U mnie w karcie pojazdu widnieje: rok produkcji: 2014. Nie wiem gdzie sprawdzic dokladna date. Data pierwszej rejestracji to: 27.04.2014.
Można wpisać w ePERa, np. tego http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?F...&SBMK=R&MAKE=R
Ale tak czy inaczej, masz rok prod 2014, więc pewnie kilka miesięcy nowszy. Co nie wyjaśnia, czemu miałoby nie być aktualizacji do tego samego ECU, ale starszego![]()
Do 2013 jest inne ECU i Norma E5.
W 2014 weszła norma E6 sterowniki zostały zmienione w niektórych wersjach a w pozostałych zostało zmodyfikowanie ECU pod E6.
Jest inny ISO Code, to prawda, ale akurat ja mam ten sam co Roman. Inna sprawa, że moim zdaniem, to weszło z liftem, a nie z 2014.. Bo bez sensu by było raz zmieniać ECU w październiku 2013 (jak weszły MY14 do produkcji), a potem 1 stycznia 2014...
Natomiast, jak wszyscy dobrze wiemy, E5 i E6 w przypadku benzynowych samochodów osobowych niczym się nie różnią, więc to nie jest ta przyczyna...
PS: W ramach klaryfikacji - mam inny ISO Code ECU niż przedliftowe.
Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 26-07-2016 o 14:29
No tak, 120-tki siedzą na Boschu. W 170-tkach mamy włoską myśl techniczną, MM MGF. W ogole o 170-tkach myślałem pisząc posta. Ale tak czy inaczej - widziałem jak ASO podłączało mnie do Witecha, czy jak oni to nazywają, i rzeczywiście, pudełko twierdziło, że uaktualnień brak. Z tego co mówili nie mają możliwości nic wgrać na siłę, i jak Witech nie stwierdzi uaktualnień to ich nie ma.
Oczywiście
Witek leci po VIN a to FCA decyduje który VIN (OD -DO) ma dostać update.