Strona 119 z 181 PierwszyPierwszy ... 1969109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,181 do 1,190 z 1804

Temat: Co myślicie o chińskim radiu z odtwarzaczem DVD, GPS i DVB-T zamiast fabrycznego?

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kimi1988 Zobacz post
    Sprawdź sobie radio GMS 6321
    Przecież to jest na WIN CE, nie wiem jak ktoś inny, ale ja bym w ten system się nie pchał, bo to jest "dinozaur" i za chwilę, może zostać bez wsparcia, bo developerzy nie wiedzą sensu w jego sztucznym podtrzymywaniu - teraz, to coś z Androidem, przynajmniej 5.0 lub wyższym, chociaż KK też jeszcze ma duże wsparcie, ale już zaczynają pojawiać się aplikacje, których nie obsługuje.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Kimi1988
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Alfa romeo 159 distansive

Domyślnie

Cytat Napisał makarov Zobacz post
    Przecież to jest na WIN CE, nie wiem jak ktoś inny, ale ja bym w ten system się nie pchał, bo to jest "dinozaur" i za chwilę, może zostać bez wsparcia, bo developerzy nie wiedzą sensu w jego sztucznym podtrzymywaniu - teraz, to coś z Androidem, przynajmniej 5.0 lub wyższym, chociaż KK też jeszcze ma duże wsparcie, ale już zaczynają pojawiać się aplikacje, których nie obsługuje.
    Zgadzam się że jest na WIN CE, ale śmiga dobrze i moja prywatna opinia jest taka, że po co mi aktualizacje itp. itd. skoro ma wszystko co potrzeba ( navi, mp3, kamera cofania itp. itd.). To jest podobna sytuacja jaką zastosowało dużo firm np. w stanach gdzie posługują się WIN XP na komputerach stacjonarnych mimo że nie ma wsparcia od dobrych paru lat, ale jest po prostu stabilny. a nie wiem jak inni ale ja nie potrzebuję dodatkowych aplikacji z androida w samochodzie gdyż jak potrzebuje czegoś ekstra to mam komórke Chyba że tak jak mój kuzyn który zadał mi pytanie czy jest w tym radiu dostęp do internetu , i na moje pytanie a po co mu to odpowiedział " żeby miał You Tube" ale nie uzasadnił mi po co mu YT w radiu samochodowym

makarov
    Gość

Domyślnie

Masz rację, że to kwestia priorytetów, ale jeśli o mnie chodzi, to pozostanę przy swoim, że Win CE, może za chwilę pozostać bez żadnego wsparcia, a kilka dodatkowych aplikacji jednak by się przydało bezpośrednio w takim radiu, a skoro można kupić coś podobnego w porównywalnej cenie, to nie widzę powodu, żeby pchać się w ten prehistoryczny, uśmiercony przez jego twórców system. Jeśli chodzi o Androida, to jego stabilność jest odwrotnie proporcjonalna do zainstalowanych w nim aplikacji, no i wprost proporcjonalna do parametrów urządzenia - przeglądając wątek, natknąłem się na bardzo fajne radyjko, na Alli, którego cechą szczególną było to, że nie miało żadnych wystających przełączników, a w lewym dolnym rogu, panel do podgłaśniania - szukam i nie mogę go znaleźć, podpowie ktoś co to było - oczywiście, z Androidem.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Ja natomiast nie widzę sensu pchania się w zamulonego androida w radyjku do auta. Nie bez powodu nadal nawet producenci markowych sprzetów korzystają z płatnego WinCE niż z darmowego Androida ;] Już widziałem stabilność i prędkość działania tych chińskich wynalazków na androidzie po 200 USD. Parametry tego sporo gorsze niż w markowych smartfonach. Dodatkowe aplikacje? jedyne czego faktycznie brak na WinCE to yanosik. Automapa jeszcze przez bardzo długi czas będzie wspierana na winCE bo to podejrzewam nadal 90% rynku nawigacji w PL. Swoje radio mam ponad pół roku i z wielu funkcji używam tylko możliwości odtwarzania muzyki i nawigacji. Nawet odtwarzania wideo użyłem raz na początku z ciekawości, a ostatnio dopiero pierwszy raz przetestowałem BT. I o jakim wsparciu mowa? Bo na pewno nie aktualizacji systemu których Chińczycy nie zwykli robić na te radyjka.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar khazar
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 SW 1.9 JTDm 8V

Domyślnie

No dobrze, ale jak to się ma do radia typu Pioneer DA120? Kosztuje nowe ok. 1700zł, wydaje się jakościowo znacznie lepsze niż chińczyki? Czy coś przeoczyłem? Wiem, że do działania potrzebuje smartphona, ale to chyba nie problem? A na upartego można kupić minikomputer wielkości pendriva z androidem. Szczerze mówiąc, dla mnie główne zastosowanie to byłoby Spotify + Google Maps. Jakie minusy ma takie rozwiązanie?

