Wymiana termostatu i nowy płyn w układzie chłodzenia bo pękła obudowa termostatu.... oryginał załatwiłem w bdb cenie!
skoro mrozy czlowiekowi sie nie chce jezdzic bo nos wytknac z domu ciezko...to oddalem auto na wymiane rozrzadu z pompa wody, wymiana swiec bo przy minus 20 byl problem i wymiana filtra paliwa i powietrza i przeciwpylkowego
Wymieniłem zamek bagażnika. I znowu mam światło po otarciu klapy.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
ja w w ostatnim tygodniu grudnia wykonałem - wymiana linki klamki zewnętrznej przód po stronie kierowcy, dokupienie zaślepek do wewnątrz na śruby min przy klamkach, nasmarowanie (regeneracja ) organicznika drzwi kierowcy, wymiana żarówek halogenów, wymiana wycieraczek i standardowo tankowanie do pełna
rozrzad wymieniony, jeszcze pasek od altka dojdzie i walcza ze swiecami bo zapieczone i nie chca urwac ;/ bo nie poszly po dobroci
nie bez problemow ale jednak dzis sie wszystko udalo rozrzad, filtr powietrza filtr paliwa, nowy pasek od altka stary fiatowski byl jeszcze- stary nie mial juz jednej sciezki ;/ filtr przeciwpylkowy to jakas tragedia byla, swiece komplet 4szt ledwo co poszly dobrze ze wczoraj byla odstawiona i penetrant poszedl - zostaly jeszcze przod hamulce i olej i bedzie wsio![]()
tu zdj filtra starego
![]()
W końcu wymieniona skrzynia biegów , jednak zostałem przy 5 ... Przy okazji wymienione osłony przegubów.