Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Hmm właściwie dlaczego są te rabaty dla wojskowych, księży, lekarzy, prawników tak na logikę. Czy są jakimiś obywatelami lepszego sortu?
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Świeżak Avatar zapsu
    Auto
    w planach

Domyślnie

Tez mnie to ciekawi. Czemu ja jako inżynier mam dostać niższy rabat? W końcu jakby nie patrzeć bez zęba czy wygranej sprawy sądowej da sie żyć, ale bez prądu to nikomu nie życzę.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post
    To prawda. Kolega Omen widział pięć na trasie Amsterdam - Katowice a ja nie widziałem ani jednej na trasie Madryt - Wrocław.
    No i tak sobie możemy
    Jedną widziałem pod Łodzią.

Jeździłem wczoraj Q4 (opiszę swoje wrażenia na profilu alfetta na facebooku) i uważam, że grubo się mylisz oraz nie doceniasz jakości tego samochodu i siły marki.
    Polityka AR ma swoje wady ale ciągłe przywoływanie tych 400 tys sztuk sprzedaży kiedy już wszyscy ci tłumaczyli co jak i dlaczego...

Dałbyś po prostu spokój i zaczął wypowiadać się o czymś ponad to. Chyba że poza tym nie masz nic innego do powiedzenia.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Mito 1.4TB 155, Giulia 2.0TB 200 Super

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Hmm właściwie dlaczego są te rabaty dla wojskowych, księży, lekarzy, prawników tak na logikę. Czy są jakimiś obywatelami lepszego sortu?
    Po prostu duża część obywateli ich "podziwia", i mają wielu znajomych po fachu, wiec jest to namiastka zagrywki "dżoana krupa zostake twarzą ... ".

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Są obywatelami, którzy statystycznie zarabiają lepiej niż pozostała część społeczeństwa. Poza tym ich praca, jest bardziej stabilna (mundurowi, kler, wolny zawód).
    Ktoś kto zarabia 2000 zł netto, nie jest klientem salonu i nie kupuje auta za 200 tyś złotych. Bo raz, że nie stać go na leasing/najem/kredyt, a dwa nawet jeśli posiada środki i kupi auto, to wśród kolegów z pracy, również pracujących za 2k zł mc, zainteresowanie takim autem jest znikome. Stąd rabaty dla klientów "vip". Klient vip ma firmę, zna środowisko podobnych klientów vip i łatwiej takiej osobie polecieć i dotrzeć to "klienta docelowego"

jersey
    Gość

Domyślnie

Ciekawe dlaczego programiści nie mają rabatów. Fakt, że przeciętny mieszkaniec piwnicy z serwerami prędzej wyda kasę na wodne chłodzenie i nowy procesor niż samochód, ale raz ze dobrze zarabiają, dwa że mają w miarę stabilna pracę i trzy: kolegów zarabiających równie dobrze. A jednak jak kiedyś chciałem kupić nówkę to usłyszałem że programista to sorry, ni dy rydy. Koniec końców kasę zainwestowałem w emeryturę, a jeżdżę 166 (co finansowo nie koniecznie było rozsądne ).

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar zapsu
    Auto
    w planach

Domyślnie

Generalnie z rabatami dla wybranych branż to jest duża farsa. W mojej ocenie dealer łaski nie robi ze da rabat. Konkurencja nie śpi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

A konkurencja niby co robi ? masz wyżej odpowiedź :
    "Są obywatelami, którzy statystycznie zarabiają lepiej niż pozostała część społeczeństwa. Poza tym ich praca, jest bardziej stabilna (mundurowi, kler, wolny zawód).
    Ktoś kto zarabia 2000 zł netto, nie jest klientem salonu i nie kupuje auta za 200 tyś złotych. Bo raz, że nie stać go na leasing/najem/kredyt, a dwa nawet jeśli posiada środki i kupi auto, to wśród kolegów z pracy, również pracujących za 2k zł mc, zainteresowanie takim autem jest znikome. Stąd rabaty dla klientów "vip". Klient vip ma firmę, zna środowisko podobnych klientów vip i łatwiej takiej osobie polecieć i dotrzeć to "klienta docelowego" "

A ja przed laty jak kupowałem Bravkę to były rabat dla kobiet. I dla posiadaczy fiatów. Tak, że różnie to jest.
    Ale generalnie nie ma się co dziwić powyższemu, co kolega marti przedstawił. Skoro wszyscy tak rozumieją, że SUVa Alfa wypuszcza _żeby zarabiać_ , więc i klientów tak wybiera _żeby zarabiać_, nie wiem w czym problem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dymo
    Mieszka w
    Newport
    Auto
    AR Mito 0,9 TwinAir 105KM 2014r.

Domyślnie

Cytat Napisał GTBodek Zobacz post
    Rabaty dla grup zawodowych niech sobie będą bo już każda marka je posiada i trudno aby zniknęły. Tutaj mam na myśli poczucie wywyższania się przez samego klienta, który wchodząc do salonu informuje Cie o swoim zawodzie i bez szczegółowej konfiguracji pyta ile dostanie bez rozmowy o modelu czy wyposażeniu. Co do hodowli to niestety tak już jest w każdej marce premium, choc jak jak tylko mogę to zadaję pytanie w drugą stronę...Ile dostanę rabatu u notariusza , albo u stomatologa ? 30% da rade? jeśli tak to siadam na fotelu,
    Reasumując chciałem się wyżalić i tyle
    Mentalności ludzi w przypadku zakupu samochodu juz się nie zmieni.
    Juz taka ludzka natura, ze kazdy chce kupic jak najtaniej. Ja tez do tej grupy naleze i zawsze i wszedzie pytam o rabat. Zdziwilbys sie w jak wielu sklepach i instutucjach mozna cos z ceny urwac... Niektorych to pewnie denerwuje ale pieniadz to pieniadz. U notariusza znizki nie dostaniesz bo stawki regulowane ustawowo ale juz u stomatologa...
    AR 155 1.9TD 90KM 1992 - byla
    AR 146 2.0 Ti 150KM 1996 - byla
    AR 156 1.9Jtd 115KM 2002 - ciagle jest
    AR 159 1.9Jtdm 150KM 2007 - byla
    AR Mito 0.9TwinAir 105KM 2014 - jest
    AR Giulietta 2.0 120KM 1981 - w trakcie remontu
    AR Spider 2.0 150KM 1999 - jest!

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    Po prostu duża część obywateli ich "podziwia", i mają wielu znajomych po fachu, wiec jest to namiastka zagrywki "dżoana krupa zostake twarzą ... ".

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
    A ja się zastanawiam czemu tam nie ma programistów, też sporo zarabiamy i mamy kasiastych kolegów po fachu. Może przez ten jakiś durny stereotyp programisty metala kąpiącego się raz na 2 tygodnie... a który nie ma ABSOLUTNIE w nic wspólnego z programistami w przeciwieństwie do innych stereotypów które mają coś prawdy w sobie