Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 23456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 146

Temat: Giulia Sportwagon...?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Tarnobrzeg
    Auto
    159SW 2.0JTDm(2012), 213Ps 420Nm

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Cena niższa niż BMW, wersji silnikowych do wyboru SZEŚĆ. Ile jeszcze trzeba?
    A jak widać po danych Giulia zaczyna się sprzedawać coraz lepiej. Zaklinaj dalej rzeczywistość.
    Lubię tą firmę, życzę jej jak najlepiej ale poczekam a może nowa giulietta w SW wyjdzie...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Co Wy z tym SW tak? Ziemniaki, cegly i beton wozicie czy co? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał integrale Zobacz post
    W pierwszym pełnym roku sprzedaży (był to rok 2006) 159 sprzedano ok 65 000 szt to oznacza sprzedaż na poziomie 5500 szt miesięcznie.
    W styczniu sprzedano ok 1800 szt Giulii a to oznacza aby dorównać 159 muszą sprzedaż miesięczną zwiększyć ponad trzykrotnie.
    Czy taka sprzedaż Giulii jest w tej chwili realna........?
    W Europie bez kombi nie jest realna. Muszą jednak w tym roku sprzedać 60-80 tys. Giulii, żeby uznać ten model za sukces ,także pozostaje im zrobić dobry wynik w Stanach. To jest klucz do sukcesu.

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał integrale Zobacz post
    W pierwszym pełnym roku sprzedaży (był to rok 2006) 159 sprzedano ok 65 000 szt to oznacza sprzedaż na poziomie 5500 szt miesięcznie.
    W styczniu sprzedano ok 1800 szt Giulii a to oznacza aby dorównać 159 muszą sprzedaż miesięczną zwiększyć ponad trzykrotnie.
    Czy taka sprzedaż Giulii jest w tej chwili realna........?
    Wichura wie lepiej. Czy do oferty dojdą jakieś nowe wersje, inne wersje, czy już oferta jest pełna? Jeśli jest pełna, to sprzedaż na poziomie 1800 sztuk wróży, zakładając sezonowe wzrosty wiosną i latem, może 30-35 tysięcy w tym roku. No ale Wichura widzi temat inaczej. Na różnicy zdań polega sztuka dyskusji.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    W Europie bez kombi nie jest realna. Muszą jednak w tym roku sprzedać 60-80 tys. Giulii, żeby uznać ten model za sukces ,także pozostaje im zrobić dobry wynik w Stanach. To jest klucz do sukcesu.
    Masz rację. Jednak nie wierzę w sukces w USA. Niby na czym ma być oparty? W Stanach to marka niszowa, zapomniana, ponad dwie dekady poza sprzedażą. Co zatem ma być dźwignią sukcesu rynkowego tamże?
    Nie widzę nic takiego. Może ktoś podpowie?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Suzumushi
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    155Q4, 147GTA, Giulietta QV, Giulia Q, Ducati STF V4S

Domyślnie

Cytat Napisał janek Zobacz post
    No nie na to forum. MV kupił Mercedes i co z tego.

Chodzi o politykę sprzedaży zamiast dużo i tanio, sprzedają mało i drożej. Pytanie czy Alfa ma takich klientów jak inne włoskie marki?

Scrambler aż tak tani nie jest, za motocykl zupełnie goły prawie 50k to wcale nie mało. Z serwisem mam inne odczucia, nawet mogą odbierać z domu jak nie chcesz sam jechać.

Enviado do meu iPhone usando o Tapatalk
    Scrambler kosztuje ile kosztuje, ale uzyte materialy do jego wykonania powoduja ze powinien byc 15-20% tanszy
    doplaca sie te kase markE która jedzie na swojej "ekskluzywnosci"

a co do serwisu kazdy ma swoje doswiadczenia
    reszta na priv albo inne forum

co do alfy, maja się odbic od dna.... a nie produkowac fafnascie modeli dla "nielicznej" grupy odbiorców, czyli isc w masę...
    fca ma wystarczajaco duzo marek w grupie tzw "ekskluzywych" które sprzedaja malo i marżowo

