Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał hideto Zobacz post
    Ale 32,500 za ten rocznik, przebieg i wyposażenie to nie jest żadna okazja ani nawet solidna cena. To jest zwyczajnie drogo. Ja za 2008 z lepszym wyposażeniem, mniejszym przebiegiem i historią udowodnioną co do pojedynczej śrubki wymienionej w aucie zaczynałem dyskusję od 30 tysięcy.... za auto z Polskiego salonu od pierwszego właściciela
    Mówisz o wersji TI z silnikiem 2.4? Bo o takiej jest mowa w tym konkretnym przypadku. Ti są zwyczajnie sporo droższe od porównywalnych zwykłych wersji.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Nie mówię o wersji TI, zwykły sedan, z mniejszym przebiegiem, lepszym wyposażeniem kilka miesięcy młodszy vs TI uważasz że różnica jest warta (odliczmy to co dopłaciłem za auto z Polski od pierwszego właściciela itp) pi razy drzwi... 6-7 tysięcy ? Oczywiście biorąc cenę wyjściową. Gdybym wziął pod uwagę co zapłaciłem, to różnica rośnie prawie do 10k...

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał hideto Zobacz post
    Nie mówię o wersji TI, zwykły sedan, z mniejszym przebiegiem, lepszym wyposażeniem kilka miesięcy młodszy vs TI uważasz że różnica jest warta (odliczmy to co dopłaciłem za auto z Polski od pierwszego właściciela itp) pi razy drzwi... 6-7 tysięcy ? Oczywiście biorąc cenę wyjściową. Gdybym wziął pod uwagę co zapłaciłem, to różnica rośnie prawie do 10k...
    Ja bym nie dopłacił, Ty byś nie dopłacił. Ale rynek inaczej wycenia i rynek dopłaca do wersji TI. Jest popyt – jest odpowiednio wyższa cena. Faktem jest, że TI są sprzedawane drożej. Inna sprawa, że 159 to nie Passat i zadbane egzemplarze trudno sprzedać za dobre pieniądze (to odnoszę do bardzo niskiej ceny, za którą kupiłeś bardzo zadbane auto).
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 05-01-2016 o 10:56

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Ja bym nie dopłacił, Ty byś nie dopłacił. Ale rynek inaczej wycenia i rynek dopłaca do wersji TI. Jest popyt – jest odpowiednio wyższa cena. Faktem jest, że TI są sprzedawane drożej. Inna sprawa, że 159 to nie Passat i zadbane egzemplarze trudno sprzedać za dobre pieniądze (to odnoszę do bardzo niskiej ceny, za którą kupiłeś bardzo zadbane auto).
    to wez mi powiedz jak sprzedaje sie dobrego ,bardzo dobrze wyposażonego Passata ,bo ja nie wiem ,z autami juz jest prawie tak ,jak w powiedzeniu ,"każda potwora znajdzie swojego amatora"

Użytkownik Embrion
    Auto
    Szukam

Domyślnie

Powie mi ktoś, na co zwrócić największa uwagę przy zakupie 159-tki?

Użytkownik Rowerzysta Avatar LuQ
    Mieszka w
    Zabrze / Głubczyce
    Auto
    159 JTDm 16V (187 KM)

Domyślnie

Powie mi ktoś, na co zwrócić największa uwagę przy zakupie 159-tki?
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/43470-zamierzasz_kupic_159_brere_lub_spidera_potrzebujes z_porady_czytaj_.html#post482616
    Ostatnio edytowane przez LuQ ; 05-01-2016 o 13:48

Mieszka w
    Zabrze / Głubczyce
    Auto
    159 JTDm 16V (187 KM)

Domyślnie

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yfSif.html

Coś wyczytacie z tego? Ktoś zna komis? Wiem, że były już zapytania o auta z tego komisu, nie pierwszy raz ma Alfę.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

Cytat Napisał LuQ Zobacz post
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yfSif.html

Coś wyczytacie z tego? Ktoś zna komis? Wiem, że były już zapytania o auta z tego komisu, nie pierwszy raz ma Alfę.
    Przedlift z max 2007 r. Pochodzi z Belgii na blachach z Luksemburga

Btw. Czy robił ktoś ostatnio w swoim Urzędzie Skarbowym rozeznanie przy okazji rejestracji samochodu zakupionego na fakturę Vat-Marża jak wygląda sprawa z ewentualnością koniecznością zapłaty pełnego 23% Vatu?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Konar669
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Będzie chyba 159

Domyślnie

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    Przy takich kupcach to strach cokolwiek sprzedawać, pewny nie jestes a skreslasz.
    Tylko 6 postów i czekales az ktoś o nia zapyta zamiast z gory uprzedzić?
    Czyżbyś chciał zbić cene i odstraszasz innych zainteresowanych?
    Widzę jak na forum Leona, internetowy bojownik o wielkość fallusa... Czego nie jestem pewny, rzeczy których napisałem? Na podstawie czego sugerujesz? Czy może chcesz sobie ponabijać posty.
    Nie poinformowałem, bo nie miałem czasu, ale jako ekspert z internetu wiesz wszystko
    Nie chcę zbić ceny, pewnie nie kupię nawet 9tki, bo poszukiwania po Polsce są tak skuteczne jak są. A wyliczanie postów... Janusz, proszę Cię, nie wprowadzaj mnie do swojego świata, a ja nie życzę sobie być jego częścią.

Samochodu nie polecam we własnym imieniu. A chcesz to go kup i niech Ci jeździ, aż koła odpadną.

Mieszka w
    Zabrze / Głubczyce
    Auto
    159 JTDm 16V (187 KM)

Domyślnie

Cytat Napisał łuk4sz Zobacz post
    Przedlift z max 2007 r. Pochodzi z Belgii na blachach z Luksemburga

Btw. Czy robił ktoś ostatnio w swoim Urzędzie Skarbowym rozeznanie przy okazji rejestracji samochodu zakupionego na fakturę Vat-Marża jak wygląda sprawa z ewentualnością koniecznością zapłaty pełnego 23% Vatu?
    Też się domyśliłem, że do nie polift po zegarach, ale nie byłem pewny. Sprzedawca mi odpisał, że jutro komis ma zamknięty, ale na prośbę o VIN nie reaguje... Mam niedaleko, może podjadę niedługo jak się nic innego nie pojawi.
    Właśnie, jak jest z tą VAT-Marżą? W co drugim ogłoszeniu komisy sprzedają tak auta. Wystarczy sprawdzić kto jest w dowodzie (firma czy osoba prywatna) żeby być pewnym, że VAT-u nie trzeba płacić? (czytałem wątek o tym, niewiele mi to mówiło, cały wątek jest zagatwany)
    Ostatnio edytowane przez LuQ ; 05-01-2016 o 22:48