makarov
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    w zamulonego androida w radyjku do auta.
    Nie ma czegoś takiego - taki twór nie występuje w przyrodzie jak "zamulony Android", oczywiście możesz go sobie zamulić, ale w żadnym wypadku nie jest to wina Androida, a więc nie opowiadaj głupot - fakt, wsparcie dla AM jeszcze jest, ale to kompletna bzdura, jakoby 90% rynku, to była AM, na Win CE - skąd Ty bierzesz takie dane, z księżyca?
    A, co poza AM, co proponujesz, Garmina?

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    Swoje radio mam ponad pół roku i z wielu funkcji używam tylko możliwości odtwarzania muzyki i nawigacji.
    Na początku Microsoftu, Bil Gates, twierdził, że każdemu użytkownikowi PCta, wystarczy dysk o pojemność 65 Mb

I o jakim wsparciu mowa? Bo na pewno nie aktualizacji systemu których Chińczycy nie zwykli robić na te radyjka.
    To jest, najzwyklejszy w Świecie Android, co Ty za bzdury wypisujesz, to po primo, po secundo, miałem na myśli wsparcie developerskie, czyli dla aplikacji.

Już widziałem stabilność i prędkość działania tych chińskich wynalazków na androidzie po 200 USD.
    Ja nie wiem, co Ty widziałeś, a czego nie, ale czytam opinie tych, którzy takie radia mają.

Użytkownik Ogier Avatar MarcinDGR
    Mieszka w
    Wąsosz DGR
    Auto
    Alfa 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Ja mam chińczyka na Androidzie i używam wszystkiego,z czego pamieć wbudowana 16gb jest zapełniona na ok 10gb filmami i muzyką...Cały czas się nim bawię słucham muzyki gdy prowadzi mnie navi i do tego odbieram telefony przez radio...naprawde dużo aplikacji jest nie raz otwartych na raz i mi się nie udało jeszcze go zamulić...Chodzi płynnie i szybko, zero przycięć i zwolnień nie zaobserwowałem...YouTube chodzi też super przez wifi udostępnione z telefonu kolegi który siedzi często z tyłu auta...To wszystko za 650zł z wysyłką z honkongu dla mnie bomba a jakość dźwięku za tą cene na dobrych głośnikach zadowalająca

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał khazar Zobacz post
    No dobrze, ale jak to się ma do radia typu Pioneer DA120? Kosztuje nowe ok. 1700zł, wydaje się jakościowo znacznie lepsze niż chińczyki? Czy coś przeoczyłem? Wiem, że do działania potrzebuje smartphona, ale to chyba nie problem? A na upartego można kupić minikomputer wielkości pendriva z androidem. Szczerze mówiąc, dla mnie główne zastosowanie to byłoby Spotify + Google Maps. Jakie minusy ma takie rozwiązanie?
    Google Maps nie używam ale spotify czy inne jutuby działają spokojnie na WinCE po BT z telefonu.

Nie ma czegoś takiego - taki twór nie występuje w przyrodzie jak "zamulony Android", oczywiście możesz go sobie zamulić, ale w żadnym wypadku nie jest to wina Androida, a więc nie opowiadaj głupot - fakt, wsparcie dla AM jeszcze jest, ale to kompletna bzdura, jakoby 90% rynku, to była AM, na Win CE - skąd Ty bierzesz takie dane, z księżyca?
    A, co poza AM, co proponujesz, Garmina?
    Pisałem, że 90% rynku urządzeń stricte nawigacyjnych to nadal WinCe i nadal aplikacje do nawigacji będą wspierane. I zmulenia androida aplikacjami to wina czego? Skoro obsługuje aplikacje to ludzie instalują ale jak widać się do tego nie nadaje skoro zamula po jakimś czasie ;] Mieć system pozwalający na obsługę setek aplikacji ale nie instalować bo się zmuli. Fuck logic

To jest, najzwyklejszy w Świecie Android, co Ty za bzdury wypisujesz, to po primo, po secundo, miałem na myśli wsparcie developerskie, czyli dla aplikacji.
    Najzwyklejszy ale specjalnie skompilowany pod dane urządzenie. Nie zainstalujesz innego niz ten dedykowany. Tak samo jak z telefonami to, że na nowszy model wyszedł system w wersji X nie znaczy, ze zainstalujesz go do starszej wersji do póty do póki jakiś magik z z np. forum XDA nie przerobi systemu na starsze wersje. I jakie to aplikacje są takie niezbędne w aucie?

