A interfejs na kablu czy BT?bo juz nie pamiętam co tam masz
Napisane na Commodore C64..![]()
A interfejs na kablu czy BT?bo juz nie pamiętam co tam masz
na kablu.... bylem dzisiaj u jednego alfaholika i moj elm 327 dziala pod jego laptopem(mial xp) ja mma win 8 .......sterowniki ?
Jak wiesz ja też mam win8 i tez działaa sterowniki chyba kiedyś ci przesłałem. Chociaż wiem ze tez ciężko jakoś było z instalacją.
Ciężko było i jest z instalacją i czekam na pomoc..................
Siemka mam pytanie w temacie o Dpf ktoś polecił taki moduł
http://allegro.pl/show_item.php?item=5782127177
Mam kabel ale laptop padł a używałem tylko do tego a stacjonarnego nie będę niósł do garażu. Mam pytanie odnośnie tego rezystora co trzeba usunąć, jak się im napisze to usuną a bez usuniętego nie będzie działać czy nie wszystkie funkcje? I drugie pytanie czy jak ten interfejs jest cały czas włożony to pobiera jakoś prąd gdy auto stoi? Z góry dzięki za odpowiedź chyba że ma ktoś coś innego godnego polecenia w tej cenie. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
tysiąc razy było pisane. ten moduł jak na taniochę spisuje się świetnie, jak narazie polecam (przetestowany z paroma telefonami z AlfaOBD, z latopem w MESie, i w paru autach Giulietta i 2x159 JTDm i TBi). nie robiłem co prawda na nim bardziej zaawansowanych rzeczy typu osiowanie proxi - to robiłem na poprzednim, takim Elmie237 1.x ze 2 razy dłuższym z nalepką niebiesko-pomarańczową - też za podobne pieniądze można kupić w pmfactory.
W każdym razie wielu innych forumowiczów też poleca Vgate-a. nie trzeba go wypinać z portu, mieści się pod klapką - ja tak jeżdżę od 2 miesięcy, czasem auto postoi 2-3 dni, i nie ma problemu żeby coś rozładowywało (przynajmniej nie zauważyłem).
kupowałem od pmfactory 2 szt i zaznaczyłem w wiadomości (i jeszcze zadzwoniłem na wszelki wypadek), żeby przygotowali po Alfę.
Generalnie o ile w interfejsie jest niefortunny rezystor (w sumie to nie mam pewności jak akurat w tym typie oryginalnie było to rozwiązane), to interfejs może nie działać w ogóle, może sypać błędy, może nie łączyć się z niektórymi kompami a z innymi hulać OK, raz może działać raz nie działać itp.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Witam, jestem tu nowyjaki polecacie interfejs i program diagnostyczny do AR 159 2.0jtdm 170....czy do wszystkich silników 159tki trzeba usuwac rezystor?
Elm 327 na kablu
Witam dzisiaj przyszedł do mnie interfejs diagnostyczny od PMfactory, oczywiście zaznaczyłem żeby usunęli rezystor. Znalazłem urządzenie po BT wpisałem kod do połączenia 1234 i połączyło się. Pobrałem AlfaOBD jest napisane że interfejs podłączony, wybieram auto model silnik i tam do wyboru centralka. Próbowałem pierwszą i drugą bo tam 1.9 ale za każdym razem widzę komunikat wprowadź kod z CODE CARD skąd wziąć ten kod? Z autem dostałem kartę do radia i tam jest takie coś jak Electronic cod i ma 5 cyfr to jest to?
Z góry dzięki za odpowiedź pozdro![]()