Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 34567891011121314151617181920 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 194

Temat: Dołożenie Blue&Me - UDAŁO SIĘ!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Yannkes Zobacz post
    Wykorzystując wątek zapytam:

mam na penie mp4 i avi, na wyświetlaczu przy zegarach pokazuje mi że odtwarza, ale słyszę tylko to co "daje" mi radio, kiedy wciskam src to mam tylko fm, mw, cd.

jak wyrzucić więc dźwięk z pena?

aha, radio bez navi
    robisz OT
    masz na mysli mp3 chyba? b&m wspiera dodatkowo chyba jeszcze wav, ale nie avi czy inne.
    wlaczenie sluchawka na kierownicy, wybrac media i 2x sluchawka, choc source chyba tez powinien przeskoczyc na media. nie kazdy pen dziala, ma byc tez fat32 po pelnym formatowaniu

Użytkownik Ogier Avatar Yannkes
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 Ti 1.9 jtd 120 KM 2007r. 159 SW 2.0 jtdm 170km 2010r.

Domyślnie

pen działa, wrzuciłem mp3 i na wyświetlaczu przy zegarach pokazuje, że odtwarza, ale wybierając src mam tylko radio i cd

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

epsonix, zgodnie z z tym co pisałeś w innym temacie z powrotem wróciłem do portu 7,8,9 ( oczywiście na centrali też ) i teraz widze kontakty na wyświetlaczu ale nie słychać w głośnikach koleżanki, nie jestem debilem ,wychodzi na to że centrala uwalona. Niby jest mono ale nic nie słychać, jak była podpięta na stereo to był lewy kanał i tez problemy z dzwonieniem .Ja mogłem a do mnie nie.Znudziło mi sie przepinanie w kółko.Radio fakt zmieniłem na takie z mp3 ale wyjścia ma identyczne jeśli chodzi o piny i od przodu też mute.

Auto

Domyślnie

Nikt chyba nie pomyslal nic zle o Tobie - masz problem i staram(y) sie pomoc. Niektore pytania szczegolowe zadaje dlatego ze czesto odpisujesz zdawkowo, a ja nie moge Ci pomoc jak musze wiecznie zgadywac co dokladnie zrobiles albo sprawdziles, tym bardziej ze juz sie w tym wszystkim pogubilem troche (bo pisze z Toba juz od paru tygodni, a w miedzyczasie odpowiadam na pytania innych o dokladaniu B&M i mi sie to miesza).
    Niekoniecznie masz jakikolwiek problem z centralka B&M, teraz mysle ze moze dlatego ze masz inne radio to nie chce to zagadac. Oczywiscie tylko spekuluje, ale moze jest tak ze centralka nie wysyla kompatybilnego z radiem komunikatu CAN o przychodzacej rozmowie, i stad nie mozesz odebrac rozmowy jak masz pokonfigurowane wszystko w trybie Stereo-CAN tel, za to w trybie Mono/analog tel moze radio nie chce zagadac bo jest innego typu (przeznaczone na obsluge wejscia stereo)?
    Fajnie byloby gdybys od kogos mogl pozyczyc stara wersie radia bez MP3 (+ kod radia ewentualnie wygenerowal ze stronki jaka w innym temacie bocian podlinkowal) i z nim sprobowal w trybie raczej mono/tel-analog. Jesli to by zagadalo to takie radio kupisz za grosze (50zl z tego co gdzies kiedys widzialem). Jesli chcesz MP3 to wtedy mozesz sobie dolozyc symulator zmieniarki z USB/SDcard na niebieska kostke mini-iso - np Yatour/Dension czy Xcarlink. W razie czego tez Dension BT Lite ma bluetooth i mozna do niego streamingowac z telefonu muzyke, ma tez obsluge rozmow (ale brak ksiazki tel i odbieranie jest strzalkami a nie sluchawka, wiec do rozmow lepiej byloby korzystac z B&M jesli udaloby Ci sie je uruchomic).

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Dobra, właśnie wróciłem z auta i powiem szczerze że nie wiem jak to się stało ale przedzwoniłem jeszcze raz całą instalacje i wiesz co działa idealnie .Wyszło szydło z wora.Przepinałem i tak i tak i ok było a jak wcisnąłem radio na miejsce do dupa a nawet nie wiem kiedy łączyło a kiedy nie. Pomyślałem że nie ma cudów.Normalnie chyba złośliwość przedmiotów martwych bo na jednym kabelku była przerwa był załamany i łączył raz a raz nie.Myślałem że dostanę szału.Zagrało wszystko na żółtej kości ,słychać w obydwóch kanałach,dzwoni w każdym kierunku.Mam jeszcze problem z pobraniem kontaktów ponieważ pokazuje kontakty tylko z karty play na Huawey p8 lie ale na nokii lumia 625 idealnie .Myślę że to w telefonie pobawię się .Chłopie masz żelazną cierpliwość.Za daleko mieszkasz bo byśmy coś zbroważyli .DZIĘKI WIELKIE.Działa już wszystko a z nerw to nie pamiętam który kabelek ale działał i nie działał. Nic dziwnego zważywszy że robiłem instalacje z używek opla.Co do zgadywania co pisałem to prawda bo ja strasznie nie lubię pisać ( co widać po tym poście ha ha) i wychodzi mi źle .Wolę gadać na żywo sms-ów też nie nawidzę.
    W każdym razie mam B&M i to nareszcie działające

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Dobra, właśnie wróciłem z auta i powiem szczerze że nie wiem jak to się stało ale przedzwoniłem jeszcze raz całą instalacje i wiesz co działa idealnie .Wyszło szydło z wora.Przepinałem i tak i tak i ok było a jak wcisnąłem radio na miejsce do dupa a nawet nie wiem kiedy łączyło a kiedy nie. Pomyślałem że nie ma cudów.Normalnie chyba złośliwość przedmiotów martwych bo na jednym kabelku była przerwa był załamany i łączył raz a raz nie.Myślałem że dostanę szału.Zagrało wszystko na żółtej kości ,słychać w obydwóch kanałach,dzwoni w każdym kierunku.Mam jeszcze problem z pobraniem kontaktów ponieważ pokazuje kontakty tylko z karty play na Huawey p8 lie ale na nokii lumia 625 idealnie .Myślę że to w telefonie pobawię się .Chłopie masz żelazną cierpliwość.Za daleko mieszkasz bo byśmy coś zbroważyli .DZIĘKI WIELKIE.Działa już wszystko a z nerw to nie pamiętam który kabelek ale działał i nie działał. Nic dziwnego zważywszy że robiłem instalacje z używek opla.Co do zgadywania co pisałem to prawda bo ja strasznie nie lubię pisać ( co widać po tym poście ha ha) i wychodzi mi źle .Wolę gadać na żywo sms-ów też nie nawidzę.
    W każdym razie mam B&M i to nareszcie działające
    no super. w sumie to nie wiem dlaczego nie wymienilismy sie telefonami, na forum warto napisac cos dla innych, ale pewne posrednie etapy walki lepiej obgadywac telefonicznie albo osobiscie-tak robilem pomagajac paru innym alfaholikom przu dokladaniu xenonów, pdc, spryskiwaczy reflektorow, b&m do 159/spidera czy tempomatu do giulietty.
    chetnie bym zbrowarzyl z Toba, ale ze wzgledu na odległość male szanse na razie. wyslij mi na pw telefon do siebie jednak, kto wie, moze kiedys bede w Twojej okolicy to sie chociaz na chwilke spotkamy osobiscie.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Brera 2,4jtdm

Smile

Cześć. Przewertowałem chyba wszystkie wątki o BLUE&ME na forum, ale nie znalazłem jednej informacji dotyczącej podłączenia gniazda USB. Moje pytanie dotyczy schematu dostępnego w tym poście. Otóż chcę podłączyć zwykły kabel USB z wtykiem żeńskim jako gniazdo, pod które będę podłączać pendrive'a. Z drugiej strony przeciąłem kabel, który zamierzał połączyć z centralką BM. Kabel (wtyczka) ma pięć przewodów. W wtyczce jeśli patrzymy od strony pinów z lewej na prawą mamy tak rozłożone poszczególne złącza:
    1. masa (ekran)
    2. minus
    3. D+
    4. D-
    5. plus .
    Po oznaczeniu na schemacie poznałem że z masą USB (ekranem) łączy się przewód 31 (SCH).
    Jak połączyć pozostałe przewody z centralką? Oznaczenia na schemacie 3(V), 4(N), 19(B), 20 (R).
    Z góry dzięki za pomoc.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał wiatr0k Zobacz post
    Cześć. Przewertowałem chyba wszystkie wątki o BLUE&ME na forum, ale nie znalazłem jednej informacji dotyczącej podłączenia gniazda USB. Moje pytanie dotyczy schematu dostępnego w tym poście. Otóż chcę podłączyć zwykły kabel USB z wtykiem żeńskim jako gniazdo, pod które będę podłączać pendrive'a. Z drugiej strony przeciąłem kabel, który zamierzał połączyć z centralką BM. Kabel (wtyczka) ma pięć przewodów. W wtyczce jeśli patrzymy od strony pinów z lewej na prawą mamy tak rozłożone poszczególne złącza:
    1. masa (ekran)
    2. minus
    3. D+
    4. D-
    5. plus .
    Po oznaczeniu na schemacie poznałem że z masą USB (ekranem) łączy się przewód 31 (SCH).
    Jak połączyć pozostałe przewody z centralką? Oznaczenia na schemacie 3(V), 4(N), 19(B), 20 (R).
    Z góry dzięki za pomoc.
    O ile pamietam(nie mam za bardzo jak nawet sprawdzic schematu) , na schemacie masz oznaczenia kolorow literami wg pierwszych liter nazw wloskich. zgafzaja sie z kolorami w kablu usb jaku chcesz podłączyć

Użytkownik Romeo Avatar Jimmy
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Auto
    AR159 SW 2.4JTDm 20V TI

Domyślnie

Czy mając B&M mp3 odtwarzane jest tylko przez USB czy można też przesyłać przez BT z telefonu?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Tylko przez USB