Strona 12 z 14 PierwszyPierwszy ... 234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 131

Temat: Wasza najdłuższa podróż Alfą...

Użytkownik Romeo Avatar Iwan87
    Auto
    GT 1.9 JTD 150 KM Distinctive

Domyślnie

Dokładnie tak jak pisze Kolega powyżej. Sam miałem taką sytuację tylko że występowałem w roli tego "śpiącego". Na szczęście ocknąłem się zanim zjechałem na przeciwległy pas. Była to 5 rano kiedy zaczynało się robić już widno, teren poza miastem wobec czego sąsiedni pas i był pusty. Śpieszyłem się bo chciałem jak najszybciej dojechać na miejsce. No i bym dojechał, ale nie na miejsce odpoczynku a wiecznego spoczynku, i nie dojechał a był dowiezionym na pewnie czarnym Melexie z pieszo idącą rodziną za mną. Nie warto, zdecydowanie. Godzinka snu na przydrożnym parkingu dała więcej niż stawanie co 50 km na puszke coca-coli albo kawę.
    Ostatnio edytowane przez Iwan87 ; 16-09-2013 o 20:08

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał marcingoleniow Zobacz post
    Co do wyjeżdżania w nocy to naprawdę wyśpijcie sie ludzie dobrze przed podróżą. Ostatnio o godzinie 10 przed południem na trasie nad morze zaraz za Wolinem jechałem w kierunku Szczecina z Międzyzdrojów. Na dłuższym prostym odcinku drogi kierowca samochodu jadącego z naprzeciwka zasnął i zjechał na moją stronę drogi. Gdyby nie pobocze bez drzew była by czołówka. Za mną jeszcze kilka aut poleciało poboczem . Samochód był na dolnośląskich numerach. Prawdopodobnie wyjechał w nocy aby nad morze dotrzeć nad ranem . Był juz bardzo blisko. Udało sie wszystkim ale mogło być tragicznie. Dlatego jak wyjeżdżacie w nocy połóżcie sie spać wcześniej i jak sen łamie to nie warto jechać dalej nawet jak sie bardzo blisko.
    Jak najbardziej. Wyjeżdżając w nocy trzeba się dobrze wyspać, w przeciwnym razie nie ma mowy o jeździe bez mrugnięcia okiem.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

a ja mam luzik - pracuję tylko nocki od kilku lat , więc budze się ok 16 , wyjazd ok 18 m i ja mam spokój
    no ale faakt faktem - lepiej 3 godzinki poleżeć i mieć "odnowa"
    niż potem na forum pisać "przejechałem 1800km bez spania "
    ...
    dzisiaj się udało , jutro ... jutra może nie być ...

i chyba tyle w temacie ...

wyjazd na wczasy to nie wyścig...

Użytkownik Romeo Avatar kt0sfajny
    Mieszka w
    Luxembourg | Rzeszów
    Auto
    Byla Alfa Romeo 156 TS

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    a ja mam luzik - pracuję tylko nocki od kilku lat , więc budze się ok 16 , wyjazd ok 18 m i ja mam spokój
    no ale faakt faktem - lepiej 3 godzinki poleżeć i mieć "odnowa"
    niż potem na forum pisać "przejechałem 1800km bez spania "
    ...
    dzisiaj się udało , jutro ... jutra może nie być ...

i chyba tyle w temacie ...

wyjazd na wczasy to nie wyścig...
    przejechalem 2000km w 24h i spalem 2godz. ale nie alfa wiec sie nie liczy

tez uwazam ze jak chce sie spac to trzeba zjechac i spac.
    gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P

Bartolomeo
    Gość

Domyślnie

Moja najdłuższa? Gorzów Wlkp. - Baśka w Chorwacji ( 1389 km ) oraz Baśka - Wiedeń - Gorzów ( 1265 km ). Bella nawet nie chrząknęła Spisała się super dzielnie

Użytkownik Pirat drogowy Avatar cerciarz
    Mieszka w
    Elbląg, Londyn
    Auto
    Alfa 155 1.8 TS 8V na zawsze + Lexus IS200 był + Kia Niro Hybrid jest

Domyślnie

no to tez sie pochwale moja 21 letnia Bella pokonala 1700 km nie ustepujac nowszym na trasie teraz smiga dalej na obczyznie

Gdyby Alfa Była kobietą, to byłby to związek mojego życia..
    Moja Bella --->>> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1234064

Użytkownik Rowerzysta Avatar kivi89
    Mieszka w
    Inowrocław
    Auto
    159 1.9 8v

Domyślnie

co do jazdy nocy bez spania to na serio licytacja jezdzilem kiedys na dostaczaku do 3.5 tony.. robilo sie po 2000 czasem bez spania bo caly czas cisnienie zeby byc na czas i nie raz znaki juz mi biegaly po drodze najwieksza glupota jaka moze byc bo nie jest sie samemu na drodze dlatego warto nawet na pol godzinki czasem sie przespac.

a moja najdalsza trasa alfa to bez przerw na spanie 1000 i drugiego dnia 500 a w sumie 5 tys ( wyjazd wakacyjny ) po drodze rozlecial sie świezy rozrzad ale generalnie alfa dała rade ;D

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    3miasto
    Auto
    e500 w211

Domyślnie

gdansk-malaga 30godzin,3500km moja 159tka- droga powrotna przez szwajcarie ha(przypadkiem) 3razy tak lecialem w jednym roku. alfa byla dzielna nic sie nie rozlecialo a noge mam ciezka heh padaly za to inne auta na podobnej trasie tylko po ue,a to wtrysk (vw) a to skrzynia,wtryski i chlodnica(merol w211) tak wiec tragedii nie ma no ale alfa serwisowana na biezaco nawet czesciej w aso mam tak ze w zadnym aucie nie przejade wiecej na jednym oleju jak 10tys km

- - - Updated - - -

Cytat Napisał wawraf Zobacz post
    Jak najbardziej. Wyjeżdżając w nocy trzeba się dobrze wyspać, w przeciwnym razie nie ma mowy o jeździe bez mrugnięcia okiem.
    przyznam sie bez bicia ze duzo trenowalem za kolkiem robiac ok18tys km miesiecznie i potem nie ma juz potrzeby spania w nocy he i nawet nie muli.najlepszy wynik to 5dni non stop ale to juz masakra byla bo na stacji nie wiedzialem czy mam diesla czy benzin ha. pisze oczywiscie o jezdzie w cywilizowanych krajach z normalnymi drogami -nie polaczkolandia hehe

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Do czarnogóry i trocha tam + wycieczki do Dubrovnika coś ~ 3600 km z przerwą w Zagrzebiu na wymianę alternatora, który się zalał podczas ulewy (Alfa złomejrooo)
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Najdłuższa podróż? Dojazd do pracy pewnego wiosennego dnia tego roku kiedy zmieniłem już gumki na letnie po długim czasie ciepłej pogody a w nocy spadł śnieg... najdłuższe 40 minut mojego życia.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."