Strona 13 z 168 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415161718192021222363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 jtdm

Domyślnie

Nie rozumiem skąd opinia o słabych ksenonach? Ja w swojej mam oryginalne, jeżdżę już 4 lata i nigdy nie narzekałem. Ważna rzecz - dobrze je wyregulować. Reflektory są dość nisko osadzone więc ja trochę pokombinowałem zaraz po zakupie i ustawiłem tak, że jestem bardzo zadowolony. Widoczność wydaje się być niska przy mokrej nawierzchni podczas zmierzchu, ale mam wrażenie, że to tylko pozorne złudzenie, bo jak coś pojawia się na drodze to od razu to zauważam, bo jest dobrze oświetlone właśnie. No i wszystko oświetlone na bielutko.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Embrion
    Auto
    w trakcie poszukiwań

Domyślnie

Pozwolę podpiąć się pod temat.

Szanowni Państwo,
    mam możliwość zakupić AR GT 1.9 JTD (150 KM) z 2008 roku. Przebieg (wg licznika) oscyluje koło 200 tys. Powycierane elementy (gałka, klamka drzwi, początek uszkodzenia skóry przy drzwiach kierowcy) to z całą pewnością potwierdzają, ale mam zamiar spróbować potwierdzić ten przebieg (jak pozostałe działania serwisowe) także w ASO.
    A pytanie moje jest następujace: zakładając teoretycznie, że przebieg jest realny, na jakie najbliższe konieczne wymiany/naprawy mogę liczyć. Jak jest z przeciętną żywotnością sprzęgła, dwumasy, wtrysków. Może inne doświadczenia w tym temacie.
    Oczywiście pytanie jest czysto teoretycznym gdybaniem.
    Przyznam się, że z jednej strony serce mówi bierz, ale rozum próbuje jeszcze trochę rozsądku zachować... A nie chciałbym wpaść na minę.
    Auto planuję na 2-3 letni staż wziąć, toteż nie chciałbym go "nadmienirnie" przeinwestowywać. Nie sztuka włożyc w naprawy 1/3 czy 1/2 wartosci auta kiedy, niestety, pieniędzy za dużo nie ma.

Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

No niestety jeśli nic w auto nie było inwestowane to wszystkie te plagi mogą spotkać właśnie Ciebie.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Embrion
    Auto
    w trakcie poszukiwań

Domyślnie

Czy są jakieś metody pozwalajace w "polowych warunkach" stwierdzić w jakim stanie są newralgiczne podezespoły?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

Cytat Napisał mziuk Zobacz post
    Czy są jakieś metody pozwalajace w "polowych warunkach" stwierdzić w jakim stanie są newralgiczne podezespoły?
    Kolego, chcesz kupic diesla, tutaj nie ma co gdybac, z tym trzeba jechac na porzadny przeglad przedzakupowy. Mozna wstepnie sprawdzic kilka rzeczy, mozna poogladac auto z zewnatrz, cos tam zajrzec od spodu i pod maska, ale nawet najlepszy mechanik "na oko" ci nie rozpozna wszelkich mozliwych usterek patrzac na auto stojace na parkingu. Wez to auto na diagnostyke, podlacz pod kompa, wez je na zbieznosc itp. Oczywiscie mozesz na miejscu wstepnie zdiagnozowac stan zawieszenia, ukladu hamulcowego, sprzegla, czy silnik rowno pracuje, jak sie wkreca na obroty, czy za bardzo nim nie buja na niskich co mogloby wskazywac np. na wymiane dwumasy niebawem itp. Popros o wszystkie kwity, rachunki etc. Ale to jest TYLKO po to zeby stwierdzic czy auto warto brac na platny przeglad czy nie, jesli na podstawie tylko takich ogledzin chcesz kupowac auto, to mam nadzieje, ze masz gruby portfel i duze poklady cierpliwosci

Użytkownik Embrion
    Auto
    w trakcie poszukiwań

Domyślnie

Cytat Napisał khad Zobacz post
    ... sprzegla, czy silnik rowno pracuje, jak sie wkreca na obroty, czy za bardzo nim nie buja na niskich co mogloby wskazywac np. na wymiane dwumasy niebawem itp. ...
    Mniej więcej o tego typu rzeczy mi chodziło.
    Nie zamierzałem opierać decyzji brać / nie brać tyko na podstawie oględzin, ale właśnie wykorzystać to do eliminacji zakupu auta w przypadku "oczywistego" zdiagnozowania jakiegoś problemu.

ps
    3 dzień od oględzin, rozum powoli zaczyna wygrywać nad emocjami

Dopytam jeszcze:
    Jako doświadczeni posiadacze Alf i obserwatorzy forum jesteście w stanie powiedzieć, jak dużo było przypadków, kiedy występująca awaria unieruchamiała auto, zwłaszcza awaria elektroniki? Wiadomo, jak mechanika pada to nie ma zmiłuj. A mechanicznie, z tego co wyczytałem, to w gruncie rzeczy dość udane auto.
    Ostatnio edytowane przez mziuk ; 06-06-2014 o 21:14

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Nie częściej niż inne marki, ale dużo zależy jak bardzo "wyprzedzisz" możliwość wystąpienia usterki.
    Np. moja 156-tka mająca obecnie 16 lat przez ostatnie 6 nie zawiodła ani razu.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Romeo Avatar sneijder
    Mieszka w
    Lubuskie -Jasień/Żary
    Auto
    AR 166 FL, 3.0V6 sportronic-LPG, AR 159 1.9 JTDm 16v 180KM , Była-AR 166, 2.4 JTD 175KM, 2004r

Domyślnie

Witam.
    Planuje kupić AR GT 3.2V6. Na alegro jest sztuka za 18.500. Czy to nie jest za mało?Auto niby jest sprowadzone ze szwajcarii. Z tego co pisze sprzedający wszystko gra. Po wymianie rozrządu. Przebieg 151tys. Tutaj jest link.

http://allegro.pl/alfa-gt-3-2v6-240k...989841591.html

Co o tym myślicie?
    Pozdro

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

sprzedający to wszystko napisze zeby sprzedac),rozrząd?az ciekawe ile wydał,i czy dobrze zrobiony

Użytkownik Romeo Avatar sneijder
    Mieszka w
    Lubuskie -Jasień/Żary
    Auto
    AR 166 FL, 3.0V6 sportronic-LPG, AR 159 1.9 JTDm 16v 180KM , Była-AR 166, 2.4 JTD 175KM, 2004r

Domyślnie

niby ma fakture na robote. Co tam wsadził to raczej nie będzie wypisane chyba co nie?;/Na co szczególnie zwracać uwagę w tym aucie i tym silniku?