Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

Cytat Napisał Trevor Zobacz post
    G
    Dziwne decyzje funkcjonalne (nie możność wyłączenia esp i start/stop).
    dodam jeszcze, że moim zdaniem jest słaby wybór felg. Brak lekkich telefonów. .
    że co? nie można wyłączać start/stop????
    No to byłoby już kuriozum, dyskwalifikujące.

A co do felg: zgoda, wybór jest żenująco mały.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Ale przecież juz wiadomo, że tonie, przecież wszyscy, a przynajmniej wszystkie andersony tak mówią

- - - Updated - - -

Nie no mistrz świata, do wszystkiego potrafi sobie dorobić jakąś karkołomną teorie, żeby wyszło na jego. 100% trolla
    Auta się nie sprzedają, bo jest zimno. No to ciekawe czemu w grudniu się auta całkiem nieźle sprzedają. Może dlatego, że amerykanie wolno myślą, i dopiero w styczniu się orientują, że jest zima

- - - Updated - - -

Nie rośnie źle, rośnie też niedobrze. To ja nie wiem jak tu andersonowi dogodzić.

weźcie go w końcu stąd zabierzcie, bo od czytania tych bzdur można dostać raka
    wysłałem raport w sprawie tych chamskich odzywek.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Mimo to proszę grzecznie o wstrzymanie się od prywatnych wycieczek i swoich przemyśleń nie związanych z Giulią
    PROSZĘ O POWIEDZIEĆ KOLEDZE O NIKU TOMTRZ

Użytkownik Pirat drogowy Avatar mcwaw
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    Giulietta 1,4 170 KM, MT, 2015

Domyślnie

Cytat Napisał Anderson Zobacz post

Nie można wyłączyć na stałe, jak w Giulietcie, tylko trzeba po każdym uruchomieniu silnika, nie tak nerwowo...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Dokładnie tak samo jak w połowie aut, gdzie też trzeba wyłączac ręcznie po kazdym odpaleniu auta, jak na przykład w mercedesie.
    Opowiadać takie brednie to już kuriozum, dyskwalifikacja. Anderson tonie w swoich własnych bzdurach, nic go już nie uratuje

gdzie jest klient docelowy tych twoich herezji, ja się pytam? Idź może go poszukaj na innym forum, bo tutaj nikt ich nie kupuje
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

ten post również zgłaszam
    czasy chamów twojego pokroju trzeba na tym forum zakończyć

poczytaj sam swoje chamskie, agresywne wpisy, psujące atmosferę i poziom tego forum.
    oraz skrajnie nielogiczne: napisałeś bowiem

"Dokładnie tak samo jak w połowie aut, gdzie też trzeba wyłączac ręcznie po kazdym odpaleniu auta, jak na przykład w mercedesie"

w odpowiedzi na:

"nie można wyłączać start/stop"

Co tu komentować? wszyscy widzą. Nie rozumiesz, w szkole nie nauczyli, to wyjaśnie: sformułowanie "nie można wyłączać start/stop" jest jednoznaczne. Nie oznacza, że "trzeba wyłączac ręcznie po kazdym odpaleniu auta". To są logicznie dwie różne sprawy, w żaden sposób się nie łączące. Piszesz, żeby dokopać, bo taki masz parszywy charakter. Ale przy okazji nie myślisz. Co wykazałeś.
    Ostatnio edytowane przez Anderson ; 09-05-2017 o 09:58

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Na tory tylko beta - względnie pancerna, a nawet jak coś się posypie, to oferta części od 20 zł do 600 zł - w zależności od potrzeb i budżetu. A Alfa? Do 156 już mało co w ASO idzie dostać podobno... O 75 nie mówię, bo ludzie w serwisie nie kojarzą, co to za model .

Inifniti? No nie. To już bym wolał Lexusa chyba... A najbardziej to jednak XE, chociaż w Auto Świecie przegrywa z Superbem .
    No beta, ale najmocniej i najliczniej to się trzymają JAPOŃCE .

Tomtrz - ilość awarii merców i bmw i ich testowania na klientach mnie nie interesują, mówię o japońskich. Szkopskich pod uwagę nie mam zamiaru brać.
    Wiesz w równaniu które stawiasz / zależnościach : nie będzie Alfy suvovatej/komercyjnej/nijakiej = nie będzie zarabiać = nie będzie alfetty dla miłośnika marki , może się niespodziewanie jedna zmienna zmienić - dotychczasowy miłośnik marki może wyparować widząc co się wyrabia. Tak że możesz za ten jakiś czas nie chcieć już Alfetty

Karluum - no właśnie wcale nie każdy, a po drugie tych lat na przygotowanie było ciut więcej, ale nie. Musieli wszystko na hura robić, i tak z masą opóźnień, bez konfiguratorów, katalogów, same domysły (będzie taki czy śmaki silnik, jaka jest szpera? jak działa AWD, czy da się tym bączki kręcić itd.) .

