Kevin88 jakieś uwagi do vst?
Motul
Vavoline
Castrol
PENRITE
MILLERS OILS
Selenia
Yacco Lube
Texaco
Total
Mobil
RAVENOL
Shell
Fuchs
Midland
Eurol
Liqui Moly
Kevin88 jakieś uwagi do vst?
Jak narazie VST na plus. Poprzednikiem Ravenola był Valvoline Synpower gdzie po około 8k km było widać,że olej jest już przepalony czego na VST nie widać. Moim zdaniem Ravenol bardzo podobny do Motula XCess
Jak pisałem wyżej. Po około 8k km Synpower był czarny, czyć było, że olej jest przepalony. Przy ym samym przebiegu XCess i VST mają jeszcze w miarę kolor nie czuć spalenizny. Dolewki Motula I Ravenola na podobnym poziomie. Jedynie nie wiem jak silnik pracuje na Ravenolu przy dużych mrozach, bo zalewałem go w marcu.
Możliwe, ze nie tylko VST pójdzie w górę bo albo marketingowy bełkot albo znów zmienili bazy lub pakiety dodatków
Jako, ze ogarniasz niemiecki to może coś więcej wyczytasz z tego https://www.ravenol.de/fileadmin/con...4sentation.pdf
Czekam na pierwsza analizę VST z tą technologią USVO. Osobiście nabyłem w tym miesiącu VST rozlewanego w sierpniu ale jeszcze w "starej" wersji za 129zł 5l.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 20-09-2018 o 08:41
Dobra cena. Bo już widzę,że VST poszedł do góry. Ja dojade do tego 10k km ewentualnie chyba troche przekroczę i zalewam dla próby Helixa Ultra
Z tego co wiem to jest już nowy cennik Ravenola z nowymi wyższymi cenami. Jak mieszają znowu z bazami to niedobrze. Bo wcześniej zdarzały się im właśnie takie akcje i to Klienta nie zachęca do zakupu jak nie wie czy olej nie ma zmienionej receptury.
Marketing.... I to bardzo skuteczny z ich strony. A ludzie to dosłownie kupują. Wcześniej był widoczny w kilku analizach W. Lecz mam potwierdzone info, że już go nie będzie. Głównie Mo i B.
Prawdą jest także, że przez jakiś czas wychodziły inne parametry, ludzi to irytowalo, lecz z czasem ucichlo... Zdobyli fanów.
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem tej marki, pozostałem przy starym dobrym Meguinie.
Jaki olej będzie dobry na przeolukanie silnika po wymianie wału oraz wszystkich panewek?
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y