tak zrobię bede zamawiał behrdzieki koledzy za pomoc
ja jestem zdania ze lepiej wiecej dać a mieć porządne nic potem sie bawic
![]()
tak zrobię bede zamawiał behrdzieki koledzy za pomoc
ja jestem zdania ze lepiej wiecej dać a mieć porządne nic potem sie bawic
![]()
ja 3miesiące temu kupiłem EPS w sklepie FOTA. cena po zniżkach 300zł;( i chyba nie jest tak jak powinno. temperatura około 83stopni. gdy jest zimniej to nawet mniej
kolego masz lapka zeby podłączyć pod komputer pokladowy moze z czujnikiem? mi teraz wskazuje ok 65 stopni;/ ja mam bankowo uwalony;/
EPSa w Słupsku chcieli sprzedać w firmie Inter-Team za 370 złociszy.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
wymieniałem czujnik na ten ze starego termostatu i jest identycznie. może kolega powyżej na jakimś spocie mi podepnie pod kompa![]()
Postaram się zabrać lapka to się sprawdzi.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
teraz w niedzielę mnie nie będzie. może dopiero za tydzień
Witam kolegów ponownie
A więc tak: podpiełem się pod "kompa" a dokładnie pod CAN OBD II - wiem, wiem zaraz powiecie, że to o kant d...y ale podpięcia pod pełnego kompa nie mam możliwości. Wygląda to mniej więcej tak:
Załącznik 40863
Dziwna sprawa, że nie wykryło żadnych błędów ani tzw. "miękich" ani "twardych" ale nie poto jak wiadomo podłączałem te cudo.
Rozumiem, że temperatura cieczy = temperaturze silnika? a skoro tak to samochód po nocy przy 5 st. C złapał temp. 84 st po 6 km i obrotach max do 3 tyś. i średnio taką temperaturę podczas jazdy utrzymuje co na wskaźniku kabinowym odpowiada drugiej kresce (między 50 a 90).
Jeżeli włącze ogrzewanie trwa to dłużej tak ok 10-12 km.
Jak samochód postoii na luzie z 10 min. to temp. doszła do 94 st a jak włączyłem ogrzewanie (30 st na maxa) to spadała nawet do 70 st.
Więc jak się Wam to widzi - dobry ten termostat Vernet czy nie?
Ostatnio edytowane przez SEBEK ; 03-12-2011 o 21:10
Nie mówił ja tobie, że ta druga kreska to nie 70st.Cmożesz wysłac w podziece czekolade na mikołaja, adres podam na priv
![]()
kolego jeśli chcesz wymieniać, to proponował bym Ci raczej oryginał BEHR, tym bardziej że jest akurat po promocji. sam się zastanawiam, ale dopiero po sprawdzeniu dokładnym na kompie może go zamówię. masz linkahttp://www.autosklep24.pl/pl/p/Termo...-JTD-BEHR/8905