w

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    Masz rację. Jednak nie wierzę w sukces w USA. Niby na czym ma być oparty? W Stanach to marka niszowa, zapomniana, ponad dwie dekady poza sprzedażą. Co zatem ma być dźwignią sukcesu rynkowego tamże?
    nie ma szans, tutaj się zgodzę,
    tak -> zrobią wolumen jak na wynik koncernu, ale jezeli chodzi o chlonność rynku USA to będą smieszne wielkosci sprzedaży, rzeklbym żenujące.
    tam sie model sprzedaży rodem z europy, i styl pokazywania samochodów na targach po prostu nie sprawdzi.
    i reklama na superbowl tego nie zmieni. O swiadomosci amerykanow co to alfa romeo a tym bardziej Guilia już pisalem w jakimś wątku.... jest bliska zeru.

w

Użytkownik Rowerzysta Avatar pirat159
    Mieszka w
    Finlandia
    Auto
    Alfa Romeo SW 2.4 JTDm q-troniq

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Co Wy z tym SW tak? Ziemniaki, cegly i beton wozicie czy co? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Dzieci i psy w bagażniku pamiętaj jak dorobisz się dzieciaka. Hehe

Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Wichura wie lepiej. Czy do oferty dojdą jakieś nowe wersje, inne wersje, czy już oferta jest pełna? Jeśli jest pełna, to sprzedaż na poziomie 1800 sztuk wróży, zakładając sezonowe wzrosty wiosną i latem, może 30-35 tysięcy w tym roku.
    Szczerze mówiac wypowiem się jako klient docelowy, bo na 80% kupię ten samochód.

Oferta jest mocno niepełna. Ja na przyklad czekam na veloce interior pack który zapowiedziano.

Brakuje możliwosci konfiguracji 280 rwd i 200 q4 tak jak w stanach. Brakuje android auto i możliwosci wylaczenia s&s.
    W koncu są braki nieistotne ale powodujace dużo szumu negatywnego: Brakuje możliwosci wylaczenia esp.

Alfa ma teraz zarąbisty samochód, ma wszystkie klocki na stole:siedzenia sa w veloce, kombinacje napęd/moc już są w stanach.
    Muszą te wszystkie SKU wprowadzić.
    Najgorsza jest indolencja marketingowo sprzedażowa: brak próbników lakieru, zjebane cenniki i katalogi z błędami, kolor lakieru niczym widmo nie może dotrze. ogolna dezinformacja.

Podsumowujac: samochod jest zarabisty, potrzebne sa szlify i od nich zależec będzie sprzedaż. A sportwagon najszybciej za 2lata - sory ale praktyczni statystycznie wybieraja suvy. Mi też jest przykro bo nie lubie suvów.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Oferta jest mocno niepełna. Ja na przykład czekam na veloce interior pack który zapowiedziano.

Brakuje możliwosci konfiguracji 280 rwd i 200 q4 tak jak w stanach. Brakuje android auto i możliwosci wylaczenia s&s.
    W koncu są braki nieistotne ale powodujace dużo szumu negatywnego: Brakuje możliwosci wylaczenia esp.
    Bzdury piszesz. W Stanach w ogóle nie ma wersji 200KM, a co dopiero Q4. Dostępna jest wersja Q i 280KM z napędem RWD i AWD.

Veloce interior pack - dopiero zapowiedzieli w Genewie, czyli kilkanaście dni temu.

Android auto - no nie ma, minus, ale nie wydaje mi się, aby bez tego nie dało się żyć. Wyłączenie S&S - w wielu autach nie da się tego wyłączyć na stałe. ESP - zgadzam się, tu powinna być opcja off.

Także narzekanie dla narzekania.

