Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112
Pokaż wyniki od 111 do 117 z 117

Temat: 147 za 10tys zł ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Amadi
    Mieszka w
    Skaryszew
    Auto
    AR 147 FL 2005R 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Cytat Napisał Sebek2442 Zobacz post
    wow teraz to żeś błysną za to Twój post wiele wniósł do tematu pozdrawiam zal
    tylko żebyś nie zwątpił w siebie

A co do tego licznika to wcale nie prawda znajomy założył większe w hondzie polecieli w góry na 2 auta i tyle samo pokazało na licznikach
    A co do różnych rozmiarów to normalne popatrz na audi merolki tam to jest na porządku dziennym ze przód ma inny rozmiar niż tył przecież tu nie ma 4x4 to co to za różnica
    Skoro nie przeklamuje licznik to nie mamy o czym rozmawiac bo Twoja wiedza matematyczna skonczyla sie wczesniej niz w podstawowce (tam sa "procenty"). No ale nie mi to oceniac
    A po 2 skoro jestes taki znawca mietkow i audi to polecam Ci te marki bo od Alfy nawet instrukcje Ci ciezko przeczytac.

Chyba nie wiesz po co czasem sie zaklada szersze opony z tylu bo profil procentowo i tak wychodzi zgodnie z przoden i to jest przewidziane przez producenta a Ty na sile w Alfie.

Do tego jak kolega zauwazyl piszesz w nieodpowiednim temacie. Chyba wiecej pisac nie trzeba...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Sebek2442
    Mieszka w
    Mistrzewice
    Auto
    147 1.9 JTD

Domyślnie

A czy ja napisałem że ja tak zakładałem nie tak !!
    Jak kupiłem to tak było dlatego pytam bo sie na tym nie znam chyba nie. W belgi tak miała założone nie było to dla mnie dziwne bo inni producenci tez tam maja kolego.
    Dobrze ze twojej wiedzy nie będziemy oceniać bo a zresztą niech ci będzie jak to mówią "głupszym sie ustępuje" ile ci chłopie przekłamuje co
    Do hondy były założone 18" oryginalnie miała 15" A kolega leciał Oplem seria i tyle samo było odcinek zakopane czyli 500 km mogę parę inny przykładów też podać, a wszyscy sie śmieli będzie ci oszukiwał itd. i co jak zobaczyli fotki to sie zamknęli znawcy za 5 groszy

Zresztą nie bede z Tobą dyskutował bo szkoda czasu i śmiecić tu

Użytkownik Świeżak Avatar zapsu
    Auto
    w planach

Domyślnie

Słuszny wniosek. Szkoda czasu i śmiecić.

Swoją drogą to popracuj nad językiem polskim bo naprawdę ciężko się czyta Twoje posty.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

bo kolega nie rozumie z czego bierze się rozmiar opony dajmy na to 225/45 na przodzie a 245/50 na takim mietku na przykład na tyle to to samo.Opona ma taką samą wysokość jak na przodzie,jedynie jest szersza, przy założeniu że jest to ten sam rozmiar felgi.I to że jest ona szersza ma powód-większą moc łatwiej przenieść na asfalt za pomocą szerszej opony.. I kolego wróc do szkoły jeśli nie potrafisz zrozumieć że koło o mniejszym obwodzie dla pokonania tego samego dystansu co koło o większym obwodzie będzie musiało więcej razy się "kulnąć" w porównaniu do koła większego.I właśnie z tąd biorą się różnice we wskazaniach,bo prędkość i przebieg biorą się w samochodzie od ilości obrotów koła.Producent nie dla jaj podaje rozmiary koł w instrukcji.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

hmmm
    225/45 = 101,25mm
    245/50 = 122,5mm

coś jednak pomieszałeś

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

czujny Bocian ,miało być 245/40 a nie na 50 . A jak przeliczysz (a pewnie przeliczysz) to wyjdzie ci 101 do 98

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

Czujny Mi tez cos sie nie wydawalo to samo po przeciez wysoksc opony to procent z jej szerokosci
    "Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson