXX).
Alfa Romeo Nel Cuore
Na chwilę obecną obydwie testowe Q FCA to wersje z manualną skrzynią. Automatu jeszcze nie ma w parku prasowym.
Spoko, ale pytanie było o jazdę testową. Kolega który pytał i zaczął rozmowę o tym co jest, liczył że może pojezdzi QV a ogólnie nie miał pojęcia co mu dadzą - uswiadomiłem go że na dzień dzisiejszy diesla. Tak przy okazji to wątpię czy QV kiedykolwiek będą dawali komukolwiek kto przyjdzie z ulicy na przejażdżkę, no chyba ze ich przekona ze naprawdę chce taką kupić i że umie czymś takim jezdzić (a nie zaraz zawinie się o jakąś latarnię podczas jezdy testowej).
Wkrótce może pojawią się jakieś benzyny 200KM na testówkach - chętnie bym sam się przejechał, chociaz obawiam się trochę że jeszcze mi się tak spodoba że już tylko będę kombinował jak ją kupić (i jak przekonać Panią do zaakceptowania)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.