Moja zalana, umyta, nawoskowana, plastiki w środku wyczyszczone, odkurzona i skóry też zakonserwowane. Trochę się zeszło, ale teraz nie można oka oderwać.
Była też wymiana klocków i tarcz z przodu
Moja zalana, umyta, nawoskowana, plastiki w środku wyczyszczone, odkurzona i skóry też zakonserwowane. Trochę się zeszło, ale teraz nie można oka oderwać.
Była też wymiana klocków i tarcz z przodu
Zakochany w Alfie od pierwszego wejrzenia
Były:
Opel Astra 1.6 1998
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998
Seat Cordoba 1.6 1999
BMW E36 316i 1998
Jest:
Alfa Romeo 156 1.9 8V 115KM JTD FL 2005
Moja Becky 1.8 T.S.
Jako, że było dzisiaj jakieś nudnawe popołudnie, postanowiłem...... wypolerować szkła reflektorów.
efekty na fotkach. Nad lewą (od strony kierowcy jeszcze muszę popracować ale już jest o niebo lepiej. Szkła były już aż jakieś żółtawe
Jedna uwaga. Jeżeli macie tylko zmatowione szkła powierzchniowo, jak ja miałem to w żadnym wypadku nie Używajcie ŻADNEGO papieru ściernego. Tylko pasta polerska, wolnoobrotowa polerka i cierpliwość. Mi to zajęło pół godziny, tak na próbę. A gdybym tak poświęcił każdej po godzince![]()
Profilaktyka - sprawdzony i wyczyszczony EGR - mechanicznie i i elektrozawór nasmarowany.
Odebrałem małą od mechanika
Wymienione: rozrząd kpl oryginalny, oba przeguby plus osłony GKN(ciekawe jak długo wytrzymają :/), olej Millersa plus filtry i górny lewy wahacz a na koniec poprawiona klapa już nie bedzie piszczeć że jest otwarta.
Zamontowałem obszytą przez Proxima kierę i mieszki![]()
Odkurzona w środku i w końcu umyta.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
w zeszłym tygodniu: wymiana oleju, filtrów, rury od turbo, nowe sprężyny na tył, umyta, i nawoskowana
dzisiaj: zatankowana do pełna![]()
wczoraj wyczyszczony EGR![]()
Gruba robota była.
wymiana sanek silnika. Poprzednie praktycznie całe ruda skonsumowała. Wymiana amortyzarorow i sprężyn z przodu.
W zeszłą sobotę, założone 18" koła letnie, umyta, nawoskowana, zatankowana, przegoniona. Wczoraj wymieniony czujnik temp. cieczy chłodzącej.
Był: Fiat Siena 1.6 16v; Alfa 156 1.9 JTD; Alfa 156 2.4 JTD; Fiat Stilo 1.9 JTD 115KM Jest: Ford Mondeo mk4 2.0 TDCi i Alfa 166 3.0 v6 ( http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1714704 )