Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post
    Zgadzam się.
    Dodatkowo.. te dobre oceny w testach, w świecie kiedy opinie o samochodach kształtują się już poza "obiektywnymi" pismami/magazynami (bo m.in. na podstawie testów dostępnych na YouTube), to daje szansę na odmienienie wizerunku marki. Powinni robić ładne i dobre auta, a klientela zmęczona niemieckimi autami sama się znajdzie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    A skąd ta wiedza pochodzi, bo konfigurator przy wyborze Misano Blue wymusza zmianę koloru skóry z czerwonej na brązową, a brązowej nie chcę, więc albo Vulcano Black z czerwoną skórą, albo Misano Blue z czarną skórą
    Zajrzałem również na włoską stronę, żeby sprawdzić, czy to nie jest błąd w polskim konfiguratorze, ale u Włochów jest tak samo - nie można łączyć Misano Blue z czerwoną skórą. Natomiast zauważyłem taką ciekawostkę dla wersji Giulia Super - jest dostępne 2.2.Turbo 180 CV AT8 AWD. Szkoda, że nie ma tego samego dla wersji 2.0 Turbo 200 CV AT8, bo z AWD to byłaby optymalna cenowo wersja! AWD u Włochów jest wyceniane na 3 tys. euro.
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Cytat Napisał kazikx Zobacz post
    To za inne Alfy trzeba się wstydzić
    Masz taką fajną 166 3.0V6 i się za nią wstydzisz
    Nie wstydzę się za 166, inne modele też są fajne. Ale fajne to mało. A czego się wstydzę?
    Wymienię ci kilka punktów:
    - braku tylnego napędu w autach takich jak 166, Brera
    - osiągów Alf z poprzedniej dekady (głupi golf GTI był szybszy...)
    - ewidentnej nadwagi i przez to podsterowności 159, Brery...
    - awaryjności zawieszenia 147, 156, 166...
    - zacierających się 2.0 TS
    - skrzyni M32 z Opla w 159
    - braku następcy 166 przez tyle lat
    - braku następcy 159
    - holdenowskiego 3.2V6 w Brerze
    - mdłego brzmienia silników w Julce...
    - wielkości oferty przez ostatnie 10 lat

Pełna gama Giulii wreszcie oferuje to, co powinna oferować Alfa Romeo jako marka Cuore Sportivo. Prowadzenie, technikę, osiągi, brzmienie, nowoczesność (automatyczne skrzynie biegów!!!). Design to sprawa dyskusyjna (gust) ale na żywo się broni
    I najważniejsze: w bezpośredniej konfrontacji najmocniejsza wersja bije wszelką konkurencję. I to jest COŚ! Już nie tylko sportowy design, ale również sportowe osiągi
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Zajrzałem również na włoską stronę, żeby sprawdzić, czy to nie jest błąd w polskim konfiguratorze, ale u Włochów jest tak samo - nie można łączyć Misano Blue z czerwoną skórą. Natomiast zauważyłem taką ciekawostkę dla wersji Giulia Super - jest dostępne 2.2.Turbo 180 CV AT8 AWD. Szkoda, że nie ma tego samego dla wersji 2.0 Turbo 200 CV AT8, bo z AWD to byłaby optymalna cenowo wersja! AWD u Włochów jest wyceniane na 3 tys. euro.
    Wydaje mi sie ze maja AWD wprowadzic jaka opcje do benzyny jeszcze w tym roku.
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

A skąd ta wiedza pochodzi, bo konfigurator przy wyborze Misano Blue wymusza zmianę koloru skóry z czerwonej na brązową, a brązowej nie chcę, więc albo Vulcano Black z czerwoną skórą, albo Misano Blue z czarną skórą
    Wczoraj zamawiałem i pytałem sprzedawcę. Co prawda wybrałem czarną skórę do misano. Mogę jeszcze w ciągu tygodnia zmienić, ale trochę ta czerwona skóra za bardzo krzykliwa się mi wydaje. Kolor nadwozia jest już wystarczająco mocny.

Użytkownik Znawca Avatar Krzysztof
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Grzegorz2107 Zobacz post
    Wczoraj zamawiałem i pytałem sprzedawcę. Co prawda wybrałem czarną skórę do misano. Mogę jeszcze w ciągu tygodnia zmienić, ale trochę ta czerwona skóra za bardzo krzykliwa się mi wydaje. Kolor nadwozia jest już wystarczająco mocny.
    No bo czerwony z niebieskim nigdy nie idą w parze, dlatego byłbym zdziwiony, gdy taki zestaw został dopuszczony. Ja mam dylemat taki, jak wyżej napisałem, choć bardzo nie chciałbym zamawiać jednolitego czarnego wnętrza Odezwę się jeszcze na priv.
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof ; 19-04-2017 o 19:13
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Ktoś tu kiedyś marzył o niebieskim lakierze i czerwonym wnętrzu. Z monte carlo blue nie było to możliwe. Wg mojej wiedzy jest ten zestaw dostępny w veloce z misano blue.
    na pewno ja (tylko jeszcze nie wiem czy Montecarlo czy Misano Blue), ale niestety wychodzi na to że źle słyszałeś.
    Sprawdziłem na wszelki wypadek też cennik i broszurę niemiecka i tam też czerwone tapicerki/boczki/deska nie są dostępne z żadnym z tych kolorów nadwozia

Jak narazie mam tylko nadzieję w niestandardowym zamówieniu - gość z salonu z BB powiedział że tego typu drobne zmiany konfiguracji da się czasem przepchnąć, ale to dopiero wyjdzie przy próbie zamówienia. Na razie nie kontynuowałem tematu, bo auto chce kupować najwcześniej za rok (ciągle amortyzuję obecne auto).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    niestety wychodzi na to że źle słyszałeś.
    Sprawdziłem na wszelki wypadek też cennik i broszurę niemiecka i tam też czerwone tapicerki/boczki/deska nie są dostępne z żadnym z tych kolorów nadwozia
    .
    Mam to na piśmie, bo korespondowałem z dilerem Wygląda na to, że konfigurator to nie wszystko, albo diler coś przesadził, czego przecież nie mogę wykluczyć.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Mam to na piśmie, bo korespondowałem z dilerem Wygląda na to, że konfigurator to nie wszystko, albo diler coś przesadził, czego przecież nie mogę wykluczyć.
    Tak, właśnie do tego nawiązywałem pisząc o niestandardowym zamówieniu - nie wiedziałem że o takiej ścieżce piszesz. Z kim gadałeś o tym (który dealer)?
    Jakieś warunki stawiał że np tylko w wersji X, tylko jak się zdecydujesz na to i na tamto itp, czy raczej bez problemu?
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Z kim gadałeś o tym (który dealer)?
    Jakieś warunki stawiał że np tylko w wersji X, tylko jak się zdecydujesz na to i na tamto itp, czy raczej bez problemu?
    Diler nazywa się Mino Savastano. Włoch autentyczny z Neapolu i cóż, że ze Szwecji.
    Zapytałem o czerwoną, bo mam taki dość odpustowy gust, stwierdził, że nie jest dostępna, tylko czarna i brązowa, ale parę minut później napisał, że jednak mogę zamówić i czerwoną.
    Nie było dyskusji, że muszę to z czymś połączyć, bo przyznam, że poza szklanym dachem wzieliśmy wszystko co jest w katalogu