Przykład z życia, aby pokazać jak inne marki wprowadzają od razu pełną ofertę nowego modelu. Ojciec zamówił nowego Seata Atecę. Pomijam, że czeka 5 miesiąc na auto, za co niektórzy by już tu FCA zlinczowali.
    Na moment zamawiania auta - wybrana skóra, ale elektryczne fotele niedostępne - miały być od listopada, mamy marzec i dalej nie można zamówić. DSG + 4x4 - trzeba było czekać kilka tygodni bo nie było możliwe zamówienie takiej konfiguracji. Wersja FR miała być od początku roku - nadal nie ma. Silnik 1.8 TSI 180KM - nadal nie ma, pomimo że jest gotowy klocek w VW.
    Koncern sprzedający miliony aut ma problem z wprowadzeniem pełnej oferty nowego modelu, który jest dostępny w salonach od lipca 2016. Także tyle w temacie.

Wichura wie lepiej.
    Nie, nie wiem lepiej, wiem tylko że od początku roku jest dużo zamówień w PL. I napisałem, że poczekajmy na wynik całego 2017, aby móc cokolwiek ocenić. W Stanach na razie niby sprzedali 500 sztuk, zobaczymy co dalej.
    Za to ty kolejny raz nie odpowiadasz na pytania więc nie chce mi się z tobą dyskutować. Jesteś tak zatroskany o losy marki i jej sprzedaż, a jeździsz starą 156. Cóż za himalaje hipokryzji.
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 14-03-2017 o 10:12

Domyślnie

Cytat Napisał Wichura87 Zobacz post
    Za to ty kolejny raz nie odpowiadasz na pytania więc nie chce mi się z tobą dyskutować. Jesteś tak zatroskany o losy marki i jej sprzedaż, a jeździsz starą 156. Cóż za himalaje hipokryzji.
    Cenny post Trevora pokazuje na realia. Twoje wpisy komentować coraz trudniej: albo agresja, kpina albo jakieś nonsensy, typu :"Jesteś tak zatroskany o losy marki i jej sprzedaż, a jeździsz starą 156". Jeżdżę 156 (nie tak starą, stare są z lat 90tych), dlatego że firma nie ma dla mnie żadnej oferty. Mito za małe, Julka wygląda jak mumin i też w środku zaskakująco ciasna. Na Giulię czekaliśmy latami i obecnie się hmmm doczekujemy. Pomijam rozczarowanie stylistyczne (wiem, wiem, w ogóle nie jest podobna do bmw), ale ten model zaprezentowano w czerwcu 2015, już wtedy z dużym poślizgiem. Mija kolejny rok i Giulia pojawia się w sprzedaży ale jedynie w kilku wersjach. Mijają kolejne miesiące: pojawia się pełniejsza oferta. O czym więc mówisz?
    Pora zrozumieć jedno: jeśli chce się sprzedawać pół miliona aut rocznie, trzeba mieć szeroką ofertę skierowaną do wielu grup docelowych. Tymczasem proces wprowadzania jednego modelu trwa kilka lat, a jak już się pojawi to nie ma tego, nie ma tamtego. I marzenia o podboju USA.
    Stelvio wchodzi szybciej: może tutaj sprawy pójdą lepiej. W przypadku Giulii NIC nie wskazuje na sukces rynkowy. A wersji sportwagon nie ma i nikt nie wie, czy w ogóle będzie. To wszystko to jakaś chaotyczna amatorszczyzna. Sprzeczność informacji jest szokująca: oni sami nie wiedzą, co robić, pewnie czekają, jak się sprzeda wersja sedan.

Jeszcze jedno: jak we wrześniu odwiedziłem salon we Wrocławiu, sprzedawca wręczył mi czarno-białe ksero oferty. To detal ale pokazuje na wiele. Jak ktoś ma wydać półtórej dużej stówy na nowe auto, oczekiwałby jakieś bardziej profesjonalnej zachęty. Bo taka sytuacja pokazuje, co może dziać się, kiedy już wydany worek kasy na auto i bedziemy chcieli coś w serwisie zrobić.
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 14-03-2017 o 12:13

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Fiat był nieobecny w US 27 lat i po powrocie (mając w ofercie tylko model 500) sprzedał 19tys sztuk w 2011 roku i 43tys w 2012r. A jak wiadomo, w USA w czołówce sprzedaży są duże auta, a małe to nisza rynkowa. Na czym był oparty ten sukces i dlaczego z Alfą nie mogłoby być podobnie ?