zregenerowałem ( ścieranie starej gumy, polerka i malowanie akrylem) cykorłapki - wyglądają jak nowe
zregenerowałem ( ścieranie starej gumy, polerka i malowanie akrylem) cykorłapki - wyglądają jak nowe
Dziś trochę poklęczałem przed moją bellą . Wymieniałem filtr przeciw pyłkowy (obydwa ) i z tego tytułu musiałem podjechać do Cas... my , ponieważ okazało się , że w swoim dosyć bogatym zestawie kluczy , nie mam tego jedynego ( 5,5mm ) . Następnie wziąłem się za czyszczenie zaworu Egr . Przy okazji założyłem zaślepkę , w którą się zaopatrzyłem odpowiednio wcześniej , włoski oryginał z otworami . Zrobiłem to generalnie z powodu nadmiernego kopcenia . Pomogło ! , a syfu było co nie miara , co też było generalnie wynikiem jazdy w większości po mieście. Wszystko poszło sprawnie , więc w ramach wygospodarowanego jeszcze czasu " przeleciałem " Kontaktem styki we wtyczkach w drzwiach ( przerywanie głośnika przeszło ) , oraz umyłem i odkurzyłem autko . Jutro wymiana filtra powietrza . Tu może być problem z wkrętami , jak to miało miejsce w poprzedniej Belli , ale jestem dobrej myśli . Być może będzie trzeba improwizować w razie problemów z obrobionymi wkrętami . W przyszłym tygodniu wymiana oleju . Olej i filtr już mam ( Liqui Moli 4100 5w40 ), lecz brak warunków , więc zaprzyjaźniony Pan JacekPS . Tydzień temu wymienione gumy ( poliuretany ) stabilizatora przedniego oczywiście u mechanika .
wyczyszczony egr i czujnik doładowania, wyczyszczone felgi i po wszystkim małe mycie![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Zmiana dolnych wachaczy- poprzednie vemy wytrwaly 2tys, teraz wpadly trw. Zmieniony filtr kabinowy. W poniedzialek geometria i w droge nad morze
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Wymiana płynu hamulcowego, zdjęcie poprzedniego w temacie.
Koszt 10 PLN łącznie z wężykiem, a hamulce jak złoto...
Podkleiłem wczoraj kawałek odstającej uszczelki z boku szyby tylniej i wyczyściłem wnętrze.
W weekend
- wymieniłem tarcze i klocki z przodu
tarcze i klocki z tyłu (przed wymianą warto zmierzyć średnicę, bo są dwa rodzaje tarcz)
- zaciski hamulcowe pomalowane na czarno
- gumowe dywaniki zastąpiłem welurem
- wykręciłem antenę dachową, czekam na nową
- dziś bądź jutro wymiana sprężyn z tyłu (przy pełnym baku szura tyłkiem... prawie)
- wymieniłem przednią szybę, jak pech to pech... Prawie rok temu była wymieniana.
- założone nakładki progowe
- zakupiony box dachowy![]()
dzisiaj udalo sie mi w koncu odgrzybic i nabic klime. Plus wymiana filtra![]()
Przeprowadziłem arcytrudną operację wymiany żarówki oświetlenia tablicy [emoji14]
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka