Strona 13 z 105 PierwszyPierwszy ... 3456789101112131415161718192021222363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1050

Temat: Alfa Romeo SUV- (Stelvio) 2016...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    Jedziecie stereotypami panowie, aż miło. Coś a la "alfy się ciągle psują i tylko głupi by to kupił". Belfer, do Twojego opisu to mi pasuje 20-letni ford explorer, tylko wielkość bagażnika się nie zgadza. Niedawno jechałem za nissanem navarą, zakładam że wersja 170 KM diesel i to jak gość tym wywijał na zakrętach budziło szacunek
    To nie stereotypy. Ja takich aut przyciemniam czasem kilka w tygodniu. Jeżdżę nimi i widzę jakie mają wady.
    Wywijanie taki autem po zakrętach to racze powinno budzić zgrozę niż szacunek. Jak mu to 2200 kg wyleci na łuku to raczej szacunku na dzielni nie zdobędzie...

Poza tym Navara to nie jest auto porównywalne z tymi, o których pisałem.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Zajrzyjcie na jutuba z filmami tego stelvio i czy szoruje lusterkami na lukach i zakretach..
    Grupa docelowa i cena napewno nie bedzie w okolicach suzuki sx4.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Ja nigdzie nie pisałem, że Stelvio ma takie być! Wprost przeciwnie. Z jej napędem i zawieszeniem może być wiodąca w klasie.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 14-07-2016 o 12:34

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Nastepne

Myślę, że to perspektywa, ale zapytam dla pewności. Nie wydaje Wam się, że ten po prawej ma wyżej maskę (światła minimalnie też) i wygląda jak trochę inny model? Chociaż pewnie jak to składaki, to ciężko o dwa takie same

Panowie, nie róbmy znowu wielkiego OT zastanawiając się nad sensownością SUVów w ogóle (robi się to co było w temacie o Giulii). Tutaj jest temat stricte o SUVie AR (który już powstaje pełną parą, a nie jest dopiero w zamysłach), więc piszmy na temat. Hyde Park czeka na takie pogaduszki
    Pozdro,
    Bartas

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    Takie XC90 7-mio miejscowe z V8 yamahy pod maską pasuje jak ulał.

Nissan x-terra ma jakieś 7s do setki i zrobi rubicon trail w serii i po autostradzie też pojedzie (gorzej niż cayenne).

Mogę cały dzień wyszukiwać różne przykłady, a to jeden lepszy w trasie, a to pojemniejszy, a to lepiej po krawężnikach jeździ. W przypadku kombi to chciałbym też tak móc, ale dosłownie kilka ma sens, reszta to produkt działów marketingu - plastikowe nadkola, czasem haldex a czasem i to nie, czasem 2 cm prześwitu więcej. AMC Eagle już niestety nie produkują...

Może podsumujmy po prostu że nie lubisz i dla Ciebie nie ma sensu, więc będziesz hejtował?
    Ale o jakich Ty autach piszesz? To całkiem inny kaliber niż Stelvio. Zejdź na ziemię

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Myślę, że to perspektywa, ale zapytam dla pewności. Nie wydaje Wam się, że ten po prawej ma wyżej maskę (światła minimalnie też) i wygląda jak trochę inny model? Chociaż pewnie jak to składaki, to ciężko o dwa takie same
    To zdjęcia z nieco innej perspektywy i dlatego take wrażenie. Poza tym może mieć trochę inaczej umocowany kamuflaż.

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Dla mnie SUV to produkt kompromisu. Marketingu też, ok - granie na emocjach i różne takie, bo każdy duży chłopiec chce mieć terenówkę. Jak ktoś kompromisów nie cierpi, to sobie kupi miatę, land cruisera, s-klasę i będzie dobierał w zależności od przewidywanej trasy. Ja jestem fanem kompromisów, a czy fanem SUV-ów? Niekoniecznie, ale uważam że mogą być sensownym wyborem, więc nie będę hejtował "dla zasady". Dla zasady to hejtowałem tylko alfę, ale jak przywykłem do ergonomii to mi już trochę przeszło

- - - Updated - - -

Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    więc piszmy na temat. Hyde Park czeka na takie pogaduszki
    Ok, już więcej nie będę.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

A dlaczego mielibyśmy tak podsumować ? i to ze słowem n h. które mnie mierzi .

Ja podałem argumenty ogólne, nie pojedyncze modele, widzimy wszyscy jak są w ogromnej części użytkowane te wozy, wożąc powietrze po asfaltach i wspinając się na podjazdy parkingów wspomniane i też nie ma co z tym dyskutować.
    Mi się nie podobają z przytoczonych powodów, nie odczuwam potrzeby siedzenia wyżej, nie podobają mi się również jako symbol komercji, a nie "bo mi się nie podoba i foch".
    Warto co jakiś czas wyprostowywać tworzony fałszywy obraz na podstawie którego są później postrzegane. Bo każdą prawdę można skrzywić - brzozy i te rzeczy. Albo że trzycylindrówka "też fajnie brzmi" itd.

edit
    - też nie będę hydeparkował tu
    edi2
    wcale nie każdy chłopiec chce mieć terenówkę , zwłaszcza duży
    Ostatnio edytowane przez Andrzejsr ; 14-07-2016 o 12:35

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArcoMancino
    Mieszka w
    Mordor, korzenie z WGM
    Auto
    Giulia 2.0 pb 200 KM '17 Vulcano Black. Wcześniej 159 BN 1.9JTDm 8V '09 Grigio Titanio.

Domyślnie

Moim zdaniem bardzo fajne auto sie zapowiada. Suv-ów nie lubię zbytnio, ale Infiniti FX miało w sobie coś. Wyglada na to, ze Stelvio tez będzie mieć [emoji4]

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 TBi

Domyślnie

Niech będzie. Nie jestem fanem SUV-ów, ale rozumiem, że Alfa atakuje rynek by się w niego ponownie wbić. Mam nadzieje, że nie zatracą się i będą nadal robić piękne auta.
    Osobiście czekam na nową Alfettę, Giulia jest troszkę za mała jak dla mnie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

A ja myślę, że sUV będzie miał większą sprzedaż niż Gulia. Chcą ten typ kobiety i mężczyźni 50+.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    A ja myślę, że sUV będzie miał większą sprzedaż niż Gulia. Chcą ten typ kobiety i mężczyźni 50+.
    To źle myślisz bo nawet ilość planowanych aut jest dla Stelvio mniejsza niż dla Giulii.