Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rzyki - Małopolska
    Auto
    Alfunia 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    mi sie wydaje ze miala dzwon w pupe.Oznaczenia tylko na klapie bagaznika.Pozatym chyba odcien zderzaka troszke sie rozni ale moze to wina zdjec.
    Witam.
    dzięki za odpowiedź, ale domniemywam, że wyciąganie takich wniosków tylko ze zdjęć to chyba mstrzostwo świata by było, bardziej szukam jakiegoś Kolegi-Alfaholika, który jest na miejscu w Mielcu i zechciałby wpaść do komisu i zerknąć na tę furkę.

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    Cena 24 tys netto??Chyba sama mowi o tym co to za auto.Ze tak juzpowiem brzydko do wszystkich z malopolski i nie tylko jedzcie do cholery jasnej do Tomka_KRK w Krakowie i nie zawracajcie dupy
    www.autka.pl
    Kolego, chyba po coś to forum i dokładnie ten wątek jest, i nie wydaje mi się żeby to było zawracanie dupy, i z całym szacunkiem dla Kolegi Tomka_KRK to chyba nie tylko on sprzedaje w całej Małopolsce dobre i sprawdzone fury.

Może akurat, ktoś z Mielca lub okolic pomoże młodemu stażem Koledze ocenić autko http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-j-t...C25098318.html

hmmm, a może ktoś już oglądał to w Krakowie, dość długo już wisi na ogłoszeniach, ciekawe czy coś z nim nie tak?, aukcja wygląda bardzo zachęcająco : http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-2...C24255037.html

Z góry wielkie dzięki za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez wseh1322 ; 11-07-2012 o 21:13

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

to kupuj co chcesz i nie pytaj na forum.Czy ja pisze ze napewno byla walona??Ma tylko z oznaczen 2.2,a gdzie sa 159 i JTS??Nie dziwnie to wyglada??I jeszcze taka smieszna cena.Przepraszam za moja sugestie powinienenm napisa Super jest,Bierz ja.O tej z Krakowa chyba byla juz mowa na forum wiec zrob uzytek z tematu i go porzejrzyj bo ponoc do czegos on jest??Pozatym do Krakowa masz niedaleko chyba wiec sam jedz i ocen.Nie slyszalem o tym zeby ktos w okolicy sprzedawal sprawdzone 159 oprocz Tomka

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia 2.0 200KM

Domyślnie

Cytat Napisał Dominik12 Zobacz post
    Znalazłem Alfę Romeo 159 1,9 150KM, która przez ostatnie 2 lata jeździ po Gdańsku: http://www.auto.pl/gielda/osobowy_sh...45a&zyr=1#none
    ZAR93900007142372
    Macie może jakieś informację o tej Alfie?
    Odbierz PW

karool
    Gość

Domyślnie

Koledzy szukam nowego auta i jak się domyślacie chciałbym kupić AR159. Czytam forum od dłuższego czasu i zauważyłem, że często jest mowa o usuwaniu "DPF" w wersji 120km, a właśnie taka mnie interesuje, chciałem zapytać ile kosztuje taka operacja?
    Mam też drugie pytanie na forum jest napisane, że lepiej kupić auto po 2006 roku (podobno zostały poprawione jakieś wadliwe elementy), ale nie do końca udało mi się znaleźć o jakie elementy chodzi, dlatego prośba o podpowiedź o co chodzi i czy rzeczywiście kupowanie auta z 2006 roku jest złym pomysłem?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

chodzi kolego przedewszystkim o kolektor dolotowy ktory wszyscy mysleli ze zostal super poprawiony od 2007 r ale bylo to bledne myslenie.Kolektory te sa duzo gorsze od przedzmianowych.Urywaja sie w nich klapy wirowe ktore pustosza silnik wiec wcale nie jest zle kupno alfy z 2006 r.Po lifcie jedyne co im wyszlo to modernizacja przekladni kierowniczej i delikatne odchudzenie auta.Pozatym nic wielkiego sie nie zmienilo.

Dominik12
    Gość

Domyślnie

Czy ktoś już oglądał Alfę z SOŚNICOWIC kolo GLIWIC http://jim-autokomis.otomoto.pl/alfa...C25029656.html
    Jestem nią zainteresowany, ale żeby ją obejrzeć muszę się bujnąć przez całą Polskę z Elbląga.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Witam. Proszę o ocenę tej Alfy http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-200...C25111133.html Oglądał już ją ktoś ? Czy cena nie jest za niska ?

geekboy68k
    Gość

Domyślnie

@wseh1322
    Byłem nagrzany na tą Alfę, ale chyba się wstrzymam. Prawdą jest, że była serwisowana w ASO w Krakowie do samego końca. Prawdą jest, że była też malowana. Sprzedawca twierdzi, że miała coś z tyłem i drzwiami, ale posiada na to opinię rzeczoznawcy - niestety, via mail nie był chętny do jej przedstawienia.
    Sprzedawca typowy handlarz - "dlaczego nie ma oznaczeń na klapie? wersja bez oznaczeń była wręcz droższa!".

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

brak oznaczeń nic nie znaczy..a faktycznie mogli dodatkowo kasować za zdjęcie oznaczeń. Ja miałem tylko "159" i taka wyjechała z salonu.
    Born to be wild.

geekboy68k
    Gość

Domyślnie

@up
    Wiem, że nic nie znaczy, ale sprzedawca jawnie przyznał, że Alfa miała malowane kilka elementów, m. in. zderzak i drzwi
    Nie wierzysz - możesz zadzwonić, na aukcji jest numer telefonu.

Pozostaje pytanie - w jakim stopniu auto było uszkodzone - czy były to "incydenty parkingowe", czy uczestniczyło w jakiejś stłuczce... Zwłaszcza, że cena jest, delikatnie mówiąc, okazyjna, bo nawet, jak ktoś zapłaci pełen VAT, to wyjdzie mu niespełna 30 000.
    Ostatnio edytowane przez geekboy68k ; 13-07-2012 o 08:25