Już niedługo będzie premiera nowych alf tylny napęd i ponad 450 koni mocy alfa powraca w wielkim stylu .
Już niedługo będzie premiera nowych alf tylny napęd i ponad 450 koni mocy alfa powraca w wielkim stylu .
zapraszamy >> www.sklep.zrobieforme.pl
andrzej1980 nie wkręcaj czytelników, bo ja nigdy w Monachium nie byłem.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Hahah no tak
zapraszamy >> www.sklep.zrobieforme.pl
Masakra z wami.. Gdy pisałem o porównaniu ///M do silverstone chodziło mi, że tego na rynku jest tak mało, że to są już unikaty o które trzeba dbać a nie traktować jak każde inne..
A co do waszych boi silverstone vs BMW.
Jak porównywać do ///M3 to raczej Q. Ale wracając do tematu silverstonów i BMW:
Albo bierzemy na tablice Alfe Romeo i BMW 318iS Motorsport odpowiednio 130kM i 140kM lub z rajdów BTCC i wtedy to już inna racja bo one obie miały grubo ponad 200kM
Jak kogoś tutaj będzie stać kiedyś na taką wyścigówkę to będziemy myśleć nad nimiPóki co w ogóle nie obchodzą mnie BTCC! Bo niby dlaczego akurat ta seria ma mnie interesować? Aaaaa! Bo akurat tam alfa mogła trochę powojować
![]()
BTCC (poza UK) interesują się chyba tylko ludzie chodzący w białych tenisówkach - czyli ludzie wyjeżdżający tam dorobić sobie do wymarzonej 147 1.6eco LPG.
Może formuła jest tak unikatowa jak m3, ale bmw w przeciwieństwie do alfy dysponuje jakimiś tam osiągami![]()
Oj tam oj tam.. Czy o unikatowości auta i jak bardzo fajne jest muszą świadczyć osiągi ?
Odpowiednikiem AR 155 Formuła jest BMW e36 318iS Motorsport które ma 10.20 do setki więc osiągami tez nie powala a, że i w mojej karierze przewineło się BMW e34 to wiem jak na forum reagowali jak znajomy kupił sobie Motorsporta ..
No co jak co bo nie każdy musi doceniać każdą sztuke.. I dla zwykłego Przemka z AR 155 może być fajna tylko topowa wersja Q. Ale w końcu jesteśmy na forum gdzie zbierają sie miłośnicy Alfy a tak naprawdę sami nie doceniają chyba Silverstona. Może nie jest to cud miód a ceny rynkowe są niskie bo niestety AR 156 i 166 swoją awaryjnością i pokrewieństwem z fiatem który nie ma za dobrej opinii ale czym jest gorsza AR 1550 Silverstone od E36 318iS Motorsport ? Bo nie kosztuje tyle co poszanowane BMW tj. 10tys a można kupić już od 2 do pokochania i za 4-5 ładną ? W przeciwieństwie do iS Motorsport których było naklepanych pełno to Silver jest unikatem bo było ich tylko 2500 a przełożyło się to sukcesy sportowe AR w tamtych latach i pewnie za 5 czy 10 lat taka silverstone w oryginale będzie bardziej poszukiwane niż w/w motorsport ..
Zreszta za czasów jak kumpel miał Motorsporta ja miałem Rovera 620Ti który też jest dosyć unikatowym samochodem i znalezienie go jest naprawdę nie lada wyczynem. Dlaczego ? Bo R600 było mało.. wersji Ti już totalnie a większość poszla na anglie jako typowe angole.. Te które byly w europie poszły albo na złom po wypadku lub swap do innego Rovera. Ja znalazłem za psie pieniądze Roverka w praktycznie idealnym stanie który po modach za 200zł ? robił czas poniżej 6s do paki, miał ori szpere, był wyposażony na maksa i był unikatowy. I mimo, że na forum Rovera tych Roverów jest nie mało to każdy wie jak cenne są te auta dla prawdziwych fanatyków Rovera. I mega się dziwie wam, że mając jak kolega z tematu pod blokiem Silverstona nie kupił go i nie robi.. bo przecież to tylko stara alfa.. Alfaholicy...