Dzień Dobry,
Szukam Alfy 159 z automatem. Czy poniższe są warte większej uwagi?:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-xenon-skora-dvd-bezwypadkowa-roczna-gwarancja-ID6yj0VR.html
allegro.pl/alfa-159-1-9-jtdm-150km-sedan-i6032729682.html
Dzień Dobry,
Szukam Alfy 159 z automatem. Czy poniższe są warte większej uwagi?:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-xenon-skora-dvd-bezwypadkowa-roczna-gwarancja-ID6yj0VR.html
allegro.pl/alfa-159-1-9-jtdm-150km-sedan-i6032729682.html
Też szukam takiej, ale akurat te egzemplarze wydają mi się słabe. Nie ogłądałem ich, ale chyba lepiej byłoby dopłacić trochę i szukać coś od 2008 po lifcie.
Ta pierwsza to jakaś taka sztukowana (tjuning, żaróweczki led) i skoro nie pisze, że bezwypadkowa, to pewnie było klepane.
Druga z opisu wypada lepiej, ale ja nie mogę się przekonać do tej jasnej deski rozdzielczej.
Chętnie posłucham opini innych.
Do tej pierwszej: w sumie to handlarz więc to wszystko wyjaśnia, ale co do tego tuningu... Ten tuning to pomalowanie oryginalnych felg i zamontowanie oryginalnej końcówki akcesoryjnej. To w sumie to ja mam to samo. Świateł LED tam nie ma, to przecież ksenony.
Druga: Wątpię w ten ładny opis, skoro facet ewidentnie cofa przebieg. Samochód nie ma skórzanej tapicerki, więc łatwiej jest wpisać niski przebieg, ale za to plastiki wnętrza są mocno styrane. Take 300k i więcej.
Jedna i druga to samochód o którym nikt nic nie wie, zdjęcia są mocno retuszowane, handlarz Ci nic nie powie. To po prostu kot w worku.
Ostatnio edytowane przez khazar ; 11-03-2016 o 16:17
Pomyłka, źle zobaczyłem, myślałem że to chodzi o egzemplarze, które pokazał dgb24. Co do tych wyżej, to mam dokładnie takie samo zdanie jak rexed, pierwsze jest poprzerabiania dziwnie a druga ma ten kokpit jasny :-) Może uda Ci się znaleźć coś ciekawego w automacie? Przy tym silniku to fajnie by jeździło...
O tej 2 brązowej Q4 było dużo pisane osobiście oglądałem, cała malowana wraz z dachem i uszczelkami. Ktoś na szybko składał stała kiedyś w Sosnowcu.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Witam, panowie mam pytanko do was ponieważ jestem przed zakupem alfy 159 i szukam szereg opinii na temat silników benzynowych w szczególności chodzi mi o silnik 2.2JTS, jedno co wiem to to że jest napędzany łańcuchem rozrządu ale też chodzi mi czy te silniki są awaryjne czy po prostu są warte polecenia bo mało miałem do czynienia z alfami jedynie to z silnikiem fiatowskim w grande punto 1,4 gdzie pozytywnie byłem zaskoczony . Pomożecie ?
Temat wielokrotnie wałkowany na forum. Jak tylko pojawi się hasło 2.2JTS to zaraz masz i opinie o rozrządzie itp. Pomimo że jestem sporadycznym gościem na forum to na temat tego silnika naczytałem się chyba najwięcej negatywnych opinii. Jeśli masz spory zapas finansowy to możesz wybrać tą jednostkę napędową i ewentualnie usunąć problem jaki może wystąpić z rozrządem. Jeśli jednak ma się więcej i chce benzynę to chyba fajnym rozwiązaniem jest 1.75TBI. Jedyna jednostka benzynowa która polecana jest do tego modelu. Spalanie i dynamika na zadowalającym poziomie. Sam poluję na taką ale jeszcze troszkę kasy mi brakuje bo żeby ustrzelić coś fajnego to 50tyś trzeba wydać.Swoją drogą pojawiło się ostatnio aż 5szt TBI w ogłoszeniach co jest chyba swoistym rekordem :-)
Rozpiętość cenowa też fajna bo od 35tyś do 75tyś złotych.
Jeśli jednak szukasz 2.2JTS to wszystko co trzeba opisane jest na forum.