Mam jeszcze pytanie. Czy we wszystkich jtd są pompowtryskiwacze czy są modele bez ?
JTD nie ma tego ścierwaJest układ Common Rail z wtryskiwaczami
![]()
Benzyna vs diesel...
to tak samo jak porównywać
Kawa czy herbata..
Jeden lubi jedno, drugi lubi drugie. Wedle gustu i upodobania.
Jak lubisz dźwięk "traktora" ewentualne "dymienie" z rury to bierz klekotaSpokojny, do emeryckiej jazdy w sam raz.
Natomiast, jeżeli lubisz trochę poszaleć, to stanowczo benzyna no i do tego V6. Sam posiadam takowy silnik, dlatego pewnie zaraz wszyscy napiszą, że dlatego go polecam i to prawda bo jeżdżę i mam wielką frajdę z tego.
Nie jeden klekot objedzie Twoje V6, więc nie mów że jest do spokojnej emeryckiej jazdy
Oczywiście nie mam nic do V6żeby nie było...
![]()
Stary ale tu kwestia rozbija się też o V6 vs. TS vs. JTD więc temat troche poszerzony bo benzyna benzynie nie równa . A co do traktora i emeryckiej jazdy to zapraszam cie do mnie to zrobimy sobie 1/4 mili z moim "traktorem" ( 6,5s do 100km/h ) . Kolega nie szuka auta wyscigowego tylko do codziennego użytku . Sam uważam ,ze sportowe auto np. ALfa GT nie powinna wogóle wychodzić z JTD-kiem ale czasy się zmieniają a Le Mans wygrywają Audi V12 TDi. Emeryckie diesle to kolego 20 lat temu były teraz moment w 3.0TDI zabija ten w twoim 3.0 V6 a przy tym pali tyle co pół twojego . I nie pisz mi o turbo bo jakby założyć do 3.0 benzyny turbo to spalanie będzie porównywalne do promu kosmicznego .
Zaraz odezwą się głosy, że diesel'e wygrywają wyścigi długodystansowe tylko dlatego, że zyskują czas na tankowaniach bo mniej spalają![]()