Czyli jest wystarczający, temat rozwikłany![]()
Czyli jest wystarczający, temat rozwikłany![]()
Skoro u ciebie KULI wystarcza na 222KM,to umnie też będzie a w sam raz.
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 20-12-2010 o 10:57
wystarczy,dobrze byłoby jeszcze zrobić wejście i wyjście z jednej strony
teraz jest ciut mniej bo 215KM ale za to więcej niutków bo 458Nm
http://pionart.pl/~cinek/CINSOFT/156...ojtek_last.jpg
POzdrawiam KULI
Ostatnio edytowane przez KULI ; 20-12-2010 o 14:34
380Nm przy 4000obr,to jest to.Może kiedyś...
Od 2400-3700 masz do dyspozycji +400Nm.Piękna sprawa na autostrade i małe wyścigi.
Laka pewnie ładnie drze,będzie można ciebie gdzieś na jakichś zawodach 1/4 spotkać??
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 20-12-2010 o 16:08
Ja mam taką. Seryjnie 120KM. Jak już wcześniej pisałem trafiła do Cinka. Po wycięciu PDF i usunieciu EGR przed programem miała ponad 133,5 KM i 311 Nm. Po zabiegach Pana Marcina uzyskała 160,5 KM i 363,5 Nm.
Pytasz czy to w ogóle jeździ? Jeździ, przed modyfikacjami jeździła, po modyfikacjach jeszcze ładniej
Wszystko zależy czego się oczekuje i jaki styl jazdy się preferuje. Ja samochodu używam codziennie - dojazd do pracy ponad 20km w jedną stronę - jazda miejska i w zupełności mi te 120KM (a właściwie ok. 130KM) wystarczało. Ale wiadomo - dobrego nigdy za wiele.
Jest na szczęście wybór: od 116KM do 200KM (diesel) a nawet 260 KM (JTS).
No i takie firmy jak wspomniany już Cinsoft...
Udanego wyboru!
ozeo66-twoja alfa napewno odzyskała sporo wigoru po sofcie,ale przyznaj 159 SW i 120km (130) to za mało ,a wyprzedzanie podchodzi pod męczarnię.Jak wspominałem wcześniej : miałem jazdę próbną 150km i tu już dynamika była bardzo średnia,dopiero 2,0 170km jest jednostką wystarczającą do dynamicznej jazdy i swobodnego, w miare, wyprzedzania.Złoty środek to 2,4 210km i taka jest prawda ( choć nie jeździłem tym modelem).
Cinek-tak z ciekawości,seryjny IC w 159 jest wydajny ?? Bravo 150km na ten przykład ponoć ma bardzo wydajny cooler jak na swoje parametry.
Zgadza się. Też uważam, że 120 KM to za mało. Choć zdaję sobie sprawę z tego, że są ludzie, którzy chcą jeździć ślicznym samochodem, a nie są zwolennikami dynamicznej jazdy. W końcu ktoś te 120 KM z salonu kupił...Wcześniej miałem 100KM Opel Vectra C, w dodatku z LPG - demonem szybkości i mistrzem startu też nie był... Za to zapomniałem co to duże wydatki za paliwo
Coś za coś....
Ale teraz po sofcie Pana Marcina jest ok - rozsądny kompromis między osiągami a oszczędnością.
Bankowo w tej chwili auto mniej pali niż paliło,a 1,9 8v to naprawdę oszczędne silniki.Swoją drogą ciekawa alternatywa: zrobić 120km na 160km ,mieć lepsze osiągi niż seryjna 150 i do tego niższe spalanie niż seria 120.
Te 160KM to niejako prezent od Pana Marcina - uzgodniliśmy, że maksymalne wyśrubowanie mocy nie wchodzi w grę, priorytetem było: brak dymienia (po wycięciu PDF), poprawienie dynamiki na niskich obrotach i trwałość podzespołów po zwiększeniu parametrów. Pan Marcin z Cinsoft'u stwierdził, ze te 160 KM jest całkowicie bezpieczne dla silnika![]()