Ja nie wiem, co Ty widziałeś, a czego nie, ale czytam opinie tych, którzy takie radia mają.
    Tez nie wiem bo te wszystkie chinole na androidze nawet nazwy nie mają. Wiem, ze zimny start (nie stan uśpienia jak mają radia na androidzie) trwał kilkadziesiąt sekund.

makarov
    Gość

Domyślnie

Możesz podać typ tego radia?

Pisałem, że 90% rynku urządzeń stricte nawigacyjnych to nadal WinCe
    To, ja Ciebie pytam, skąd masz takie dane?

I zmulenia androida aplikacjami to wina czego?
    To mniej więcej taka logika, jakbyś do 159 wsadził 20 osób, a do bagażnika 5 worków cementu i narzekał, że nie jedzie.

Mieć system pozwalający na obsługę setek aplikacji ale nie instalować bo się zmuli. Fuck logic
    To dopiero jest ekstra rozumowanie, wybrać taką, na której nie można zainstalować prawie nic, czy taką na której można zainstalować setki - sorki, ale ja tego rozumowania nie pojmuję.

Chyba, że ktoś woli, żeby to sprzęt za niego decydował, co che mieć, a czego nie.

Najzwyklejszy ale specjalnie skompilowany pod dane urządzenie. Nie zainstalujesz innego niz ten dedykowany.
    A, niby, po co?

I jakie to aplikacje są takie niezbędne w aucie?
    A, co to znaczy "niezbędne", a czy radio jest niezbędne w aucie, czy klimatyzacja jest niezbędna w aucie, czy ksenony są niezbędne w aucie itd. itp. - ja, po prostu, chcę mieć wybór.

Tez nie wiem bo te wszystkie chinole na androidze nawet nazwy nie mają. Wiem, ze zimny start (nie stan uśpienia jak mają radia na androidzie) trwał kilkadziesiąt sekund.
    Co to znaczy "chinole", o czym Ty piszesz???
    Nie spotkałem się jeszcze z radiem, które nie ma nazwy, a więc nie wiem, gdzie Ty je wynajdujesz, te bez nazwy.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

To, ja Ciebie pytam, skąd masz takie dane?
    Z ogólnych obserwacji. Ale skoro sie mijaja z prawdą to wyprowadz mnie z błędy. Jaki obcnie sytem jest najpopularniejszy w samochodowych nawigacjach?

To mniej więcej taka logika, jakbyś do 159 wsadził 20 osób, a do bagażnika 5 worków cementu i narzekał, że nie jedzie.
    Auto jest przeznaczone na 5 osob wiec jak zapakuje 5 osób mam miec pewnosc, ze z 5 osobami da sobie rade. Android ma powiedzmy 16Gb wbudowanej pamięci chce mieć pewność, ze jak zawale go aplikacjami to andal bedzie chodził szybko. To tak jak by mieć autobus z 50 miejscami ale powyżej 10 osób na pokładzie miał juz problemy z ruszeniem ;]

To dopiero jest ekstra rozumowanie, wybrać taką, na której nie można zainstalować prawie nic, czy taką na której można zainstalować setki - sorki, ale ja tego rozumowania nie pojmuję.
    Rozumowanie logiczne. kupuje to co potrzebuje nic ponadto. Skoro interesowało mnie odtwarzanie muzyki i nawigacja po co kupować coś co ma pierdylion niepotrzebnych mi funkcji? To tak jak bym zamiast Brery kupił 159 w kombii bo może raz na kilka lat bede musiał coś przewieźć. Wyraźnie napisałem, że JA nie widzę sensu kupowania na androidzie jak ktoś widzi niech kupuje.

A, niby, po co?
    Z tego samego powodu dla którego potrzebne Ci wsparcie dla aplikacji...

A, co to znaczy "niezbędne", a czy radio jest niezbędne w aucie, czy klimatyzacja jest niezbędna w aucie, czy ksenony są niezbędne w aucie itd. itp. - ja, po prostu, chcę mieć wybór.
    I masz wiec kupuj ale nie przekonuj innych, ze bezsensem jest kupowanie WinCE. I że niby w każdej chwili może nie mieć wsparcia. Wsparcia czego może nie mieć? Bo nie bardzo rozumiem?

Co to znaczy "chinole", o czym Ty piszesz???
    Nie spotkałem się jeszcze z radiem, które nie ma nazwy, a więc nie wiem, gdzie Ty je wynajdujesz, te bez nazwy.
    Chinole stricte chińskie telewizorki z aliiexpress nie sprzedawane pod żadną konkretna marka. Nie ma informacji na panelu o marce ani modelu przewaznie tylko jakiś napis w stylu "super hiper multimedja stejszyn", a jakaś dziwna nazwa tylko na naklejce z tyłu radia. W dodatku co sprzedawca towar ten sam ale w innym kartoniku pod innym numerkiem modelu.