Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Ile razy jeszcze będziesz zadawać takie pytania? Wszyscy wiemy, że nie będziesz to Ty. To może czas przyjąć to do rozumu (o ile go masz) i przestań się już żalić. Ciebie nie stać i tyle. Mnie też nie.
    Nie oceniaj na co mnie stać a na co nie. To prymitywna demagogia. Nie chodzi o pieniądze ale KLIENTA DOCELOWEGO. Rozumiesz to pojęcie? Tu nie idzie o brak czy niebrak kasy. Tylko o wolę i chęć zakupu. Ludzie mający pieniędzy dość aby kupować auta tej klasy, kupują od dawna inne marki i nie słychać narzekań ani spadku sprzedaży. O tym mówimy: kto ma kupować to auto i cały czas nikt nie wie, kto.
    I to jest tajemnica niskiej sprzedaży, jak dotąd. Nikt z tej grupy nabywców nie przesiada się na Giulię.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Andersonie (..) Stać nas na konia musi stać także na owies
    Drogi Panie Rafter, nie o pieniądze idzie, ale o wolę zakupu auta w tym akurat segmencie. QV będzie miała znikomą sprzedaż, to oczywiste. Ale jej rolą jest poprawa wizerunku marki (reakcje medialne dowodzą, że to się na razie udaje), oraz napędzenie sprzedaży wersji bliższych "normalności". Masz na zbyciu 150 do 200 tysięcy, albo masz widok na sensowny leasing... Należysz zatem do określonej grupy nabywców: czy kupisz to auto? Czy zostaniesz przy pasku, mercu, beemie, volvo czy innych? O tym mówimy i nie mamy na to odpowiedzi. Auto jest pół roku w sprzedaży: niestety, nie podbija na razie rynku. A taki był cel.
    Panie Rafter: dosadnie mówiąc: reakcje medialne są lepsze niż sprzedaż tego modelu. Nie martwi to Pana? Koledzy tutaj zioną nienawiścią do każdego, kto zadaje trudne, niewygodne pytania, na które nie można odpowiedzieć. Pan jednak dyskutuje logicznie i z sensem. Więcej takich tutaj, byłoby mnie agresji i chamstwa wobec odmiennych zdań i opinii.
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 22-12-2016 o 17:18

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Dlatego kokpit Giulii jest zbliżony do BMW i tutaj szukają sprzedaży. Dzięki niskiej obecnie sprzedaży Alfa daje lepsze pole do negocjacji. Przy zmianie auta rozmawiałem również z Mercedesem i oni nawet nie zbliżają się rabatami do Alfy. Podobne wyposażenie można mieć około 10k taniej. To jest argumentem dla klientów biznesowych a w nich właśnie celuje producent.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mcwaw
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Giulietta 1,4 170 KM, MT, 2015

Domyślnie

Wygląda na to, że do końca roku sprzedaż w Europie przekroczy 10.000 sztuk
    http://carsalesbase.com/european-car...-romeo-giulia/

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał mcwaw Zobacz post
    Wygląda na to, że do końca roku sprzedaż w Europie przekroczy 10.000 sztuk
    http://carsalesbase.com/european-car...-romeo-giulia/
    Trochę jeszcze im brakuje do czołówki.

Użytkownik Romeo Avatar .Andrzej.
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    wiele

Domyślnie

Ważne, że jest tendencja rosnąca

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

159 w pierwszym roku miała coś ponad 6tys szt, i chyba też była w sprzedaży mniej więcej pół roku. do salonów wjechały dopiero pierwsze testowe benzyny, pojawiła się Veloce, myślę że za kwartał lub dwa będziemy widzieli jak Giulia się sprzedaje.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto

Domyślnie

Jeśli kogoś interesuje wersja Veloce, to daję znać że w dotychczasowym cenniku był błąd - w Polskiej specyfikacji nie czujników parkowania tylnych w standardzie. Takie info dostałem od FCA, zapytałem ich bo nie zgadzał się cennik z konfiguratorem. Wysłali mi na maila poprawiony cennik, wrzucę go zaraz do właściwego wątku (nie wiem czy coś jeszcze poprwili, na pewno nie poprawili opisów felg 19", gdzie są braki jak i nie nie odpowiedzieli/wyjaśnili sprawy podgrzewanej kierownicy - w cenniku nie ma o tym nic, w konfiguratorze też, a np w niemieckiej specyfikacji jest w standardzie)
    Dałem im znać odnośnie innych drobniejszych błędów konfiguratora, niejasności itp, mają poprawiać dalej i gość powiedział że w nowym roku będzie poprawiony cennik dostępny, i powinien pojawić się też katalog z Veloce.

Dostałem też info że na dzień dzisiejszy nie ma żadnej promocji dla Alfisti (mimo że na stronie AR jest), po prostu są teraz wyprzedaże i nie mogą dodatkowych rabatów udzielać.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1,4MA 2015 / Giulia Veloce 2019

Domyślnie

Koledzy prosili o więcej info i o pisanie w tym dziale: w żorach będzie veloce, oczywiście benzyna 280KM, brązowa skóra, 30 000zł rabatu.

Auto

Domyślnie

nie wiesz od kiedy ma stać w salonie? mam urlop w przyszłym tygodniu, i chętnie bym się kulnął pooglądać.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Veloce chyba stoi w Gdańsku, poszukajcie na otomoto (jeszcze nie mogę wstawiać linków ). Wszystkiego dobrego.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka