Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar adad
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    szukam 159

Domyślnie

Coś w tym jest, krąży opinia o Olkuszu podobna do Radomia [emoji14]

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Cytat Napisał fucz Zobacz post
    Moja dzisiejsza wyprawa do Olkusza Znalazlem cztery auta które mnie zainteresowały (trzy u jednego handlarza) - wiec myśle 100 km w jedną strone jest sens.
    Postaram się opisac po krótce może komuś zaoszczedzi to czasu i paliwa.
    Numer jeden http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#b5354d731f podjechaliśmy na miejsce sprzedawca był w drodze auto zmierzone czujnikiem lakieru (pomary wskazuja na polerkę) dośc spora rysa ma masce, przedni zderzak dociśnięty (kilka mikro pęknięć oraz złe spasowanie przednie błotniki malowane).Silnik i komora umyte ale tylko od gory okolice turbiny oraz kolektora ssącego obryzgabe olejem - po silniku widac ze swoje juz przejechał - po jego dzwięku skłaniałbym sie do stwierdzenia że się kończy.
    Numer dwa: (i drugi sprzedawca)
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjRFp.html tylni zderzak w stanie agonalnym, skóra wygląda jakby auto woziło murarzy w strojach roboczych, przód malowany - oględziny zakończone po odpaleniu silnika- ogólnie auto mnie odraziło.
    Numer trzy: (ten sam plac)
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjRRH.html poczatek oględzin obiecujący, malowana maska błotniki i zderzak, sródek w miare czysty, silnik niestety myty,
    Nie działała klima, do wymiany dwumas (w zakresie obotów od 1000 - 1800 telepotało budą strasznie) temperatura silnika po 20 minutach pracy nie rosła wogóle.
    Auto sprowadzone z niemiec ale pochodzi z belgi....
    Trzecia sztuka:
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ybHSz.html już po zdeciach z ogłoszenia widac że stoi tam od czasów kiedy na drzewach były jeszcze liście- sam sprzedawca przyznał ze malowany był bok (obtarty), wymienił w nim łożyska, tarcze klocki... - jakoś już nie mialem ochoty oglądac auta dalej.

Po dzisiejszej wycieczce zapisuje miejscowośc Olkusz na czarnej liście.

A w trakcie oględzin auta nr 3 pojawil się na placu sprzedawca auta nr 1 przyjechał autolawetą po przyczepe na kolejne dwa auta. (więc może za kilka dni w Olkuszu pojawi się kolejna super Alfa).
    Heh co do tego ma miasto sprzedaży. Pojedz do Olkusza ale nie po auto za 20 tys. Chcesz w dobrym stanie to niestety coś za coś

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
    EGR - OFF
    klapki - OUT
    DPF - ON

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raforza
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v Disinctive-High

Domyślnie

Cytat Napisał fucz Zobacz post
    Moja dzisiejsza wyprawa do Olkusza Znalazlem cztery auta które mnie zainteresowały (trzy u jednego handlarza) - wiec myśle 100 km w jedną strone jest sens.
    Postaram się opisac po krótce może komuś zaoszczedzi to czasu i paliwa.
    Numer jeden http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#b5354d731f podjechaliśmy na miejsce sprzedawca był w drodze auto zmierzone czujnikiem lakieru (pomary wskazuja na polerkę) dośc spora rysa ma masce, przedni zderzak dociśnięty (kilka mikro pęknięć oraz złe spasowanie przednie błotniki malowane).Silnik i komora umyte ale tylko od gory okolice turbiny oraz kolektora ssącego obryzgabe olejem - po silniku widac ze swoje juz przejechał - po jego dzwięku skłaniałbym sie do stwierdzenia że się kończy.
    Numer dwa: (i drugi sprzedawca)
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjRFp.html tylni zderzak w stanie agonalnym, skóra wygląda jakby auto woziło murarzy w strojach roboczych, przód malowany - oględziny zakończone po odpaleniu silnika- ogólnie auto mnie odraziło.
    Numer trzy: (ten sam plac)
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6yjRRH.html poczatek oględzin obiecujący, malowana maska błotniki i zderzak, sródek w miare czysty, silnik niestety myty,
    Nie działała klima, do wymiany dwumas (w zakresie obotów od 1000 - 1800 telepotało budą strasznie) temperatura silnika po 20 minutach pracy nie rosła wogóle.
    Auto sprowadzone z niemiec ale pochodzi z belgi....
    Trzecia sztuka:
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6ybHSz.html już po zdeciach z ogłoszenia widac że stoi tam od czasów kiedy na drzewach były jeszcze liście- sam sprzedawca przyznał ze malowany był bok (obtarty), wymienił w nim łożyska, tarcze klocki... - jakoś już nie mialem ochoty oglądac auta dalej.

