W Częstochowie masz usera QBA jak chcesz alternatywę dla ASO
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/143.html
W Częstochowie masz usera QBA jak chcesz alternatywę dla ASO
http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/143.html
Wpisz w gogle alfa dpf 159 i zobacz jak wygląda. Jak pojedziesz auto oglądać to ta puszka znajduje się pośrodku auta w układzie wydechowym
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
aha, zwykle auta na belgie nie mają pełnych kucy jak odpowiedniki na Europy. a na przykad 115 czy 136. Brak dpf plus więcej kucy wskazuje ze ktoś auto już być może lekko podkrecil
- - - Updated - - -
PCC 2% to raczej skarbówka a nie urząd celny , co w sumie nie zmienia faktu że jedno i drugie to administracja podatkowa![]()
No jeśli wykastrowany to może być tylko pusty
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
W sumie myślałem że roczniki przed 2007 mogą tego nie mieć. Ale skoro piszecie że wszystkie mają to warto to jeszcze sprawdzić
:-)
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
A czy jak ta umowa przykładowo będzie zawarta w Berlinie tudzież innym mieście UE oprócz polski nie ma wtedy żadnych komplikacji?
miejsce zawarcia umowy nie ma dla ciebie znaczenia, tylko dla urzędu skarbowego
Ty się martw żeby podpisać umowę kupna sprzedaży z właścicielem a nie z jakimś "słupem" belgiem którego na oczy nie zobaczysz - to częsty proceder (ominięcie przez handlarza płacenia podatku dochodowego m.in.)
nie mówię, że jak gość ci coś takiego zaproponuje to znaczy że chce Cię przekręcić ale to zawsze jakieś ryzyko bo nie wiadomo na kogo trafiłeś
ja też tak kupowałem auta, ale to po pierwsze od znajomych, albo byłem pewien auta w 100% i każda ze stron zdawała sobie sprawę, że nikt o zdrowych zmysłach nie będzie wracał do innego kraju domagać się jakichś rekompensat, więc co było na fakturze i czy przede mną stał pośrednik czy właściciel, tam tak naprawdę nie miało znaczenia, bo przecież nikt cię tam nie zmuszał do kupna
Nie na pewno jest właścicielem auta, ma je w Belgii nie cały rok tam nim jeździł i na trasy do PL wiec można i tak ominąć ten podatek. Jeszcze jedno pytanie dla bardziej zorientowanych bo mam do niego 120 km w 1 stronę. I teraz w sobotę jedzie juz do Belgii jeżeli kupie auto on żeby je tam wyrejestrować na miejscu musi chyba zdać tablicę rejestracyjne? Czy ja je zdaje w urzędzie u siebie a oni się tym martwią? Bo bez tablic 120 km trochę ryzyko. Dzięki za naświetlenie sprawy pierwsze auto z zagranicy i masa pytań
:-)