Radosuaff - tak tak, właśnie Infiniti. Właśnie tak.
    Choć Lexus też oczywiście będzie mieć na pewno zaletę tej wschodniej filozofii podejścia do produkcji. Z szacunkiem, a nie olewaniem.

(edit - co do 75 to w luźnych rozmowach z mechanikiem co by tu ewentualnie tylnonapędowego, ale nie E..ileśtam, rzuciłem :może 75tka ? to aż zadrżał i pyta tylko czy chcę u niego co dzień bywać i auto tylko odwiedzać? jak to koledzy mówią - najszybsze i najlepsze są te auta ... które jeżdżą )
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 09-05-2017 o 10:07

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Cytat Napisał Tomtrz Zobacz post
    Dokładnie tak samo jak w połowie aut, gdzie też trzeba wyłączac ręcznie po kazdym odpaleniu auta, jak na przykład w mercedesie.
    To niestety jest źle w tych wszystkich autach Może to zabrzmi politycznie ale to ograniczenie wolności. Jakby producent ustalił, że temp klimatyzacji ma być z przedziału 25C-28C bo on wie lepiej i za każdym razem musisz to zmieniać. Tak samo kontrola trakcji powinna być wyłączalna. Chcę się zabić to moja sprawa.

Przy okazji Start&Stop powinien być jako opcja na etapie konfiguracji samochodu ale to nie przejdzie bo normy emisji i inne bzdury Z drugiej jednak strony w instrukcji Giulii jest napisane, że Start&Stop jest dla poprawienia komfortu a nie zmniejszenia emisji lub spalania. To ciekawe

Druga ciekawostka to zmiana zapachu z nawiewów przy Start&Stop. Postanowiłem, że raz tego nie wyłączę i efekt jest taki, że po odstaniu na światłach gdzie sprężarka nie chodzi zmienia się zapach powietrza lub wilgotność. Nie wiem dokładnie co ale to irytujące i bynajmniej komfortu nie zwiększa :/
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał karluum Zobacz post
    ... bo inaczej sprzedadzą ją Chińczykom, tak jak Marcchione chce zrobić z Lancią....
    Oby jak najszybciej.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał azar Zobacz post
    ..Druga ciekawostka to zmiana zapachu z nawiewów przy Start&Stop. Postanowiłem, że raz tego nie wyłączę i efekt jest taki, że po odstaniu na światłach gdzie sprężarka nie chodzi zmienia się zapach powietrza lub wilgotność. Nie wiem dokładnie co ale to irytujące i bynajmniej komfortu nie zwiększa :/
    No sprężarka nie chodzi więc wilgotność wzrasta i pewnie dodatkowo zamyka obieg na wewnętrzny powietrza no bo korek i spaliny, czujnik zapachów raczej ma już w tej klasie. Komforu takie działania faktycznie nie zwiększają

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Nie alfa

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    To se kup YARIS albo AVENSIS najlepiej w hybrydzie żeby ci palił 4 litry w mieście.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Z Japońcami jest ten problem, że te sportowe i względnie tanie w utrzymaniu są w przeważającej większości FWD .

Choć Lexus też oczywiście będzie mieć na pewno zaletę tej wschodniej filozofii podejścia do produkcji. Z szacunkiem, a nie olewaniem.
    Nie chcę Cię martwić, ale Infiniti to już ma pewnie filozofię francuską .

(edit - co do 75 to w luźnych rozmowach z mechanikiem co by tu ewentualnie tylnonapędowego, ale nie E..ileśtam, rzuciłem :może 75tka ? to aż zadrżał i pyta tylko czy chcę u niego co dzień bywać i auto tylko odwiedzać? jak to koledzy mówią - najszybsze i najlepsze są te auta ... które jeżdżą )
    Tak to jest z tym samochodem - w sumie nie taki znowu skomplikowany w utrzymaniu (oczywiście jeśli nie pałujesz tego w KJS-ach), pod warunkiem że znajdziesz kogoś, kto będzie chciał to serwisować. Większość się przeżegna i każe jechać gdzie indziej.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

czasy chamów twojego pokroju trzeba na tym forum zakończyć

poczytaj sam swoje chamskie, agresywne wpisy, psujące atmosferę i poziom tego forum.
    "Przyganiał kocioł garnkowi".

Oby jak najszybciej.
    Oby nie.

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Z Japońcami jest ten problem, że te sportowe i względnie tanie w utrzymaniu są w przeważającej większości FWD .
    Dlatego powstała Toyota GT86.

Symptomatyczne jest to jojczenie dla jojczenia części z was, jakby istniał przymus posiadania i męczenia się z jakimkolwiek samochodem.
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 09-05-2017 o 11:06
    Alfa Romeo Nel Cuore