Mały offtop- nie ma ktoś- najlepiej w woj Ślaskim- szyby drzwi tylnych lewych? Sprzedawca z Sosnowca mnie wystawił a potrzebna na już.
Moje boje ze 155: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._8v_1994r.html
Panowie, jak wygląda sprawa IMMO z podłączeniem innego ECU? Będziesz wszystko normalnie śmigało czy trzeba kombinować coś z wywalaniem IMMO itd?
Pozdrawiam!![]()
Skoro tak sądzisz, to od czego jest ALFA CODE? Mi to wygląda na IMMO... no chyba, że żyje w błędzie
Przy każdym uruchamianiu auta zapala mi się żółta lampka z napisem jak powyżej.
No ok, czyli jedno ustaliliśmy. A czy jak podłącze jakieś inne ECU ( od 1.8) z IMMO to będzie zapalała w ogóle?
Wiem, że posiadacze Fiatów Coupe szukają raczej ECU bez IMMO, a potem wywalają IMMO z kluczyka, bo inaczej tzn. kupując ECU z IMMO i zakładając je do auta, które także posiada IMMO, nie chce to palić. I dlatego pytam czy tak samo może być i w mojej Alfie.
Wiem, że kasztelan jeździ 1.8 z ECU od 2.0, ale nie wiem czy ma IMMO czy nie
W każdym bądź razie jutro próba generalna, wszystko powinno się wyjaśnić!
Pozdrawiam!
Jeśli masz auto z 1996r to masz immo.
Ja w 94 nie mam i nie miałem, wraz z FL wprowadzili chyba immo., bo w 1995 miałem, a w budzie przed FL już nie.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Jak jest komputer pod IMMo to nie będzie działać bez ingerencji jakiegos elektronika.
IMMO zakładali od 1995 czyli od przejściówki a jak wiadomo były tam też silniki 1.8 8v ja taki model mam z IMMO
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y