Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    była: Multipla 1.6 16v; jest: AR 166 2.4 20v/ Lybra 2.4 10v JTD SW

Domyślnie

Ja byłem niedawno w kierunki Dębicy i tak z ciekawości obejrzałem i zmierzyłem te autka:
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#43ca2ff87d - malowany tył + prawy tylny błotnik średnio: 1700 um (była tam jeszcze taka srebrna w kombii w dieslu 120 km cała malowana!)
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#43ca2ff87d - ta pomijając że prawy tylny błotnik też 1700 czasem i więcej to do tego jeszcze drzwi zupełnie nie spasowane i wystają po za szparę. I też malowana tu i tam.

Mierzone GL6-XL

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Cytat Napisał Trik Zobacz post
    Od prawie roku szukam 159-ki z silnikiem 1.75 TBI i powiem że ta wygląda bardzo atrakcyjnie. Jednak cena za ten rok i za tą wersje silnikową nie mówiąc już ze to TI jest tak niska że paradoksalnie odstrasza mnie od obejrzenia tego auta. Jedno co mnie zastanawia to ta pięknie umyta komora silnika i karteczka ze zmianą oleju która została założona w 2014 roku. Przy takim myciu silnika to ta karteczka nie miała prawa przetrwać a nawet jesli było na ten czas zdjęta to wszyscy wiemy jak wygląda taka kartka po roku jeżdżenia autem. Pomarszczona itp. A na fotce nówka sztuka wręcz. No i co to za informacja na tej kartce żeby olej wymienić przy 190tyś czyli po 35tyś przejechanych. Jeśli olej wymieniany jest po takich przebiegach to silnik na pewno nie jest w stanie idealnym. A zresztą sam nie wiem może się na siłę doszukuje czegoś dziwnego ale ja to auto odpuszczam.
    Jak się pojawił dream car w dobrej kasie to się jedzie i ogląda a nie dupę truje na forum. Ogarnijcie się ludzie, co da się ze zdjęć zobaczyć. Jedni mają super aparat i ujowe auta wyglądają jak nowe, a inni mają kiepski i dobre auta wyglądają słabo.
    Problem tego forum to wirtualni kupujący. Chciałbym ale mi się nie chce dupy ruszyć.
    Spuszczanie się nad karteczką od oleju to już mistrzostwo świata.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Toyota Corolla

Domyślnie

Masz "kubicze" bardzo dużo racji w tym co napisałeś bo też się już tak czuję jak wirtualny kupujący. Auta szukam prawie rok bo wybór padł na 1.75TBI. W ciągu roku obejrzałem 5 takich modeli i tylko pierwszy był warty kupna. Jednak wtedy cena 49tyś za ten model i to z roku 2009 wydawała mi się zawrotna co niestety było błędem. Potem w ciągu kolejnych miesięcy obejrzałem w zasadzie 4 bite złomki a zrobiłem za nimi po Polsce łącznie 1400km. Tak więc jestem już uczulony na tego typu oferty choć auto wydaje się naprawdę na fotce fajne. A karteczka to tylko moje podejrzenie a tak jak napisałem od auta odstrasza mnie niska cena a nie sama karteczka. Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś ze jak pojawia się dream car to się jedzie i ogląda a nie wymienia uwagi na forum. Jak jest dobra sztuka to zanim wymieni się wątki na forum to auta już nie będzie. Tyle że dream car w wydaniu 159 TBI z roku 2010 a w dodatku w wersji TI nie kosztuje 39tyś. złotych. Oczywiście to tylko moje subiektywne zdanie które wyrobiłem sobie w ciągu roku oglądając wersje TBI ale życzę potencjalnym kupującym żeby trafiła im się kiedyś tak powalająca "okazja". Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Auta szukam prawie rok bo wybór padł na 1.75TBI.
    Kolego w Polsce już wszystko jest przebrane w tej wersji. Masz ponizej link gdzie jest dostępnych 65 samochodów w tej wersji silnikowiej. Więc jeśli bardzo chcesz kupić to trzeba ruszyć tyłek pojechać i kupić. Samolot , bus to raczej nie problem w dzisiejszych czasach a zarezerwować mozna przez maila

