Strona 12 z 54 PierwszyPierwszy ... 2345678910111213141516171819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

henekl
    Gość

Domyślnie

Prosiłem Ci nawet o pomoc ponieważ miałem vdo z wyrwanymi kablami z płyty głównej, a Twoja odpowiedź była chyba w stylu "że kosztowało Cię to wiele pracy i chyba Cię zrozumiem ale mam sobie radzić", a w odpowiedzi dałeś mi link do sklepu- dzięki, ale też go miałem.

dzięki za schemat .
    A co do tej wyrwanej wtyczki w vdo to ja cię zle zrozumiałem myślałem że masz wyrwaną wtyczkę od kabla a nie całe gniazdo , tego gniazda nie do się wyrwać w vdo chyba że odkręcisz obudowę i kombinerkami od środka tylko po co chyba że komuś na złość .
    Dla tego podałem stronę gdzie można kupić kabel z wtyczką i inne akcesoria .

sproket
    Gość

Domyślnie

Taką niestety nawigacje kupiłem, ale wszystko już i działa.
    Teraz tak jak Ty będę próbował podłączyć do ICS-a, chyba że mogę liczyć na przejściówkę od Ciebie, tylko na kiedy ??

Mam frezarko-wiertarkę do płytek drukowanych taką małą maszynkę CNC- jakby co to służę pomocą.
    Czy taka rozpiska coś Ci pomoże ?
    Mam jeszcze pliki w formacie DSN, jak tylko je uruchomi to podeślę.

henekl
    Gość

Domyślnie

Taką niestety nawigacje kupiłem, ale wszystko już i działa.
    Teraz tak jak Ty będę próbował podłączyć do ICS-a, chyba że mogę liczyć na przejściówkę od Ciebie, tylko na kiedy ??

Co wy ludzie szaleju najedliście się , przeciesz nie mam zamiaru losować temu dam a temu nie , znowu żle zostałem zrozumiany .
    Co do przejściówek wszystko mam uzgodnione tylko te cholerne wtyczki
    Widzę że znasz się na tym więc wiesz ile kosztuje wtyczka do nawi .
    na tej stronie jest adapter do tv i dvd do bmw chyba wiesz ile kosztuje zgroza .

henekl
    Gość

Domyślnie

Do sproket
    troszkę się pogubiłem jaki model alfy masz 166 czy GTV bo 166 ma system siemensa i czytnik w bagażniku a GTV ma TP DX i czytnik nad wyświetlaczem jeśli się mylę to mnie popraw .

sproket
    Gość

Domyślnie

Mam :

alfa 164 3.0
    alfa 166 2.4 JTD i prawie 180KM
    alfa GTV 2.0TS

Cały czas piszemy o 166 moja jest z 1999 roku.

bonzaj74
    Gość

Domyślnie

Witam i pozdrawiam.
    Nie chce sie mądrzyć ale jak na razie miedzy odkrywca podłączenia navi a nami chętnymi podłączenia tego są tylko same nieporozumienia. Mam nadzieję, że w jakiś szybki sposób dojdziemy do porozumienia.Czym szybciej dojdziemy do ładu, tym szybciej będziemy mieli podłączony sprzęt!!! :wink:

sproket
    Gość

Domyślnie

Do henekl:
    Jeśli masz problem z wtyczkami to spróbuj poszukać w sklepie komputerowym.
    Są wtyczki wraz z taśmami 26 pinowe, których rozstaw dokładnie pasuje do fabrycznej nawigacji.Co prawda to nie oryginał,ale pasuje na 100% sam sprawdzałem.

henekl
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sproket
    Do henekl:
    Jeśli masz problem z wtyczkami to spróbuj poszukać w sklepie komputerowym.
    Są wtyczki wraz z taśmami 26 pinowe, których rozstaw dokładnie pasuje do fabrycznej nawigacji.Co prawda to nie oryginał,ale pasuje na 100% sam sprawdzałem.
    Tak dokładnie to są piny komputerowe Jeśli nie znajdę orginalnych wtyczek to bendę musiał wykorzystać te piny z komputera .
    Dzięki za pomoc właśnie o to mi chodziło o pomoc .
    jeszcze jedno gość od polskiego lektora i menu jest z Łomży , rozmawiałem z nim telefonicznie powiedział żeby mu wysłać vdo i monitor to mi wgra za 400 zł .
    Dlatego prosiłem o pomoc kolegów z okolic , żeby się z nim skontaktował i wypytał dokładnie co i jak może byłoby taniej jeśli by się zebrało kilku chętnych .
    Czekam na pomoc i kontakt telefoniczny z chętnymi do pomocy .

Alfa166Nero
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał henekl
    ale mi chodziło o coś innego zrozumiałem że porównujesz mnie do chandlarza i że chcę na tym zarobić a ja chcem to zrobić po kosztach społecznie co do schematu to musiałbym siedzieć kilka dni przy opisie i tak by to ktoś musiał zrobić i wcale za darmo .
    Nie o to mi chodziło, raczej o to, że Ci, którzy mają jakieś o tym pojęcie nie mają jak Ci pomóc lub coś podpowiedzieć ze względu na brak informacji. Dopiero teraz napisałeś wprost dlaczego nie ma sensu tego schematu przygotowywać i jest to w tej chwili dla mnie całkowicie zrozumiałe - faktycznie lepiej skupić się na przygotowaniu przejściówki i nie tracić czasu na rysowanie i opisywanie schematu. Mam nadzieję, że teraz się zrozumieliśmy i przy okazji jakiegoś zlotu wypijemy <piwo> za ostateczne rozwiązanie problemu polskiej navi w 166

sproket
    Gość

Domyślnie

Jutro będę na hurtowni i wypytam o wtyczki 26 pinowe do nawigacji, rozumiem że gniazdka również.
    Byłem dziś we wszystkich hurtowniach i firmach, które montują nawigacje i nikt nie miał wtyczek, ani gniazdek, po prostu nie występują jako część zamienna.
    Znalazłem wtyczki z kablami w necie za około 45zł sztuka, ale to chyba drogo.
    Kupiłem wtyczki 26 pinowe, ale do komputera i one są na taśmę, można kupić też gniazda 26 pinowe kątowe, które łatwo jest wlutować w płytkę.
    Popytam jeszcze kolegów którzy handlują częściami, ponieważ za zwyczaj wiązki elektryczne idą na śmietnik, a nieraz maja wtyczki które nas interesują.
    Jak najbardziej za tym aby Ci pomóc podaj telefon, albo pisz na forum o problemach.
    A co z softem bo mam MO5076 - uaktualniać ?, co jest w tym sofcie.