wizyta u znajomego z elm powinna wystarczyć
a ile aso woła za takie coś ? z ciekawości pytam
Odkopie kotleta:
Po wymianie przepływki zaczął mi migać licznik. Błędów w kompie brak, zrobić proxy?
Sęk w tym że samochód jeździł na nie tej przepływce co trzeba ( koncówka numeru BOSCH 308, a u mnie powinna być 120 i taką założyłem ) Akumulator ma z rok czasu i nie było z nim problemów, nie mam zwykłego radia - connect nav_+, klima sprawna i działa, szyby to samo. Jutro odepnę aku i zobaczymy co będzie, bynajmniej zastanawia mnie to że przepływka powinna mieć autoadaptację, a po jej wymianie zaczą migać licznik. Trzeba chyba będzie po urlopie kupić ELM 327 ...
Przełóż spowrotem starą przepływke i zobacz
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przepływka przecież nie jest centralką, żeby po odpięciu zgłaszać się do ECU. Jedynie będzie mogła powodować złe sterowanie turbiną, oraz błąd na desce
Podepnij się pod komputer i sprawdź, która centralka zgłasza błąd...
Nic innego nie odpinałeś/zmieniałeś, od czasu kiedy licznik km zaczął mrugać?
Panel sterowania szybami? Radio?
Był wymieniany panel klimy, ale licznik zaczął mrugać dopiero po zmianie przepływki. Podłączyłem kompa i nie ma zapisanych błędów
Zrób proxy to przestanie mrugać
Po wymianie panelu robiłeś proxy?
Sprawdź które centralki się zgłaszają. Zwróć szczególną uwagę na klimatyzację, czy się zgłasza. Jeśli nie - rób proxy. Ale koniecznie sprawdź wszystkie centralki czy gdzieś nie masz błędu bo możesz narobić problemów robiąc proxy z błędem.
Witam! Czy ktoś z forum (okolice wroclawia,oleśnicy) dysponuje kabelkiem elm 327 i softem zeby przeprowadzic w mojej alfie osiowanie proxy? Wymieniany byl panel klimy i mruga licznik km. Jest jeszcze błąd poduch ale to chyba przy sprzataniu za energicznie podszedlem do kostek pod siedzeniem. Oczywiscie odwdziecze sie...temat do dogadania.