Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Świeżak Avatar Rejuvenate
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 AT 1.9 JTDm 150KM

Domyślnie

Zestaw CAR SPA wygląda kozacko

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

FCA jest 100 lat świetlnych w kwestii obsługi ale nie wiem czy z drugiej strony chciałbym być tak dymany jak posiadacze tzw. premjum. Jak ktoś lubi płacić za tzw. słodkie pierdzenie to jego sprawa ale usługi same w sobie często wołają o pomstę do nieba, -naście powrotów do serwisu to dla mnie nie jest premium, osobiście chciałbym płacić za to premium w prawdziwej jakości obsługi i serwisu a nie za możliwość puszczenia bąka w skórzaną sofę zapijając jakąś świeżo zmieloną arabikę z ekspresu obok czytając gazetę czy słuchając ochów i achów jakiegoś sprzedawcy w czasie kiedy auto serwisują ludzie którzy nie do końca wiedzą co robią...

Pewnie z powodu takiego właśnie podejścia nie jestem i nie będę nigdy klientem docelowym

Użytkownik Świeżak Avatar zapsu
    Auto
    w planach

Domyślnie

Cytat Napisał kasztelan Zobacz post
    FCA jest 100 lat świetlnych w kwestii obsługi ale nie wiem czy z drugiej strony chciałbym być tak dymany jak posiadacze tzw. premjum. Jak ktoś lubi płacić za tzw. słodkie pierdzenie to jego sprawa ale usługi same w sobie często wołają o pomstę do nieba, -naście powrotów do serwisu to dla mnie nie jest premium, osobiście chciałbym płacić za to premium w prawdziwej jakości obsługi i serwisu a nie za możliwość puszczenia bąka w skórzaną sofę zapijając jakąś świeżo zmieloną arabikę z ekspresu obok czytając gazetę czy słuchając ochów i achów jakiegoś sprzedawcy w czasie kiedy auto serwisują ludzie którzy nie do końca wiedzą co robią...

Pewnie z powodu takiego właśnie podejścia nie jestem i nie będę nigdy klientem docelowym
    Napisz prosze o jakich nastu powrotach do serwisu mówisz? W zasadzie wszyscy moi znajomi posiadający nowe auta, bez względu na markę, nie odwiedzają serwisów w innym celu niż na serwis okresowy.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał zapsu Zobacz post
    Napisz prosze o jakich nastu powrotach do serwisu mówisz? W zasadzie wszyscy moi znajomi posiadający nowe auta, bez względu na markę, nie odwiedzają serwisów w innym celu niż na serwis okresowy.

Przy pierwszych rocznikach BMW F10 powroty na gwarancji to chleb powszedni. Tutaj na forum mamy takiego który oddał auto bo po kilku wizytach stracił cierpliwość, serwis nie był w stanie naprawić auta.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar zapsu
    Auto
    w planach

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Przy pierwszych rocznikach BMW F10 powroty na gwarancji to chleb powszedni. Tutaj na forum mamy takiego który oddał auto bo po kilku wizytach stracił cierpliwość, serwis nie był w stanie naprawić auta.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
    Wiesz jak jest: nie myli sie ten kto nic nie robi.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar GTBodek
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9JTD 331KM 609NM

Domyślnie

Brakuje daszku i 19" jest tam pakiet performance? Taką własnie odebrał w zeszły piątek mój klient

Użytkownik Znawca Avatar Pucek-159
    Mieszka w
    Białobrzegi/WBR
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Cytat Napisał Garraty Zobacz post
    To ja może trochę zmienie temat... Łapcie najnowsze zdjęcia, we wtorek max odbieram Veloce. Na żywo wygląda jeszcze lepiej! Dodatkowo dostała powłokę ceramiczną.

Załącznik 226675Załącznik 226676Załącznik 226677Załącznik 226678Załącznik 226679
    Wszystko pięknie ale według tego co można przeczytać kilka stron wcześniej - masz wieśniackie wnętrze
    Oczywiście śmieję się tylko, wg mnie najlepsze z możliwych....
    W Alfie skóra to tylko banan lub czerwień
    2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
    2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
    2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
    2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał zapsu Zobacz post
    Mówię o dziesiątkach akcji serwisowych,
    o niekompetencji i niewiedzy serwisów które próbują to skrzętnie ukryć,
    o tym że serwis sprowadza się do wymiany oleju i filtrów.
    Masz zapłacić haracz przy zakupie a potem módl się o dobry egzemplarz jakie mają Twoi znajomi - wszystko jest pięknie dopóki auto nie zacznie się psuć, potem to już jedno pasmo nieszczęść.

Zakończmy OT bo nie o tym wątek.
    Myślę że w kwestii obsługi Alfa bardzo szybko może zrównać poziom, wystarczy kilku wygłodniałych wilków z konkurencji którzy potrzebują krwi i zaraz pchną w całą machinę zupełnie inną jakość, kwestią jest tylko to czy ktoś decyzyjny o tym myśli i czy podejmie ryzyko bo o to w takich molochach najtrudniej...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Pucek-159 Zobacz post
    Wszystko pięknie ale według tego co można przeczytać kilka stron wcześniej - masz wieśniackie wnętrze
    Oczywiście śmieję się tylko, wg mnie najlepsze z możliwych....
    W Alfie skóra to tylko banan lub czerwień
    bananowych to obecnie nie ma, obecnie jest kolor sraczkowaty który przy niektórych kolorach lakieru jeszcze jakoś nie budzi złych skojażeń (ale broń boże z alfa rosso), białe z pakietu lux (na mój gust za eleganckie do sportowego auta, w jeansach też szkoda jeździć bo będą niebieskawe za chwile), czarne (trochę nuda i parzą w lecie) i czerwone (dla mnie winner, i to w rzekomo wieśniackim połączeniu z montecarlo blue i czerwonymi zaciskami hamulcowymi).
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Garraty
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Aj no z małej miejscowości jestem ale prawa miejskie ma ! Na zdjęciach ta czerwień aż czasem razi po oczach ale na żywo jest o wiele bardziej stonowana i wygląda pięknie!