Cześć.
Przeczytalem temat i trochę sie opamiętałem.
Wiem że trzeba podchodzić do kupna samochodu na chłodno, ale gdy w gre wchodzi 159 w pięknej jasnej skórze nie umiem
Obecnie mam Fiata Stilo 1.9 JTD przed jego zakupem wszysyc również mi mówili, że będe dokładał i dokładał, że Fiat to fiat itp. NIe zraziłem się jednak tym, kupiłem. dałem 20,000 3 lata temu ale jestem zadowolony. Przez te 3 lata dołożylem okolo 5-6 tysięcy złoych do niego, ale w tym 2 komplety opon filtry oleje rozrząd i troche dupereli w zawieszeniu.. Co uważam za dobry wynik.
Wychodzę z założenia, że jeśli trafi się na dobrą sztukę to i sypać się nie będzie.
Na Alfe myślę przeznaczyć okolo 35,000zł.
Zależy mi na pełnym wyposażeniu i skórze ^^.
Niestety problem w tym że nie mam żadnego zaufanego mechanika, który mógł jechać ze mną i pooglądać auto na chłodno i ocenić. Ale od tego jest forum i mili ludzie
Wiem to z własnego doświadczenia na Forum o Stilo, dużo osób kupuje auta z pomocą klubowiczów i bardzo dobrze to wychodzi.
Zdaję sobie sprawę że koszty utrzymania 159 a Stilo są co najmniej 2-3 razy większe.
Nie mogę znaleźć żadnego tematu na forum, w którym opisane jest na co szczególnie zwracać uwagę przy zakupie 159.
Może znajdę za jakiś czas.
Kwestia przebiegów, zapewne da się bez większych problemów taki licznik przekręcić ?
Czy mógłby ktoś coś powiedzieć na podstawie zdjęć tejże sztuki: http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C24935957.html
Sam nie wiem, na co na początku patrzeć nawet i po zdjęciach![]()