Dzięki za odpowiedź. Czyli z domykania szyb i składania lusterek nici, a szkoda. A te doświetlenie to jutro zobaczę, wiem że podobny system jest 'follow me home' po wyłączeniu auta. Pewnie i tak nie będzie to używane, ale zawsze warto wiedzieć.
Dzięki za odpowiedź. Czyli z domykania szyb i składania lusterek nici, a szkoda. A te doświetlenie to jutro zobaczę, wiem że podobny system jest 'follow me home' po wyłączeniu auta. Pewnie i tak nie będzie to używane, ale zawsze warto wiedzieć.
ale to ja o tym follow me home pisalem.Ogarnijcie sie bo juz mi rece opadaja.Wiesz w ogole o co pytasz??
Wiem o co pytam, a Ty nie czytasz dokładnie tego co napisałem na początku. Już bardziej pretensjonalnego tonu nie mogłeś użyć?
Pisałem o PRZYCISKU P po lewej stronie, obok świateł przeciwmgłowych itp. (przycisk C, instrukcja str. 72) - ŚWIATŁA PARKOWANIA.
Follow me home - do tego nie potrzeba dodatkowych przycisków, wiem jak aktywować, chodzi mi o te doświetlanie parkingowe, które nie wiem jak aktywować, bo przy wyłączonych światłach nic się nie aktywuje.
to trzebabylo napisac ze o to Ci chodzi bo ja nie wiem jakie doswietlanie parkingowe,gdzie kolo manetek czy na manetkach.Skoro piszesz o manetkach to droga dedukcji doszedlem do tego ze chodzi Ci o follow me home.Nie slyszalem o czyms takim jak doswietlanie parkingowe.Z ktorej niby strony mialoby doswietlac-z przodu/z tylu/po bokach??Niby co by mialo doswietlac??Dodatkowego oswietlenia nie ma
"Światła parkowania
Zaświecą się przy zgaszonym zestawie
wskaźników po naciśnięciu przycisku C.
Po naciśnięciu przycisku zostanie wyemitowany
sygnał akustyczny ostrzegający
i w zestawie wskaźników zaświeci
się lampka sygnalizacyjna 3.
Gasną po ponownym naciśnięciu przycisku.
Przy świecących się światłach parkowania,
przesuwając dźwignię lewą świateł
zewnętrznych w górę lub w dół możliwe
jest wybranie strony (prawej lub lewej),
po której światła będą się świecić.
W tym przypadku w zestawie wskaźników
gaśnie lampka sygnalizacyjna
3.
Przy dźwigni lewej w pozycji środkowej
zaświecą się natomiast cztery światła
parkowania i lampy oświetlenia tablicy
rejestracyjnej."
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
czarny – wyluzuj, bo już kolejny raz się podnosisz, a potem okazuje się, że nie do końca słusznie.
Doświetlanie parkingowe to nic innego jak możliwość włączenia świateł pozycyjnych po wyjęciu kluczyka (i tylko po wyjęciu, przycisk nie działa z włożonym kluczykiem). Nie ma nic wspólnego z "follow me home". Przycisk znajduje się tam, gdzie przycisk do resetowania licznika km i włączania przeciwmgielnych. Nazwa jest myląca – sam zresztą wpadłeś w tą pułapkę. Ja kilka dni szukałem do czego służy ten przycisk. Manetką kierunkowskazów można wybrać czy mają się świecić lampy pozycyjne lewe czy prawe.
Dzięki jahu, o to mi chodziłoTrochę nie rozumiem po co jest ta opcja, skoro przy zgaszonym silniku i wyjętym kluczyku działa
No ale może kiedyś będzie potrzeba użyć to już wiem co gdzie i jak.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Rozwiązanie znane z grupy VAG.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)