Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał micjan Zobacz post
    Panowie pewnie lepiej się orientują,a mnie czeka na dniach zakup nowego aparatu.Czy Alfa ma teoretycznie szansę szybciej nawiązać współpracę z Androidem,czy iOS?
    Zapowiadali z tym i z tym, system FCA na usa już oba obsługuje. Ale nie ma go jeszcze w żadnej alfie.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    Jeśli celują w rynek USA to raczej zaczną od iRzeczy.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
    to chyba była odpowiedź do mnie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał micjan Zobacz post
    to chyba była odpowiedź do mnie?
    Dokładnie

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hagi
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm

Domyślnie

Jeśli o navi chodzi to także się zgadzam że integracja z car play czy android coś tam, byłoby lepszą opcją dla użytkownika niż fabryczna navi. Tez liczę na to ze wprowadzą to , przy okazji jakiegoś liftu, np. Choć tak naprawdę w kontekście Giulii to poboczne sprawy

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Doc83 Zobacz post
    Tymczasem mamy samochód, który niestety wygląda jak gołe dieslowskie wozidło z napędem na przód np A4, Passat, mazda 6 czy inne. Przecież bebechy najtańszej Giuli to 200 koni, napęd na tył, automat, sportowe prowadzenie. Problem w tym, że w ogóle nie jest to wyeksponowane wizualnie. Dlaczego opakowali to w nudną gołą limuzynę?

.
    uważaj chłopie) zaraz Cię zlinczują) Tutaj takie poglądy są zakazane. Słowacki wielkim poetą był. I basta.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Passat ma silnik poprzecznie i przedni napęd. To jak byś porównywał hulajnogę z rowerem - też są 2 kółka i da się oboma jeździć. To, że są w tej samej cenie, tym bardziej świadczy o tym, jak korzystną ofertą jest Giulia - jeśli mówimy o ludziach, których interesuje motoryzacja, a nie ekraniki i kamery cofania.
    No a ilu ludzi interesuje motoryzacja a nie ekraniki i kamery cofania? .... Trudne pytanie, co Panie Radku? Gdyby ich było wielu, firmy nie pakowałyby do aut ekraników i kamer cofania.... No więc nie ma ich wielu.... Wobec tego jak osiągnąć założone cele sprzedażowe?.....

- - - Updated - - -

Cytat Napisał deadswine Zobacz post
    Ty wiesz że podobno większość klientów BMW nie ma pojęcia że ich auta mają napęd na tył i ich to nie obchodzi? I dlatego bmw wprowadza coraz więcej aut z napędem na przód.
    Dokładnie, masz racje.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Segment, w który obecnie celuje alfa jest dla ludzi bardziej wymagających.
    A w czym się to przejawia? Te "wymagania"? Koszt zakupu, to tak. A co poza tym? W czym Alfa Romeo Giulia jest dla "bardziej wymagających"?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    No a ilu ludzi interesuje motoryzacja a nie ekraniki i kamery cofania? .... Trudne pytanie, co Panie Radku? Gdyby ich było wielu, firmy nie pakowałyby do aut ekraników i kamer cofania....
    Ale dla tych ludzi jest Toyota Avensis - i dlatego Toyota jest globalnym graczem, a Alfa nigdy nie będzie. Tylko plułeś na sweterka, a Twoje kompetencje jako potencjalnego szefa Alfy są wręcz ujemne. Ja nie wchodzę na forum Toyoty i nie stękam, że do Avensis nie można zamówić lakierowanych zacisków i aluminiowych nakładek na pedały albo silnika 280 KM...
    Ostatnio edytowane przez radosuaf ; 14-02-2017 o 20:05
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Panowie, ja bym się nie napalał tak na ten Android Mirror. Widziałem jakiś filmik z tym w akcji (ale niestety nie mogę sobie przypomnieć jakie to było auto..) i była lipa... Bo to nie było w 100% odwzorowanie naszego telefonu, tylko niektórych aplikacji... I tutaj jest największy problem: bo to producent auta decyduje, które aplikacje możemy sobie używać w samochodzie. Zatem zapomnijcie o swojej nawigacji, bo takowe będą zblokowane, bo nikt by nie kupował wtedy fabrycznej.
    Jeśli się mylę i może coś się zmieniło ostatnio to mnie poprawcie.
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Rowerzysta Avatar janek
    Mieszka w
    Warszawa / Porto
    Auto
    było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    A w czym się to przejawia? Te "wymagania"? Koszt zakupu, to tak. A co poza tym? W czym Alfa Romeo Giulia jest dla "bardziej wymagających"?
    W tym, że ciężko jest znaleźć auta seryjne z takimi parametrami poza Mercedesem, BMW i Audi. Dodatkowo kupując auto za 150k+ nie patrzysz już tylko na to czy ma podgrzewane fotele, nawet nie bardzo cię obchodzi ile pali bo to ułamek kosztów utrzymania takiego auta. Liczy się to czy auto Ci się podróba z jakiejś tam przyczyny. Alfa ma do zaoferowania wyróżnianie się na tle niemieckich aut. Jeżdżąc Giulia nie spotkałem drugiej, a kumple z nowym BMW 3 maja zlot pod każdym marketem i to mi się bardzo podoba oprócz właściwości jezdnych.

Enviado do meu iPad usando o Tapatalk

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mcwaw
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Giulietta 1,4 170 KM, MT, 2015

Domyślnie

A co do kamer, ekraników etc. - wiele razy było już tak w nowinkach technologicznych, że promowano jakieś "wynalazki" po to, żeby nakręcać konsumpcję, po czym po pewnym czasie okazują się one być całkowicie nieprzydatne, a producenci nakręcają trend na następne "coś co każdy musi mieć". Takim ostatnim spektakularnym przykładem poza motoryzacją jest np. wycofanie się producentów z technologii 3D w telewizorach. W samochodach będzie podobnie, za kilka lat po niektórych rozwiązaniach zostanie tylko wspomnienie - np. po co komu system kontroli przekraczania pasa jezdni albo asystent "samoparkowania". Nie twierdzę, że ekran dotykowy czy kamera cofania to coś zupełnie nieprzydatnego, ale promowanie takich elementów jako stanowiących o wartości i nowoczesności auta to tylko merketingowa papka

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Panowie, ja bym się nie napalał tak na ten Android Mirror. Widziałem jakiś filmik z tym w akcji (ale niestety nie mogę sobie przypomnieć jakie to było auto..) i była lipa... Bo to nie było w 100% odwzorowanie naszego telefonu, tylko niektórych aplikacji... I tutaj jest największy problem: bo to producent auta decyduje, które aplikacje możemy sobie używać w samochodzie. Zatem zapomnijcie o swojej nawigacji, bo takowe będą zblokowane, bo nikt by nie kupował wtedy fabrycznej.
    Jeśli się mylę i może coś się zmieniło ostatnio to mnie poprawcie.
    Pomyliłeś Android Auto z Mirror Link. Mirror Link to to straszne gówno.