www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Jak z dpf to z Motula x clean 5w40.
Motul to górna półka, sprawdzony i polecany na wielu forach, do tego ma bardzo dobrą cenę.
Kiedyś tak było.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Widzę ze mała dyskusja się wywiązałaW starej 159 1.9 mialem wlanego motul-a x-clean i nie zauważyłem różnicy w stosunku do castrola edge-a. W nowej 2.4 nie wiem co poprzednik zalał ale chyba nic dobrego bo dwa razy miałem komunikat o zapchanym dpf-e zaryzykuje chyba tego Millers Oils XF LONGLIFE 5w40 albu wersje EE. Mieszkam w UK i u mnie w okolicy łatwiej dostać Milellrs-a niż Motula
Ostatnio edytowane przez marcinp80 ; 29-01-2015 o 14:02 Powód: bład wyrazu
nie zawużayłes róznicy bo lepszy olej nie da Ci zauważalnego wzrostu mocy , czy maksymalnego wyciszenia pracy diesla, róźnica jest głównie w ochronie silnika bo o to tu chodzi..
polecam millersa z czystym sumieniem, do Ciebie jak już ustaliliście najlepszy będzie 5w40 kup z nano.. ja mam u siebie w 159 1.9 jtdm zalanego millersa EE LL 5w30 autko ma juz 210tys , dpf przy jeździe głownie miejskiej + troche mieszanej wypala sie co 800-1000km średnia z ostatnich 4 wypaleń to 850kmwymień jak najszybciej jezeli uważasz ze obecnie jest zalany jakiś gorszy olej, oby nie jakiś Full Saps. przed wymianą zalej płukankę Millersa na 15min i dopiero spuśc stary olej.
Ostatnio edytowane przez autoteile ; 29-01-2015 o 14:31 Powód: f
A ta płukanka bezpieczna jest dla silnika czy może lepiej zostawić samochód na cała noc aby cały stary olej spłyną z silnika?
ps
Dzięki za pomoc w doborze oleju, dam znać za jakiś czas jak się sprawuje
wlewasz płukake na lekko rozgrzany silnik,zapalasz i zostawiasz na 15min pracujący silnik, spuszczasz stary olej wraz z płukanką, wystarczy godzinkę zeby sobie sciekł, wlewasz nowy olej Millersa i cieszysz się pięknie pracującym i bezpiecznym dieselkiem ;p