Po dzisiejszej wycieczce zapisuje miejscowośc Olkusz na czarnej liście.

A w trakcie oględzin auta nr 3 pojawil się na placu sprzedawca auta nr 1 przyjechał autolawetą po przyczepe na kolejne dwa auta. (więc może za kilka dni w Olkuszu pojawi się kolejna super Alfa).

Ahhh skąd ja znam te historie... tak jak napisałem, szkoda czasu i pieniędzy na "handlarzy"

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Laguna III 2,0T GT Bose

Domyślnie

Cytat Napisał olo_84 Zobacz post
    Heh co do tego ma miasto sprzedaży. Pojedz do Olkusza ale nie po auto za 20 tys. Chcesz w dobrym stanie to niestety coś za coś

Chcesz powiedzieć że koledzy sprzedający auta na forumowe za kwoty do 25k oferują podobne perelki ? Zdaje sobie sprawę z tego że za kwotę jak te auta w ogłoszeniach to ideału nie kupię, ale chyba lepiej mając budżet 30k szukać auta za 25 i 5 zostawić sobie na ewentualne naprawy. Niestety żadnej z powyższych sztuk w wymienionym budżecie do stanu uzywalnosci nie był bym wstanie doprowadzic. Ogólnie bardzo rzadko oglądam auta u komisarzy, ale skusiło mnie to że za jedną wyprawa zobaczę 4 sztuki (w tym 3 z relingami - które z tytułu częstych wypadów na narty muszą być). Cóż jestem bogatszy o nowe doświadczenie.

Wysłane z mojego Venue 7 HSPA+ przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar djrobertos
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Brera 2.0 JTDm 10'

Domyślnie

Nie przejmuj się. To jest rynek aut używanych. Nie istnieje coś takiego jak auto idealne. Idealne są tylko w salonie, nowe lepiej tak jak mówisz, kupić sprawne auto technicznie a 5 tys. sobie zostaw na dopieszczenie i pakiet startowy. I tak przez pierwszy rok po zakupie, w trakcie zwykłej eksploatacji zaczną wychodzić na wierzch mniejsze lub większe usterki.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar rr800
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 Sportwagon 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał olo_84 Zobacz post

ja przed zakupem swojej oglądałem: moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-159-i-sportwagon-1-75-tbi-19124823.html#b715dccbd18a0545,1
    cena prawie dwukrotnie wyższa a wg mnie nie wiele lepsza od opisywanych przez kolegę fucz

Użytkownik Świeżak Avatar Tha
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    159 Berlina TBi '10 (Progression)

Domyślnie

Cytat Napisał rr800 Zobacz post
    ja przed zakupem swojej oglądałem: moto.gratka.pl/tresc/alfa-romeo-159-i-sportwagon-1-75-tbi-19124823.html#b715dccbd18a0545,1
    cena prawie dwukrotnie wyższa a wg mnie nie wiele lepsza od opisywanych przez kolegę fucz
    Też ją oglądałem. W środku wygląda fatalnie. W dwóch miejscach rozerwana skóra. Kokpit cały, dosłownie cały obity.
    Jeśli ona ma 125kkm to chyba ktoś zrobił ten przebieg z psem w środku.
    Cena 47k zł to jakiś obłęd (39 netto) za ten stan.
    Stoi tam już w komisie trzy tygodnie.

Użytkownik Świeżak Avatar pawel_159
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulia Veloce Q4

Domyślnie

Cytat Napisał Tha Zobacz post
    Też ją oglądałem. W środku wygląda fatalnie. W dwóch miejscach rozerwana skóra. Kokpit cały, dosłownie cały obity.
    Jeśli ona ma 125kkm to chyba ktoś zrobił ten przebieg z psem w środku.
    Cena 47k zł to jakiś obłęd (39 netto) za ten stan.
    Stoi tam już w komisie trzy tygodnie.
    Pod dywanikiem w bagażniku ukazuje się piękny ślad farby biegnący przez całą podłogę, równolegle do zderzaka. Od spodu też jest pomaziana jakimś srebrnym specyfikiem. Jeździ przyjemnie - silnik i zawias ok.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    brak

Domyślnie

Witam,
    czy ktoś oglądał tą sztukę otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4-jtdm-210-km-20v-q4-bluetooth-tempomat-4x4-ID6yjCCW.html
    warta uwagi?

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez rafalz ; 30-03-2016 o 14:17

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 150KM

Domyślnie

Witam,
    Może ktoś wie coś na temat tej Alfy? Warto jechać 140km i obejrzeć?
    olx.pl/oferta/alfa-romeo-159-1-9jdtm-16v-150km-navi-skorzana-tapicerka-szwajcar-oplacona-CID5-IDeKyyB.html#98e0bc4a1f

Pozdrawiam.