Mam wielka prosbe czy moglby ktos mi wyjasnic krok po kroku jak zrobic reset parametrow adapcyjnych? wiem ze to juz bylo na forum ale chce to zrobic dobrze a niektorzy pisza ze wciskac gaz dynamicznie albo wogole. No i kiedy robic prawidlowo odczyty FRA, TRA, Lambda Regulation Row 1. Czy na zimnym silniku? Mam pelna wersje Alfadiag i bledy 0170 i 0173.
Mam zbyt bogata mieszanke i duzo pali, muli sie oraz tak jakos szarpie kiedy powolutku parkuje albo najczesciej na 1 biegu albo zmianie biegow.
Swiece wymienilem rok temu jak i katalizator, oba w kwietniu. Kupilem sonde i przeplywke ale okazaly sie bez firmowe, takie zwykle. Tydzien temu z kumplem mechanikiem wyjelismy kolektor i go uszczelnilismy. Wydaje mi sie ze rura od filtra jest cala, a filtr mam sportowy KN. Do tego Przepustownica az blyszczy. Powiedzial ze mam tlumik dziurawy wiec wstawilem nowy. Po zmianie tlumika wydawalo mi sie ze jest dobrze bo nawet z wydechu nie smierdzialo i spaliny skraplaly sie w wode. Teraz znowu sa gorace. Dzis ide kupic sonde Bosha ale przeplywke pewnie za miesiac kupie.
Czy moglby cos poradzic? czy podeslac jakies zdjecia? Do mechanikow nawet nie ide bo mi znowu powiedza ze wszystko jest ok.
Z Gory dziekuje i pozdrawiam
156, 1.8, 2000 rok