http://www.autoscout24.pl/wyniki?cid...sttype=&adage=

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

Masz "kubicze" bardzo dużo racji w tym co napisałeś bo też się już tak czuję jak wirtualny kupujący. Auta szukam prawie rok bo wybór padł na 1.75TBI. W ciągu roku obejrzałem 5 takich modeli i tylko pierwszy był warty kupna. Jednak wtedy cena 49tyś za ten model i to z roku 2009 wydawała mi się zawrotna co niestety było błędem. Potem w ciągu kolejnych miesięcy obejrzałem w zasadzie 4 bite złomki a zrobiłem za nimi po Polsce łącznie 1400km. Tak więc jestem już uczulony na tego typu oferty choć auto wydaje się naprawdę na fotce fajne. A karteczka to tylko moje podejrzenie a tak jak napisałem od auta odstrasza mnie niska cena a nie sama karteczka. Zgadzam się w 100% z tym co napisałeś ze jak pojawia się dream car to się jedzie i ogląda a nie wymienia uwagi na forum. Jak jest dobra sztuka to zanim wymieni się wątki na forum to auta już nie będzie. Tyle że dream car w wydaniu 159 TBI z roku 2010 a w dodatku w wersji TI nie kosztuje 39tyś. złotych. Oczywiście to tylko moje subiektywne zdanie które wyrobiłem sobie w ciągu roku oglądając wersje TBI ale życzę potencjalnym kupującym żeby trafiła im się kiedyś tak powalająca "okazja". Pozdrawiam
    W Polsce są firmy, które za 200-300 zł wyślą fachmana na Twoje zlecenie który sprawdzi auto i wyślę kompleksowy raport.
    Był u mnie kiedyś taki gość i bardzo rzetelnie sprawdził sprzedawany przeze mnie samochód.
    Oszczędzasz czas i kilometry. A masz wątpliwości rozwiane.
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    ZAMOŚĆ
    Auto
    VOLVO V60 D3 + MERCEDES 190E 2.6

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Kolego w Polsce już wszystko jest przebrane w tej wersji. Masz ponizej link gdzie jest dostępnych 65 samochodów w tej wersji silnikowiej. Więc jeśli bardzo chcesz kupić to trzeba ruszyć tyłek pojechać i kupić. Samolot , bus to raczej nie problem w dzisiejszych czasach a zarezerwować mozna przez maila
    Weź jedź np. do Włoch i się na miejscu okaże że samochód nie fabrycznie nowy ktoś nim jeździł i jeszcze coś pomalował przez te 5/6 lat. ZGROZA
    Były:

159 1.9 JTDM 2006
    156 2.4JTD 2002

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał A.Krystian Zobacz post
    Weź jedź np. do Włoch i się na miejscu okaże że samochód nie fabrycznie nowy ktoś nim jeździł i jeszcze coś pomalował przez te 5/6 lat. ZGROZA

Dokładnie, niektórzy chcieliby auto używane 10 letnie jak nowe, bez ani jednej ryski czy malowanego elementu.
    Z takimi wymaganiami zapraszam do salonu po nowe auto.

Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie Brera

Hej. Mam zamiar kupić Alfe Romeo Brera jutro jadę oglądać to auto. na co zwrócić uwagę ?
    http://www.mobile.de/pl/Samochod/Alf...215970819.html

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar klusiobos
    Mieszka w
    Sandomierz/Krk
    Auto
    AR 156 0'1 115KM SW była/ Jest: ALFA 159 1.9 JTS SW 0'6

Auto
    Alfa Romeo 156

Domyślnie

Hmm diesel raczej odpada. Mieszkam w niemczech, a z tego co wiem w niemczech 10-cio letnie diesle dostają żółtą plakietkę czyli do miasta nie mam prawa wjechać.