wielkie dzięki za instrukcję, zajmę się tym po świętach. Poradźcie czym pomalować panel lewarka wraz z chromowaną rurką?
wielkie dzięki za instrukcję, zajmę się tym po świętach. Poradźcie czym pomalować panel lewarka wraz z chromowaną rurką?
Jak dla mnie to niczym. Ten chrom to jest zaskakująco gruba warstwa, jak blaszka - a nie cienka jak farba (nie wiem jaka to technologia, nie znam się). Mocno się napracowałem, żeby usunąć to z plastiku na gałce i przemalować go. Rezultaty mierne, bo lakier się bardzo szybko zaczął wycierać (dałem sporo warstw klaru ale nie pomogło). Permanentne rozwiązanie to obszycie, ja się po malowaniu cieszyłem z rezultatu ale krótko. Po pierwszych letnich upałach lakier zrobił się "miękki" i zostawał na dłoni.
Lakiernika pytałem o koszt pomalowania konsoli i panelu pod lewarkiem to powiedział "150", ale ostatecznie za tyle kupiłem cały zestaw plastików świeżo po malowaniu.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
a może panel obkleić folią!? gałkę obszyć a lewarek zostawić jak jest...
Ostatnio edytowane przez ferenss ; 29-10-2016 o 20:12 Powód: zmiana treści
Tylko Ci się wydaje że jest "krutrza"
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Witajcie,
Jak zdjąc mieszek od gałki zmiany biegów?
a od której strony podważać ? nie chciałbym czegoś wyłamać. dzięki za szybką odpowiedź
Od tyłu
Ja bym to określił od strony hamulca ręcznego w gorę dla większej jasności![]()